- калорійність
- Класичні тонкі млинці на мінералці
- Класичні товсті млинці на мінералці
- Тонкі млинці на мінералці з дірочками
- Смачні товсті млинці на мінералці
- Млинці на мінералці без яєць і молока
- Корисні поради
Наша сеть партнеров Banwar
Смак млинчиків знаком кожному ще з дитинства. Будучи маленькими, ми снідали млинцями з варенням, які з особливою любов'ю готувала нам мама. Згодом мало що змінилося, але смачне частування і сьогодні любимо мільйонами людей. Кухлик холодного молока і кілька млинців на мінералці з сиром або варенням, і навіть самий затятий гурман не встоїть!
Різноманітність рецептів велике. готують млинці на молоці , сметані , кефірі або сироватці , Роблять пишними, тоненькими або ажурними з дірочками ... Однак, в цій статті ми будемо готувати смачні млинці на мінералці.
калорійність
раніше тісто для млинців готували на мінеральній воді для додання пишності й еластичності, тепер мінералку додають, щоб зробити млинці пісними, замінюючи нею молочну основу.
Енергетична цінність страви залежить від рецепта. Харчова цінність 100 грам класичних млинців становить 135 ккал, на 100 грам пісних млинців на мінералці доводиться лише 100 ккал. При бажанні можна зробити частування більш дієтичним, виключивши з інгредієнтів цукор.
Класичні тонкі млинці на мінералці
Для приготування в домашніх умовах найбільш популярний класичний рецепт млинців на мінералці. Його використовували ще наші дідусі і бабусі. Млинці виходять смачні, ніжні і відмінно підійдуть для сніданку або як десерт.
Складові:
- пшеничне борошно - 400 г;
- охолоджене молоко - 500 мл;
- мінеральна вода - 500 мл;
- курячі яйця - 3 шт .;
- рослинне масло - 75-80 мл;
- ванілін;
- цукор;
- сіль.
Як готувати:
- У глибоку миску розбийте яйця, всипте ванілін і цукор, посоліть і гарненько збийте.
- Додайте до пінної маси молоко і борошно і перемішайте.
- Влийте мінеральну воду і збийте. Додайте приблизно 3 ложки рослинної олії і ще раз ретельно перемішайте.
- Тісто залиште приблизно на 15 хвилин, щоб клейковина розбухла і маса стала більш вузький.
- Після закінчення часу налийте тісто на розпечену сковороду і смажте, поки поверхня не стане золотистою.
Для класичних млинців можна сміливо використовувати як солодку, так і солону начинку. Хоча і без начинки вони виходять дуже смачними. Змастіть їх вершковим маслом або медом зверху, і гора млинців піде за лічені хвилини.
Відео рецепт
Класичні товсті млинці на мінералці
Товсті млинці також користуються популярністю, адже за цим рецептом вони виходять пишні і ситні.
Складові:
- 500 мл слабо газованої води;
- 3 курячих яйця;
- 350-400 г борошна;
- 75-100 г цукру;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- щіпка соди;
- щіпка лимонної кислоти;
- сіль.
приготування:
- Змішайте борошно, цукор, попередньо погашену лимонною кислотою соду і сіль.
- В окремій ємності збийте яйця з мінеральною водою і рослинним маслом.
- Тонким струменем влийте яєчну суміш в борошно, не перестаючи помішувати, поки грудочки не розчиняться.
- Залиште на 25 хвилин в теплому місці.
- Після закінчення часу налийте тісто на розпечену сковороду з високими бортами і розподіліть по всьому дну. Висота млинчика повинна бути не менше 5 мм.
- Смажте на невеликому вогні до золотистого кольору з одного боку, накривши кришкою. Перевернувши на іншу сторону, обсмажуйте вже без кришки 2-3 хвилини.
Відео приготування
Тонкі млинці на мінералці з дірочками
млинці виходять повітряними, легкими, пропускають денне світло.
