Главная Новости Прайс-лист О магазине Как купить? Оплата/Доставка Корзина Контакты  
  Авторизация  
 
Логин
Пароль

Регистрация   |   Мой пароль?
 
     
  Покупателю шин  
  Новости  
Banwar

Наша сеть партнеров Banwar. Новое казино "Пари Матч" приглашает всех азартных игроков в мир больших выигрышей и захватывающих развлечений.

  Опрос  
 
Летние шины какого производителя Вы предпочитаете использовать?
 Michelin
 Continental
 GoodYear
 Dunlop
 Nokian
 Fulda
 Bridgestone
 Hankook
 Kumho
 Другие

Всего ответов: 1035
 
     
  Добро пожаловать в наш новый всеукраинский интернет-магазин!  

Напівсолодке вино

Наша сеть партнеров Banwar

Для приготування натурального напівсолодкого вина варто брати сорти винограду, здатні накопичувати більше 23% цукру і володіють приємним сортовим ароматом. Для цієї мети в Молдові випробувані і рекомендуються сорти Мускат білястий, Семильон, Совіньон, Трамінер, Фетяска білого кольору, Рислінг італійський, Ркацителі; на Кубані і Дону хороші сорти Мускат гамбурзький, Сапераві, Рислінг, Ркацителі, Красностоп юлотовскій, Каберне, Тривалий, Пухляковський; в Грузії найкращі напівсолодкі вина виходять з сортів Сапераві, Чхавері, Александроулі, Тетра, Хванчкара; у Вірменії - з сортів Воскеат, Кахетії і ін. Для приготування натурального напівсолодкого вина варто брати сорти винограду, здатні накопичувати більше 23% цукру і володіють приємним сортовим ароматом

Кондиції напівсолодкого вина: спирту - 8-12% (об'ємних), цукру - 4-8%, кислоти - 7 8 відсотків. Напівсолодкі вина мають ніжний, свіжий, дуже приємний смак, вони гармонійні і прості і тому абсолютно справедливо користуються у населення великим попитом. Через низьку спиртуозності вони неміцні, без праці забраживают при кімнатній температурі, при цьому втрачають прозорість і смакові якості. Як вже було сказано, дріжджі припиняють роботу у вині з фортецею 16-17% (об'ємних), а з цієї причини в напівсолодкому вини з міцністю до 12% і наявністю цукру вони продовжують власну роботу. Для отримання стійкого напівсолодкого вина потрібно придушити життєдіяльність дріжджів.

Вимоги, що пред'являються до винограду для приготування напівсолодкого вина, трохи відрізняються від вимог, що пред'являються до винограду, призначеному для приготування столового сухого вина. Виноград збирають тоді, коли він накопичив максимальне обсяг цукру, в суху погоду. Обробка винограду, т. Е. Відділення гребенів, пресування і дроблення ті ж, що і при приготуванні білуватого сухого вина (виняток становить молдавський сорт Зенбель 1, мезга якого перед пресуванням сбраживается для отримання більш інтенсивного забарвлення).

Для приготування напівсолодкого вина визначення цукристості неодмінно. Цукристість визначається ареометром (денсиметром) за питомою вагою соку. Визначення це потрібно тому, що в деякі роки окремі сорти винограду накопичують цукру менше 23%, а Зенбель 1 і Ізабелла найчастіше мають цукристість 16%. Для доведення цукристості соку до потрібних кондицій до нього варто додати або уварене виноградне сусло, або цукор. Наприклад, якщо цукристість винограду 19%, т. Е. В 1 л соку міститься 190 г цукру, то, щоб поставити на бродіння сусло з цукристістю 25%, в сусло на будь-який його літр потрібно додати 60 г цукру. Замість цукру варто додати уварене сусло (бекмес). Бекмес в сусло додають невеликими порціями. Після будь-якої добавки бекмеса сусло варто перемішати і визначити ареометром цукристість.

З численних способів приготування напівсолодкого вина в домашніх умовах рекомендуються 2.

I метод

Вино готують шляхом змішування сухого вина і пастеризованого соку. Сухе вино готують звичайним способом, як описано вище, і зберігають в пляшках в лежачому положенні до моменту прийняття. Окремо готують, як завжди, виноградний сік. Його розливають в пляшки, пастеризують при температурі рідини 85 ° C і зберігають до прийняття. Перед найбільш вживанням відкривають пляшки з вином, пляшки з виноградним соком і змішують вміст: на 700 г вина додають 300 г виноградного соку. Напівсолодке вино готове до застосування. В такому вині міститься близько 8,5% (об'ємних) спирту і близько 6% цукру. Вельми смачне вино виходить, якщо його підсолоджувати медом - на 1 л вина додати від 50 до 100 г липового або квіткового меду. В цьому випадку виноградний сік не додають. Приймати напівсолодке вино коштує в день змішування з соком або медом.

