Главная Новости Прайс-лист О магазине Как купить? Оплата/Доставка Корзина Контакты  
  Авторизация  
 
Логин
Пароль

Регистрация   |   Мой пароль?
 
     
  Покупателю шин  
  Новости  
Banwar

Наша сеть партнеров Banwar. Новое казино "Пари Матч" приглашает всех азартных игроков в мир больших выигрышей и захватывающих развлечений.

  Опрос  
 
Летние шины какого производителя Вы предпочитаете использовать?
 Michelin
 Continental
 GoodYear
 Dunlop
 Nokian
 Fulda
 Bridgestone
 Hankook
 Kumho
 Другие

Всего ответов: 1035
 
     
  Добро пожаловать в наш новый всеукраинский интернет-магазин!  

Новини Донецька - куда пропал бензин і коли він з'явиться знову

  1. "Бенз на сьогодні закінчився"
  2. Чому пропав бензин

Наша сеть партнеров Banwar

Черга за бензином на Жданівської розвилці в Донецьку. Фото - Telegram

У Донецьку другий тиждень тривають серйозні перебої з бензином . Черги за паливом стали основною прикметою місцевих заправок. Та й то не всіх. На деяких бензину взагалі немає.

Це другий виток дефіциту за весну. Нещодавно в Донецьку і підконтрольних "ДНР" містах зникло дизпаливо . Причому тут не було навіть черг - воно просто зникло на кілька днів.

Що відбувається на бензозаправках "республіки" - розбиралася "Країна".

"Бенз на сьогодні закінчився"

Щовечора в Донецьку починається з переклички в телеграм-каналах - де є бензин? Місцеві жителі намагаються заправитися заздалегідь, щоб з ранку спокійно поїхати по своїх справах.

Останнє повідомлення в чаті "Авторадіоканал Донецьк» не пашить оптимізмом: станом на вчора бензин в місті закінчився.

Останнє повідомлення в чаті Авторадіоканал Донецьк» не пашить оптимізмом: станом на вчора бензин в місті закінчився

РТК - це "Республіканська паливна компанія", яка контролює заправки в Донецьку. Її основний кістяк - АЗС колишньої мережі "Паралель".

Протягом дня донеччани діляться інформацією, на який з заправок все ж є бензин, і надсилають фотографії черг.

Черга на АЗС на вулиці Сеченова. Фото - Авторадіоканал

Не відстає і РТК, яка через "ВКонтакте" сповіщає, де і яке паливо сьогодні викинуть на ринок. З цих повідомлень можна зробити висновок про масштаб проблеми.

Так, наприклад, вчора в Донецьку і Макіївці, де проживає 500-600 тисяч чоловік, бензин за готівку продавався тільки на п'яти заправках. Ще три АЗС повинні були почати продаж палива в інших містах "ДНР". Почали чи ні - невідомо.

Причому з першої зазначеної в списку заправки бензин зник вже через годину після публікації повідомлення, пишуть читачі сторінки РТК.

"Оперативно, годину тому був, уже немає. Зашибись так, їздити з сухим баком по заправкам. Квест по-новоросскі", - пише один з користувачів.

Квест по-новоросскі, - пише один з користувачів

На сьогоднішнє ранок 29 травня бензин за готівку є вже на більшій кількості АЗС.

Там же донеччани відписуються, де які черги і ціна. У ранковий пік попиту за бензином стоять 15-20 машин. Днем буває і менше - до п'яти автомобілів. Сам бензин торгується в районі 51-52 рублів за літр.

Це, до речі, значно дешевше, ніж в Україні: приблизно 22 гривні за літр.

Це, до речі, значно дешевше, ніж в Україні: приблизно 22 гривні за літр

Відзначимо, що на інших заправках міста є бензин за безготівковим розрахунком або за талонами. "Там отоварюються швидка, МНС, поліція, муніципальний транспорт. Ну і громадяни, які зуміли купити талони у співробітників цих відомств", - розповів "Країні" донеччанин Олександр.

