Наша сеть партнеров Banwar
Нюттена Кухарчук 5 рівня
- 20 вересня 2010, 22:13
- 41964
Я, прямо-таки, фанатка "тихої грибного полювання", обожнюю бродити по лісі і збирати гриби !!! Чекаю, не дочекаюся початку грибного сезону, і ось ... нарешті ... гриби у нас "пішли" !!! Пропоную вам свій рецепт заготовки маринованих грибочків. Виходять надзвичайно смачні, міцні, ароматні гриби, як ніби в желе ... Це рецепт моєї бабусі, років двадцять тому я у неe запитала: "У чeм секрет твоїх грибочків?" Виявилося, всe дуже просто !!! Бабусі вже з нами немає, а рецепт еe жівeт в нашій родині ...
Зверху на гриби висипаємо 1,5 столові ложки кам'яної солі, ложку цукру, спеції -чёрний перець і одну штучку гвоздики, два зернятка кардамону, 2-3 зубчики часнику.
Закриваємо скороварку кришкою (додаючи води!), Ставимо на вогонь, чекаємо, як скороварка зашипить, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо ще 20 хвилин ... так як в скороварці температура кипіння близько 120 градусів, гриби чудово проварюються, залишаючись при цьому міцними , запашними, що не вивареними і, гарантовано, безпечними.
Вимкнувши скороварку, чекаємо, щоб вона перестала шипіти, акуратно знімаємо кришку і бачимо, що грибочки здорово осіли ...
додаємо в гриби одну чайну ложку оцтової есенції, перемішуємо, прибираємо всі великі листи зелені і перекладаємо гриби в стерилізовані сухі банки ...
Закочує прокип'ячену загвинчуються або кришками під закачування, перевертаємо і чекаємо до повного охолодження ...
Грибочки можна зберігати в погребі чи в холодильнику.
Закриваю таким способом гриби вже, напевно, років двадцять, ніколи вони не псуються, що не пліснявіють. Гриби як ніби в желе, так як мало води (ми ж тільки промиваємо їх - не тримаємо в воді !!!)
Взимку з нарізаним цибулькою і соняшниковою олією - чудо які гарні! Відлітають зі столу вмить!
До речі, з обсягу скороварки доверху виходить 2 літрові баночки !!!
Смачного!