- Маринад для шашлику з жорсткого м'яса (баранини) з оцтом
- Інгредієнти для маринаду на 1 кг шашлику:
- Маринад з ківі для шашлику з баранини
- На кілограм баранини візьміть:
- Маринад з кефіром для смачного баранячого шашличка
- Для приготування 1 кілограма смачного баранячого шашлику знадобиться:
- Шашличний маринад для баранини по-узбецьки
- Список інгредієнтів для маринаду (на кілограм баранини):
- Маринад для баранячого шашлику з мінералкою
- Щоб приготувати маринад на мінеральній воді потрібно (на 1 кг м'яса):
Наша сеть партнеров Banwar
Хочу підняти тему маринаду для шашлику з баранини. І зовсім не випадково. Знаєте, що я вважаю самим правдивим «індикатором» настання весни? Ні, не календар, красномовно вказує, що на дворі перше березня. І навіть не боязкі спроби сонця натякнути, що скоро буде тепло. І не поступово зменшують кількість верхнього одягу на веселеющіх перехожих. А запахи. Терпкий аромат розпускаються нирок на деревах. Запах злегка прогрітого асфальту. І, звичайно ж, смаженого м'яса. Коли починається пора пікніків, тоді і настає справжня весна з плавним переходом в літо. Тому тему шашлику я обійти ну ніяк не можу. І почну з найвдаліших маринадів для смачного шашлику з баранини. Це м'ясо вимагає особливого підходу. Адже специфічний аромат і жорсткість часто відлякують. Але тільки не нас! Ми правильно опрацюємо і замарінуем баранину. А потім будемо насолоджуватися м'яким, соковитим і смачним баранячим шашликом. Поїхали?
Зміст статті:
оцтовий маринад
Маринад з ківі
Рецепт з кефіром
Узбецькою
Маринад з мінеральною водою
Маринад для шашлику з жорсткого м'яса (баранини) з оцтом
Щоб баранина стала м'якою, в маринад для шашлику неодмінно потрібно додати кислоту. Винний оцет з пікантним присмаком і лимонний сік впораються з завданням розм'якшення м'яса на всі 100, немає, навіть 1000 відсотків. А щоб пом'якшити кислоту, додамо щіпку цукру. Баранячий шашлик з цим маринадом вийде просто чудовим!
Інгредієнти для маринаду на 1 кг шашлику:
- світлий винний оцет - 2 ст. л .;
- лимон (середнього розміру) - 1 шт .;
- цибуля ріпчаста (жовтий, великий) - 2 шт .;
- цукровий пісок - щіпка;
- рослинне масло без запаху (соняшникова або рослинне) - 2 ст. л .;
- сіль - 1 ч. л. (за смаком);
- перець чорний мелений крупно - щіпка;
- чебрець, майоран, чабер і материнка - по щіпці.
Спосіб приготування маринаду з оцтом:
Починайте готувати оцтовий маринад для баранини після підготовки м'яса. Вимийте його. Наріжте порційними шматками. Складіть в емальовану глибоку миску. Не забудьте видалити жир і плівки. Це усуне специфічний запах. Цибулю очистіть і наріжте досить товстими кільцями. Товщиною приблизно 0,5-0,7 см. Можна нарізати і півкільцями. Але тоді не вийде підсмажити цибульку разом з бараниною на шампурах. Всипте цибулю до баранини. Туди ж додайте спеції і сіль. Всипте дрібку цукру, щоб збалансувати кислий смак. Всі прянощі використовувати не обов'язково. Можна покласти тільки ті, які є в наявності. Або використовуйте готову приправу. Влийте рослинне масло. Не забудьте про кислоті - оцті і лимонному соці. Ретельно перемішайте руками і залиште на годину при кімнатній температурі. Потім помістіть в холодильник на 5-6 годин мінімум.
А ще для любителів баранини у мене є відмінний рецепт приготування шурпи узбецькою , Яка завжди виходить смачною і ароматною.
Маринад з ківі для шашлику з баранини
Ківі творить м'ясом справжні чудеса! Навіть баранячий шашлик з жорсткого м'яса в маринаді з ківі буде м'яким і соковитим. Тільки не переборщіть з кількістю ківі. І часом маринування. А то доведеться смажити фарш.
На кілограм баранини візьміть:
- ківі (середнього розміру) - 1 шт .;
- ріпчаста цибуля (жовтий, великий) - 2 шт .;
- лимон (середнього розміру) - 1/2 шт .;
- сіль за смаком;
- крупно мелений чорний перець - щіпка;
- коріандр, чебрець, зіра, базилік, паприка (готова приправа для шашлику / баранини) - за смаком і наявності;
- соняшникова олія без запаху - 1-2 ст. л.