II-й метод

Виноград вибирають з найбільшою цукристістю - не менш 23%. Збір винограду, дроблення, відділення гребенів і пресування звичайне. Сік сульфитируют сірчаними гнітом, як це було описано вище, і ставлять на відстій. Відстій проводять 12 ч. При ймовірно більш низьких температурах. Ч / з 12 год. Сік знімають з осаду і ставлять на бродіння як при приготуванні білуватого сухого вина, однак бродіння бажано проводити при температурі нижчій, ніж для отримання сухого вина. Бажана температура бродіння близько 15 ° C.

Догляд за бродячим напівсолодких вином такий же, як і за сухим. Якщо температура бродіння 15 ° C, то протягом 7-8 діб, а при температурі вище 15 ° C - на протязі 4-5 діб потрібно кожен день намагатися вино на смак. З кожним днем ​​бродіння цукристість вина буде зменшуватися. Потрібно вловити мить, коли у вині залишиться таке обсяг цукру, яке максимально приємно для смаку. В цю мить потрібно припинити бродіння, т. Е. Придушити життєдіяльність дріжджів. Якщо цього не зробити, дріжджі будуть продовжувати роботу, доведуть бродіння до закінчення і вино втратить цукор. Придушити життєдіяльність дріжджів можливо шляхом нагрівання.

Перед нагріванням вино знімають з осаду гумовою трубкою. Зняте з осаду вино наливають у скляні 3-10-літрові балони, закривають досить щільної ватним корком, зверху пробку обертають пергаментним папером і обв'язують мотузкою. Балони ставлять в бак з водою, під балони підкладають дерев'яний кружок, щоб вони не лопнули, і починають нагрівати воду в баці. Температуру рідини в баку вимірюють. Нагрівання ведуть досить повільно. Коли температура рідини досягне 75-80 ° C, вогонь зменшують, і цю температуру підтримують для 3-літрових балонів 30 хв, а для 10-літрових - 45-50 хв. Балони з вином залишають при кімнатній температурі до наступного дня, далі їх виносять в льох і залишають на 2 міс .. За цей час вино повинно осветлиться. В ході зберігання потрібно стежити за станом поверхні вина в балоні. Якщо на поверхні вина не виявлено ніяких плівок і вино не заграє, його виносять з погреба, знімають з осаду, розливають у пляшки до горлечка, щільно закупорюють розпареними корковими пробками, які обгортають пергаментним папером, і обв'язують пробки мотузкою. Вино вдруге пастеризують при більш низькій температурі (70-72 ° C). Пляшки ємністю 0,5 л пастеризують 25 хв. Після охолодження вино готове до застосування. Зберігати його бажано при температурі близько 10 ° C. Якщо в ході витримки вина в балонах буде виявлена ​​плівка або вино почне забраживают, то його потрібно відразу злити з осаду, розлити по пляшках і піддати пастеризації.

 
  Обзор категорий  
 
Шины
 
     
 
  Специальное предложение  
   
     
     
Доставка осуществляется в города:
Александрия, Белая Церковь, Белгород-Днестровский, Бердичев, Бердянск, Борисполь, Боярка, Бровары, Бердичев, Васильков, Винница, Вознесенск, Горловка, Днепродзержинск, Днепропетровск, Донецк, Житомир, Запорожье, Евпатория, Ивано-Франковск, Измаил, Изюм, Каменец-Подольский, Керч, Кировоград, Ковель, Комсомольск, Конотоп, Краматорск, Кривой Рог, Кременчуг, Ильичевск, Луганск, Лубны, Луцк, Львов, Павлоград, Мариуполь, Миргород, Мелитополь, Мукачево, Николаев, Нежин, Никополь, Новая Каховка, Новоград - Волынский, Нововолынск, Одесса, Обухов, Павлоград, Пирятин, Прилуки, Полтава, Первомайск, Ровно, Славянск, Симферополь, Смела, Стрий, Сумы, Севастополь, Северодонецк, Тернополь, Ужгород, Умань, Харьков, Хмельницкий, Херсон, Феодосия, Чернигов, Черновцы, Южноукраинск, Ялта.

© 2009 - 2010 Интернет-магазин автотоваров и запчастей авто34

Каталог украинских интернет-магазинов