Главная Новости Прайс-лист О магазине Как купить? Оплата/Доставка Корзина Контакты  
  Авторизация  
 
Логин
Пароль

Регистрация   |   Мой пароль?
 
     
  Покупателю шин  
  Новости  
Banwar

Наша сеть партнеров Banwar. Новое казино "Пари Матч" приглашает всех азартных игроков в мир больших выигрышей и захватывающих развлечений.

  Опрос  
 
Летние шины какого производителя Вы предпочитаете использовать?
 Michelin
 Continental
 GoodYear
 Dunlop
 Nokian
 Fulda
 Bridgestone
 Hankook
 Kumho
 Другие

Всего ответов: 1035
 
     
  Добро пожаловать в наш новый всеукраинский интернет-магазин!  

Нові зміни в ПДР з 18.03.2018

Наша сеть партнеров Banwar

Про внесення зміни

В ПРАВИЛА ДОРОЖНЬОГО РУХУ І НАУКИ УКРАЇНИ

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Правила дорожнього руху Російської Федерації, затверджені постановою Ради Міністрів - Уряду Російської Федерації від 23 жовтня 1993 р N 1090 "Про правила дорожнього руху" (Відомості Верховної Ради та Уряду Російської Федерації, 1993, N 47, ст. 4531; Відомості Верховної Ради України, 2001, N 11, ст. 1029; 2003 N 40, ст. 3891; 2005, N 52, ст. 5733; 2008, N 17, ст. тисяча вісімсот вісімдесят дві; 2011, N 42, ст. 5922; 2012 N 1, ст. 154; 2013, N 24, ст. 2999; 2016, N 31, ст. 5029; N 38, ст. 5553), доповнити пунктом 2.3.4 такого змісту:

"2.3.4. У разі вимушеної зупинки транспортного засобу або дорожньо-транспортної пригоди поза населеними пунктами в темний час доби або в умовах обмеженої видимості при знаходженні на проїзною частиною чи узбіччям бути одягненим в куртку, жилет або жилет-накидку з смугами світлоповертального матеріалу, відповідають вимогам ГОСТу 12.4.281-2014. ".

Обов'язкові світлоповертаючі жилети для водіїв Обов'язкові світлоповертаючі жилети для водіїв

Згідно Постанови Уряду РФ від 12 грудня 2017 року №1524 «Про внесення зміни до ПДР РФ з 18 березня 2018 року водії зобов'язані використовувати одяг має світловідбиваючі елементами при зупинці автомобіля поза населеним пунктом. Нагадаю, що в даний час схожі вимоги діють відносно пішоходів ( з 1 липня 2015 року ).

Розглянемо новий пункт 2.3.4, який вноситься в правила дорожнього руху:

2.3.4. У разі вимушеної зупинки транспортного засобу або дорожньо-транспортної пригоди поза населеними пунктами в темний час доби або в умовах обмеженої видимості при знаходженні на проїзною частиною чи узбіччям бути одягненим в куртку, жилет або жилет-накидку з смугами світлоповертального матеріалу, що відповідають вимогам ГОСТу 12.4. 281-2014.

Даний пункт вимагає, щоб водій використовував один з наступних варіантів одягу має світловідбиваючі елементами:

  • Куртку.
  • Жилет.
  • Жилет-накидку.

Зверніть увагу, на відміну від пішоходів водіям пропонується всього кілька варіантів світлоповертаючою одягу. Причому і куртка, і жилет повинні бути спочатку виготовлені з використанням відбиває тканини. Тобто водій не може, наприклад, використовувати світлоповертаючий браслет, брелок або самостійно пришити на куртку відображають смуги.

Розглянемо умови, при одночасному виконанні яких водій повинен скористатися жилетом:

  • Автомобіль зупинився поза населеним пунктом. У містах використання световозвращателей не є обов'язковим.
  • Вимушена зупинка або дорожньо-транспортна пригода. Наприклад, якщо автомобіль зупинився на узбіччі для короткочасно відпочинку, то використовувати световозвращатели не обов'язково.
  • Темний час доби або умови обмеженої видимості.