Як приготувати шашликовий маринад для баранини з ківі:
Підготуйте і наріжте м'ясо. Складіть у велику миску. Лук перебейте блендером в кашку. Або натріть на крупній тертці прямо в м'ясо. Ківі теж пюріруйте блендером. Або роздавите товкачем для картоплі. Вилийте пюре в м'ясо. Додайте спеції. Посоліть. Влийте масло - останній інгредієнт цього шашликового маринаду. Ретельно перемішайте. Залиште баранину маринуватися при кімнатній температурі. На 1 годину - мінімум. І на 2 години - максимум. Ви ж не хочете смажити паштет замість шашлику? А якщо ви зібралися готувати шашлик зі свинини, кращі рецепти маринаду можете подивитися тут .
Маринад з кефіром для смачного баранячого шашличка
Кефір не тільки розм'якшує м'ясо, а й надає йому легку кислинку. Баранина буквально насичується ароматним маринадом і стає соковитим. Чому б вам не спробувати? Ну дуже смачно виходить!
Для приготування 1 кілограма смачного баранячого шашлику знадобиться:
- кефір - 1 200-мілілітрові стакан;
- ріпчаста цибуля (середнього розміру) 2-3 шт .;
- цукор - щіпка;
- сіль - 1-1,5 ч. л .;
- перець чорний мелений крупно - 4-5 горошин.
Як приготувати кефірний маринад:
З м'яса зріжте весь жир. Видаліть плівки. Добре промийте під проточною водою. Обсушити. І складіть м'ясо в миску. Всипте сіль. Додайте перець. Ретельно перемішайте заготовку для шашлику з баранини. Цибулю очистіть. Наріжте масивними кільцями. Всипте в миску. Перемішайте. Вливайте до баранини кефір кімнатної температури, змішаний з цукром, невеликими порціями. Кожен раз перемішуючи м'ясо з цибулею і як би масажуючи його. Занадто багато кефіру не потрібно. Герметично накрийте кришкою. Або затягніть плівкою. Залиште шашлик помаринувати при кімнатній температурі близько години. Потім приберіть в холод на ніч.
Шашличний маринад для баранини по-узбецьки
Дуже цікавий варіант маринаду. З характером. Завдяки курдючному жиру, винному оцту, східним спецій і цибулі баранина набуває настільки яскравий смак і аромат ... Загалом, словами складно передати. Залишається тільки пробувати!
Список інгредієнтів для маринаду (на кілограм баранини):
- курдючное сало - 200 г;
- жовтий ріпчаста цибуля середнього розміру - 3 шт .;
- сіль кухонна велика - 1 ч. л .;
- сушена зіра (кумін) - 1 ч. л .;
- чорний мелений перець - 1 ч. л .;
- коріандр сушений - 1,5-2 ч. л .;
- світлий винний оцет - 2 ст. л.
Порядок приготування:
Підготовлене бараняче м'ясо і курдючний жир наріжте приблизно однаковими шматочками. Розміром із сірникову коробку. Покладіть в емальовану миску. Посоліть. Всипте перець і інші спеції. Добре перемішайте. Лук наріжте кільцями. Додайте його в миску. Влийте оцет. Ще раз перемішайте. Щоб шашлик з баранини по-узбецьки вийшов більш соковитим і ароматним, бажано поставити його під гніт. Для цього знадобиться кришка трохи меншого діаметру, ніж посуд з м'ясом. Покладіть її прямо на замариновану баранину. Зверху поставте вантаж. Наприклад, дволітрову банку з варенням або соліннями. Потім помістіть цю «конструкцію» в холод. Маринувати потрібно мінімум 5 годин. Максимум - добу. На шампур спочатку нанизайте шматочок сала. Потім - м'ясні шматочки. І в кінці - курдючний жир.
Маринад для баранячого шашлику з мінералкою
Мінералка - це не тільки відмінний засіб відновлення гарного самопочуття після хорошої вечірки. І не тільки головний інгредієнт для смачного чебуречний тесту . Мінеральна вода прекрасно справляється з розм'якшенням баранини для шашлику. Додамо ще соковитий томат і ароматний лук, щоб вийшов найсмачніший маринад для баранячого шашлику!
Щоб приготувати маринад на мінеральній воді потрібно (на 1 кг м'яса):
помідори червоні, невеликі - 1 шт .;
лимон (маленького розміру) - 1 шт .;
мінеральна вода з високим вмістом газів - 200 мл;
цибулина великого розміру - 1 шт .;
чорний хліб - 100 г;
сіль і чорний перець - по великій щіпці.
М'ясо обробіть і промийте. Обсушити. Наріжте порційними шматками. Складіть в емальовану глибоку посудину. Цибулю очистіть. Наріжте середніми по товщині кільцями. Помідори помийте. Наріжте кружальцями. Додайте і те, і інше до м'яса. З лимона вичавити сік. Полийте ним чорний хліб, нарізаний невеликими скибочками. Надішліть до баранини. Туди ж всипте по великій щіпці солі і перцю. Перець бажано змолоти крупно. Все перемішайте і залийте мінеральною водою. Маринують баранячий шашлик в мінералці 6-8 годин в холодильнику під закритою кришкою.
З такими рецептами маринаду хороше шашликова настрій вам забезпечено!
Знаєте, що я вважаю самим правдивим «індикатором» настання весни?Поїхали?
Ви ж не хочете смажити паштет замість шашлику?
Чому б вам не спробувати?