Наша сеть партнеров Banwar
У цій невеликій статті ви дізнаєтеся, як приготувати смачні млинці на газованій воді. 3 покрокових рецепта з різним поєднанням інгредієнтів. Це найпопулярніші, найсмачніші варіанти приготування!
У чому суть, навіщо робити млинці на газованій воді? Вода, насичена вуглекислим газом, шипляча і вируюче, грає роль розпушувача тесту. Млинці виходять з безліччю дрібних дірочок (ажурні). Це і красиво, і дуже смачно, так як тісто стає тонким і ніжним.
Звідси можна зробити висновок, що великого значення не має, що використовувати: мінеральну воду або солодку газовану воду типу спрайту і коли. Головне, щоб напій був Сильногазований. Але частіше, звичайно, використовують мінералку, так як вона несмачна і без зайвої хімії.
До речі, за такою технологією готують і пивні млинці . Якщо цікаво, переходите.
Зміст статті
Млинці на мінералці і молоці
Ніжні млинці на молочному тесті з додаванням мінеральної газованої води.
Складові:
- Молоко - 1 стакан;
- Газована мінералка - 1 стакан;
- Яйця - 3 шт.
- Цукор - 2 ст. ложки;
- Борошно - 1 склянка;
- Сіль - 2 щіпки;
Процес приготування
- У теплому молоці розмішуємо цукру з сіллю.
- Забиваємо в молоко яйця, підсипає трохи борошна. Помішуємо.
- Наливаємо мінералку, досипаємо залишки борошна і ретельно збиваємо вінчиком або виделкою.
- Сковороду змастити маслом, добре прогріти. Налийте трохи тесту, нахиляючи сковороду, формуйте млинець.
- Смажте його з обох сторін по 1-1,5 хвилин до золотистого.
Млинці без молока і яєць на мінералці
Це вже пісні млинці на мінералці. Немає нічого молочного, ні яєць. З калорійного тільки рослинне масло.
Цей варіант готується трохи довше, але зате млинці вийдуть такими ж ніжними.
Складові:
- Мінералка - 2,5 склянки;
- Рослинна олія (без запаху) - 5 ст. ложок;
- Цукор - 2 ст. ложки;
- Пшеничне борошно - 2 склянки;
- Сіль - 1 щіпка;
приготування
- Просіяти через сито борошно, змішати її з цукром і сіллю.
- Наливаємо мінеральну в чашку, в неї поступово додаємо борошно. Постійно помішувати, щоб не було грудочок.
- А тепер прикриваємо цю каструльку рідкого тесту харчовою плівкою і забуваємо про неї на найближчі 20-30 хвилин.
- Рослинна олія прогріти, потім налити в тісто і ретельно розмішати.
- Греєм сковороду, наливаємо тісто, смажимо млинці з обох сторін до красивого рум'янцю.
Заварні млинці на мінералці
Пісні тонкі млинці з дірочками на мінеральній воді і окропі. Виходить 2 в одному. Мінералка дає гази, а заварювана техніка приготування додатково впливає на структуру тіста. Вони не просто з дірочками, дрібні дірочки будуть і всередині самих млинців (пористість).
Загалом, спробуйте самі.
Складові:
- Мінералка - 1 стакан;
- Пшеничне борошно - 1 склянка;
- Кипляча вода - 1 стакан;
- Рослинна олія - 2 ст. ложки;
- Цукор - 1-1,5 ст. ложки;
- Сіль - 2 щіпки;
приготування
- Борошно перемішуємо з цукром, сіллю і мінералкою (газованою водою). Гарненько перемішуємо до розчинення грудочок. Ми залишаємо в спокої на 30 хвилин.
- Після цього закип'ятіть чайник. Склянку окропу тонкою цівкою лийте в тісто, постійно його помішуючи. Сюди ж і пару ложок олії.
- Смажимо на сковороді по 1-2 хвилини з кожного боку. Хтось смажить без масла на сковороді з антипригарним покриттям, так млинці виходять ще більш дієтичними.
Якщо вам сподобався матеріал, клікніть на кнопки соц. мереж. Ще можете підписатися на сторінку вконтакте.
У чому суть, навіщо робити млинці на газованій воді?