Наша сеть партнеров Banwar
Нове століття, нові рецепти: навіть тисячолітній рецепт приготування млинців змінився до невпізнання - млинці на мінералці і молоці. Незвичайне поєднання продуктів, а насправді виходять обалденно смачні, що тануть у роті, тонкі і міцні млинці: ідеально підходять для фарширування. Та й дітвора від цих млинчиків на молоці в повному захваті: на ура відлітають з джемом, варенням, згущеним молоком. Заінтригувала? Давайте приготуємо: Масляний тиждень ще триває.
- молоко - 1 літр;
- цукор - 2 столові ложки;
- 0,5 чайної ложки солі;
- 3 столові ложки рослинної олії;
- яйця - 3 штуки;
- 0,5 склянки (100 грам) газованої мінеральної води;
- 2,5 склянки (приблизно 500 грам) борошна.
Тонкі млинці на молоці з мінералкою. покроковий рецепт
- У глибокому посуді змішуємо вінчиком (але можна і міксером) молоко, цукор, сіль, яйця і рослинна олія.
- Додаємо приблизно половину склянки мінеральної газованої води (вона грає в тесті для млинців роль розпушувача).
- При постійному помішуванні починаємо вводити борошно (приблизно 2,5 склянки, але важливо дивитися: тісто повинно вийти потрібної млинцевій консистенції, але не дуже рідке).
- Обов'язково даємо тесту постояти не менше 30 хвилин, щоб розчинилися залишилися грудочки і схопилася клейковина - так млинці будуть ніжними, однорідними, міцними.
- Перед випіканням першого млинця, щоб тісто не прилипало в процесі випічки, прожарюємо сковороду з рослинним маслом до серпанок. Масло зливаємо - і сковорода готова до випікання млинців (масло запаює все сколи та тріщини, млинці не прилипають).
- Наливаємо за допомогою ополоника тісто на сковороду і рівномірно розподіляємо, смажимо на великому вогні. Перед тим, як взяти наступну порцію, тісто ретельно перемішуємо.
- Щоб млинець при перевертанні не рвався, спочатку за допомогою ножа або лопатки відгинаємо краю, а потім перевертаємо (я звикла це робити руками).
Утворені млинці на мінералці дуже смачні, досить щільні, в них легко загорнути будь-яку начинку. Але можна подати тонкі млинці на молоці і зі сметаною, джемом, варенням. А щоб було і смачно, і красиво - зробіть з млинців на мінералці трояндочки (наприклад, з ковбасою, апельсинами, помідорами) і викладіть їх на блюдо сервіровки. Всі будуть в повному захваті. Подивитися, як перетворити тонкі млинці на витвір мистецтва, ви завжди можете на сайті «Дуже смачно». Смачного. А ще ми з задоволенням розповімо вам секрети приготування смачних тонких млинців і відкриємо секрет, як приготувати млинці з сиром на кефірі .
Завантаження ...
Заінтригувала?