Новий пункт 2.3.4 ПДР в першу чергу спрямований на підвищення безпеки людей, що знаходяться на проїжджій частині. При наявності световозвращателей ймовірність потрапити під колеса автомобіля, що рухається набагато менше, тому що людини на проїжджій частині видно здалеку.

Таким чином, кожному водієві доведеться купити спеціальний жилет або куртку, покласти її в автомобіль і постійно возити з собою.

Примітка. Вимога нового пункту відноситься тільки до водіїв автомобілів. Тобто пасажирам світлоповертаюча одяг не буде потрібно.

Неоднозначність тексту пункту 2.3.4

Текст пункту 2.3.4 вносить в правила деяку невизначеність. Звернемося до пункту 1.2 правил дорожнього руху:

"Водій" - особа, яка керує будь-яким транспортним засобом, погонич, провідний дорогою в'ючних, верхових і в'ючних тварин або стадо. До водія прирівнюється навчальний водінню.

"Пішохід" - особа, яка була поза транспортного засобу на дорозі або на пішохідній або Вело-пішохідний доріжці і не виробляє на них роботу. До пішоходів прирівнюються особи, які рухаються в інвалідних колясках без двигуна, ведуть велосипед, мопед, мотоцикл, везуть санки, візок, дитячу чи інвалідну коляску, а також використовують для пересування роликові ковзани, самокати та інші аналогічні засоби.

Зверніть увагу, поки людина знаходиться за кермом автомобіля він є водієм. Однак якщо він знаходиться поза транспортним засобом, він автоматично стає пішоходом.

Однак в новому пункті 2.3.4 йдеться про те, що водій автомобіля може знаходитися в тому числі і на проїжджій частині дороги. В даному випадку має місце протиріччя. Щоб його виключити законодавцям доведеться внести доповнення в пункт 1.2 ПДР, проте розглядається постанову цього не передбачає.

Штраф за відсутність світлоповертального жилета

В даний час за порушення пункту 2.3.4 водій покараний бути не може, тому що жодна зі статей КоАП не передбачає штраф за подібне порушення. При бажанні Ви можете вивчити текст документа самостійно і переконатися в цьому.

Нагадаємо, що за відсутність световозвращателей пішохід може отримати 500 рублів штрафу. Не виключено, що окрема стаття в майбутньому буде додана в КоАП і для водіїв.

Однак штраф в даному випадку не найстрашніше. Набагато важливішим є той факт, що якщо водій буде знаходитися на проїжджій частині без жилета (вночі за містом) і на нього наїде інший транспортний засіб, то винен в ДТП буде сам водій, який знехтував вимогами безпеки.

На завершення хочу зазначити, що розглянуте сьогодні зміна ПДР має важливий вплив на безпеку. Тому рекомендовано кожному водієві мати в своєму автомобілі світлоповертаючий жилет і надягати його при виході на проїжджу частину.

Удачі на дорогах!

 
  Обзор категорий  
 
Шины
 
     
 
  Специальное предложение  
   
     
     
Доставка осуществляется в города:
Александрия, Белая Церковь, Белгород-Днестровский, Бердичев, Бердянск, Борисполь, Боярка, Бровары, Бердичев, Васильков, Винница, Вознесенск, Горловка, Днепродзержинск, Днепропетровск, Донецк, Житомир, Запорожье, Евпатория, Ивано-Франковск, Измаил, Изюм, Каменец-Подольский, Керч, Кировоград, Ковель, Комсомольск, Конотоп, Краматорск, Кривой Рог, Кременчуг, Ильичевск, Луганск, Лубны, Луцк, Львов, Павлоград, Мариуполь, Миргород, Мелитополь, Мукачево, Николаев, Нежин, Никополь, Новая Каховка, Новоград - Волынский, Нововолынск, Одесса, Обухов, Павлоград, Пирятин, Прилуки, Полтава, Первомайск, Ровно, Славянск, Симферополь, Смела, Стрий, Сумы, Севастополь, Северодонецк, Тернополь, Ужгород, Умань, Харьков, Хмельницкий, Херсон, Феодосия, Чернигов, Черновцы, Южноукраинск, Ялта.

© 2009 - 2010 Интернет-магазин автотоваров и запчастей авто34

Каталог украинских интернет-магазинов