Наша сеть партнеров Banwar
Напої від застуди - кращий спосіб зігрітися в холодну погоду, поправити здоров'я, і навіть підняти собі настрій.
грог
Читай також: П'яна п'ятниця: 5 найміцніших способів напитися
Грог (англ. Grog) - гарячий алкогольний напій. У найбільш узагальненому вигляді являє собою ром, сильно розбавлений водою з цукром. Іноді використовується гарячий чай.
Як готувати грог: у воду додаються різноманітні прянощі (кориця, гвоздика, імбир і т. П.), В ряді випадків також лимон або лайм. Суміш доводиться до кипіння, потім знімається з вогню, після чого в неї вливається ром (в якості алкогольної бази можливий також коньяк або віскі). За бажанням додається цукор.
Ще один спосіб приготувати грог дивись в наступному відео:
Гжанець (пиво зі спеціями)
Читай також: Потужний удар: рецепт коктейлю Плантерс панч
Piwo grzaniec z goździkami - пиво гаряче з гвоздикою. Це польський пивний напій, є аналогом глінтвейну, ось тільки замість вина поляки використовують пиво. Інгредієнти: літр пива, 4 ложки меду або 5-6 цукру, 10-15 гвоздик, трохи кориці і малиновий сік 70-100 мл.
Перед приготуванням пиво необхідно дегазувати (вилити все пиво в більшу тару і ретельно розмішати або збити ложкою), інакше під час варіння воно може спіниться і "втекти".
Наповнюй каструлю усіма інгредієнтами, включаючи пиво, і став на вогонь. Періодично помішуючи, доводь до кипіння. Ні в якому разі не давай закипіти. Знімай з вогню і розливай по гуртках. Не забудь нас запросити на дегустацію.
Джерело: ic.pics.livejournal.com
Вермут з медом
Вермут спочатку створювався як лікарський засіб, що з'єднало в собі смак прекрасного вина і лікарських рослин. Так що не варто ігнорувати цей продукт.
Читай також: Наука пияцтва: ТОП-6 секретів про спиртне
Ще вермут, як в Стародавній Греції, так і в сучасному суспільстві, вважається відмінним антисептиком. Його вживають для поліпшення травлення і як аперитив. Вермут широко використовується в народній медицині і відмінно справляється з деякими недугами.
Один з головних недуг, з яким бореться вермут - це кашель і простудні захворювання. Для цього 100 мл вермуту підігрівають до 80 ° С і поступово додають 1-2 столові ложки меду. Отриману суміш охолоджують до кімнатної температури і вживають щодня по три столових ложки в день після їди. Хоча, можна більше - в залежності від переслідуваної мети.
Дивись, як приготувати вермут в домашніх умовах на основі волоських горіхів:
Біле вино з бананом
За допомогою блендера, електрики і чарівної кнопки "on" перетвори банан в пюре. Залий його соком вичавленого лимона (можна половинки лимона, щоб не було так кисло), додай склянку білого вина. Потім нагрій цю справу, але не доводь до кипіння. Після - пий маленькими ковтками.
Джерело: enjoyyourcooking.com
глінтвейн
Статей про глінтвейні писано-переписано. Рецептів - ще більше. Ось 2 найпопулярніших.
Спосіб приготування без води
Читай також: П'ємо разом: краще спиртне для цього уїк-енду
Нагрівай червоне вино до 70 ~ 78 ° C разом з цукром і прянощами. Роби це на середньому вогні при періодичному помішуванні, після чого потрібно дати глінтвейну настоятися під кришкою 40-50 хвилин. Так даси аромату спецій поступово розкритися. Чи не доводь глінтвейн до кипіння.
Прянощі краще використовувати не мелені, інакше не вдасться відфільтрувати напій, і він буде скрипіти на зубах. Як правило, в глінтвейн додають корицю, гвоздику, лимонну кірку, бадьян, мед, імбир. Можуть бути використані чорний перець, запашний перець, лавровий лист, кардамон. Також можуть бути додані яблука, родзинки, горіхи.
Спосіб приготування з використанням води
У ємності кип'ятиться вода в співвідношенні 150-200 мл на літр вина, додаються прянощі. Прянощі трохи варяться у воді, щоб вони віддали свої ароматні ефірні масла. Після цього додається цукор або мед. І тільки в самому кінці - вино.
Читай також: Домашній лікер: трохи горілки і терпіння
Так само, як і в першому варіанті, глінтвейн ні в якому разі не можна доводити до кипіння. При кип'ятінні він моментально втрачає свої смакові якості і велику частку вмісту алкоголю. Як тільки пропала біла піна з поверхні вина, необхідно зняти ємність з вогню.
Подають цей напій в гуртках або у високих келихах з товстого скла з великою і зручною ручкою.
Дивись наочний посібник з приготування глінтвейну: