- Рецепт морського мови в духовці
- Котлети з морського мови - рецепт
- Рецепт смаженого морського язика
- Рецепт приготування риби морський язик з овочами
Наша сеть партнеров Banwar
Морський язик - це смачний, делікатесний і дуже корисний продукт. Страви, приготовані з цієї риби, з легкістю прикрасять не тільки скромний святкову вечерю, а й будь-який грандіозне застілля.
Давайте розглянемо рецепти того, як смачно приготувати морський язик.
Рецепт морського мови в духовці
Інгредієнти:
- сметана - 3 ст. ложки;
- цибуля ріпчаста - 1 шт .;
- філе морського мови - 1 шт .;
- сир м'який - 100 г;
- сіль, перець - за смаком.
приготування
Рецепт приготування морського мови досить простий: беремо цибулю, чистимо, нарізаємо півкільцями або кільцями, сир натираємо на крупній тертці, а філе морського мови солимо і перчимо по обидва боки. На деко наливаємо трохи рослинного масла і викладаємо рибу. Далі промазуємо філе зверху сметаною, і наступним шаром кладемо кільця ріпчастої цибулі. Ставимо деко в духовку і запікаємо мову протягом 10 хвилин. По закінченню часу, дістаємо блюдо з духовки, посипаємо тертим сиром і ставимо його назад ще на 15 хвилин.
Готовий морський язик перекладаємо на блюдо, прикрашаємо зеленню і свіжими овочами.
Котлети з морського мови - рецепт
Інгредієнти:
- яйце - 1 шт .;
- філе морського мови - 1 кг;
- сіль, перець - за смаком;
- ріпчаста цибуля - 3 шт .;
- білий хліб - 50 г;
- молоко - 150 мл;
- рослинне масло - для смаження.
приготування
Скибочки білого хліба замочуємо в молоці, віджимаємо і, разом з очищеним від лушпиння цибулею, пропускаємо через м'ясорубку. Філе морського язика промиваємо, обсушуємо, нарізаємо невеликими шматочками і теж подрібнюємо за допомогою м'ясорубки. В отриманий фарш додаємо яйце, солимо і перчимо масу за смаком. Ретельно все перемішуємо і, змочуючи руки у воді, формуємо невеликі котлетки. Потім обсмажуємо наші рибні биточки на розпеченій сковороді з додаванням рослинної олії з обох боків до утворення апетитною рум'яної скоринки.
Рецепт смаженого морського язика
Інгредієнти:
- філе морського мови - 1 шт .;
- сіль, перець - за смаком;
- лимон - 0,5 шт .;
- борошно - 5 ст. ложок;
- зелена цибуля - за смаком
- рослинне масло - для смаження.
приготування
Філе морського язика промиваємо, обсушуємо і нарізаємо порційними шматочками. Солимо до смаку і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на 1 годину, щоб риба, як слід, просочилася сіллю і при смаженні не розвалювалася.
Борошно змішати з чорним перцем. Шматочки риби паніруємо в підготовленої борошні й обсмажуємо на розпеченій сковороді з рослинним маслом близько 10 хвилин, до золотистої скоринки.
Подаємо готове філе на стіл, прикрасивши страву скибочками лимона і пір'ям зеленого лука. Як гарнір відмінно підійде картопляне пюре або гречка.
Рецепт приготування риби морський язик з овочами
Інгредієнти:
- філе морського мови - 3 шт .;
- часник - 3 зубчики;
- картопля - 6 шт .;
- вершки - 250 мл;
- помідори - 3 шт .;
- баклажан - 1 шт .;
- ріпчаста цибуля - 2 шт .;
- твердий сир - 100 г
- сіль, перець, лимонний сік - за смаком;
- корінь імбиру - за бажанням.
приготування
Філе промиваємо і обсушуємо паперовою серветкою. Корінь імбиру чистимо, а потім натираємо на тертці. Далі викладаємо в миску рибу, натираємо її тертим імбиром, сіллю і перцем, скроплюємо лимонним соком і залишаємо на 15 хвилин маринуватися.
Тим часом очищаємо цибулю і часник. Цибулю нарізаємо півкільцями, часник - дрібними кубиками. Баклажани, помідори і картоплю ретельно миємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо всі овочі кружальцями. Форму для запікання застилає фольгою, викладаємо рибу, зверху розкладаємо цибулю, часник, картопля, баклажани, помідори і заливаємо все вершками. Посипаємо блюдо тертим сиром, щільно закриваємо фольгою і запікаємо філе з овочами приблизно 30 хвилин.
За аналогічним рецептом також смачно запікати рибу в горщиках .
Приємного вам апетиту!