Складові:
- сильногазована мінералка - 0,5 л;
- борошно - 0,25 кг;
- яйця - 5 шт .;
- вершкове масло (75%) - 75 г;
- цукор - 10 г;
- сіль;
- рослинна олія.
приготування:
- Розбийте яйця в глибоку миску, посоліть, посахаріте і збийте в однорідну масу.
- Додайте 100 мл мінеральної води і продовжуйте помішувати.
- Всипте пшеничне борошно і збивайте, поки не зникнуть грудочки.
- Введіть в тісто розтоплене вершкове масло і продовжуйте змішувати інгредієнти.
- Тоненьким струменем влийте залишилася мінералку і повільно збивайте кілька хвилин.
- Додайте соняшникову олію і перемішайте.
- Смажте до утворення бульбашок і золотистої скоринки на поверхні.
Смачні товсті млинці на мінералці
Необов'язково використовувати Сильногазований мінеральну воду. Пишні і товсті млинці цілком реально приготувати і на негазованої води!
Складові:
- борошно - 250 г;
- мінеральна негазована вода - 2 ст .;
- цукор - 2 ст. л .;
- харчова сода - ½ ч. л .;
- свіжий лимон;
- дрібка солі;
- рослинна олія.
приготування:
- Насипте в ємність пшеничне борошно і залийте мінеральною водою, з розчиненими в ній сіллю і цукром. Гарненько розмішайте.
- Додайте соду, погашену соком лимона. Помішуйте до появи пухирців.
- Влийте трохи рослинного масла і перемішайте.
- Наливати на сковороду потрібно трохи більше тесту, ніж зазвичай, щоб млинці вийшли товщі.
- Обсмажуйте по 2-3 хвилини з кожного боку.
Млинці на мінералці без яєць і молока
Обов'язково випробуйте і цей рецепт! Незважаючи на те що в складі млинців немає ні молока, ні яєць, і вони вважаються пісним варіантом, їх смакові якості перевершують всі очікування.
Складові:
- сильногазована мінералка - 0,3 л;
- борошно - 0,1 кг;
- яйця - 5 шт .;
- рослинне масло - 2 ст. л .;
- цукор;
- сіль.
приготування:
- У ємності змішайте просіяне борошно, сіль і цукор.
- Влийте мінералку і рослинне масло, ретельно перемішайте, щоб уникнути утворення грудочок.
- Налийте на гарячу сковороду необхідну порцію тесту і обсмажте з кожного боку по 2 хвилини.
Блюдо відмінно поєднується з медом, фруктовим або ягідним джемом, компотом. В млинці можна загорнути будь-яку пісну начинку.
Корисні поради
Щоб млинці вийшли смачними і красивими, кожна господиня повинна знати і дотримуватися кількох правил.
- Тісто вийде пишніше, якщо для приготування використовувати борошно, просіяне заздалегідь кілька разів.
- Намагайтеся розводити сіль і цукор у воді перед введенням в тісто - нерозчинені частинки можуть порушити структуру тесту.
- Спочатку змішуйте рідкі інгредієнти і тільки потім поступово всипати борошно.
- Чим менше цукру в тесті, тим тонше і світліше виходять млинці.
- Якщо в складі тесту є рослинна олія, сковороду для приготування можна їм не змащувати.
Поради допоможуть полегшити процес приготування, дозволять поліпшити вигляд і смак. Робіть все з любов'ю і результат перевершить всі очікування.
Рецепти млинців, про які я розповіла, гідні усіляких похвал. Неважливо, пісні вони або приготовлені за класичним рецептом, присутні в них яйця чи ні, чи використовується сильногазована вода або додається мінералка без газу. Головне, що млинці виходять смачні, ніжні і легкі. Їх можна їсти на сніданок, подавати як десерт до чаю. Виберіть улюблений рецепт млинців на мінералці і радуйте близьких ідеальним частуванням!