На тих же АЗС, де можна заплатити готівкою, є ліміт: відпускають максимум по 20 літрів на машину.

Єдині приватники, у кого в місті немає проблем з паливом, - це таксисти. Вони поголовно їздять на газу, який є в надлишку.

На ВК-сторінці "Республіканської паливної компанії" користувачі пояснюють дефіцит проблемами з імпортом в "республіку":

"ДП Республіканська Паливна Компанія, вам непогано було б осягнути ази економіки знову. Це викликано браком пропозиції, а не великим попитом".

Чому пропав бензин

Джерело в "ДНР", що працює в "Республіканської паливної компанії", розповів "Країні", що причина дефіциту - недавнє подорожчання бензину в Росії, яке почалося ще в травні і вдарило бумерангом по споживачах в "ДНР".

"Сезонний дефіцит бензину був завжди, і при Україні теж. У цей період на реконструкцію закриваються ряд НПЗ. Але раніше можна було закупити відсутній обсяг палива у постачальників з Литви або Білорусі. Зараз у нас один постачальник - Росія. І коли там починається дефіцит палива , ринок "ДНР" вони обслуговують за залишковим принципом ", - розповів співрозмовник.

За його словами, це відбувається тому, що в "республіці" бензин дешевше - тому постачальникам вигідніше продавати його в ту ж Україну, але на підконтрольну територію. Зате за вищими цінами.

Керівництво "ДНР", яке імпортує бензин за "сірими" схемами, зараз в терміновому порядку скуповує залишки палива у тих російських постачальників, з якими змогло домовитися. Тому видають бензин "в годину по чайній ложці".

За словами донеччан, з якими поговорила "Країна", зазвичай такі кризи трапляються 2-3 рази на рік і тривають по 7-10 днів. Але на цей раз дефіцит затягнувся. Це можна також пояснити зростанням цін на нафту , Які "тягнуть" за собою бензин. А головне - роблять поставки в "ДНР" з їх "пільгової" ціною куди менш цікавими.

Тут потрібно врахувати ще й фактор ризикових поставок. За торгівлю з "республіками" можна нарватися на санкції тієї ж України, яка є важливим ринком для російських паливних компаній. Тому вони не поспішають нарощувати обсяги на непідконтрольних територіях.

Втім, ситуація скоро повинна виправитися, обіцяють в "ДНР", але конкретних термінів не називають. Джерело в "РТК" пов'язує це з процесом переговорів представників "республіки" з російською владою, які можуть адміністративним рішенням згладити ситуацію з поставками.

Корупційну складову співрозмовники в Донецьку відкидають: в іншому випадку паливо продавалося б, тільки "з рук" і за вищою ціною. Але купити його, крім способів, зазначених вище, - нереально.

 
  Обзор категорий  
 
Шины
 
     
 
  Специальное предложение  
   
     
     
Доставка осуществляется в города:
Александрия, Белая Церковь, Белгород-Днестровский, Бердичев, Бердянск, Борисполь, Боярка, Бровары, Бердичев, Васильков, Винница, Вознесенск, Горловка, Днепродзержинск, Днепропетровск, Донецк, Житомир, Запорожье, Евпатория, Ивано-Франковск, Измаил, Изюм, Каменец-Подольский, Керч, Кировоград, Ковель, Комсомольск, Конотоп, Краматорск, Кривой Рог, Кременчуг, Ильичевск, Луганск, Лубны, Луцк, Львов, Павлоград, Мариуполь, Миргород, Мелитополь, Мукачево, Николаев, Нежин, Никополь, Новая Каховка, Новоград - Волынский, Нововолынск, Одесса, Обухов, Павлоград, Пирятин, Прилуки, Полтава, Первомайск, Ровно, Славянск, Симферополь, Смела, Стрий, Сумы, Севастополь, Северодонецк, Тернополь, Ужгород, Умань, Харьков, Хмельницкий, Херсон, Феодосия, Чернигов, Черновцы, Южноукраинск, Ялта.

© 2009 - 2010 Интернет-магазин автотоваров и запчастей авто34

Каталог украинских интернет-магазинов