Главная Новости Прайс-лист О магазине Как купить? Оплата/Доставка Корзина Контакты  
  Авторизация  
 
Логин
Пароль

Регистрация   |   Мой пароль?
 
     
  Покупателю шин  
  Новости  
Banwar

Наша сеть партнеров Banwar. Новое казино "Пари Матч" приглашает всех азартных игроков в мир больших выигрышей и захватывающих развлечений.

  Опрос  
 
Летние шины какого производителя Вы предпочитаете использовать?
 Michelin
 Continental
 GoodYear
 Dunlop
 Nokian
 Fulda
 Bridgestone
 Hankook
 Kumho
 Другие

Всего ответов: 1035
 
     
  Добро пожаловать в наш новый всеукраинский интернет-магазин!  

Новини дня: Як полагодити авто і не покалічитися - Вільна Преса - Новини сьогодні, 21 серпня 2015 Фото

Наша сеть партнеров Banwar

Непосвяченим здається, що вік самостійних ремонтів автомобілів канув в минуле. СТО та сервісів на будь-який смак безліч - навіщо щось робити самому? Але на практиці гаражний ремонт для багатьох як був актуальним, так і залишився.

«Я не мужик, чи що?»

Припустимо, прийшла хвилююча пора перевзути машину. Неважливо, в літні «шльопанці» або зимові «чоботи». А в цей період зазвичай все шиномонтажі забиті клієнтами до відмови. Можна, звичайно, почекати, але час-то втрачати не хочеться. Зрештою, в голові з'являється думка: «Я не мужик, чи що?» І автовласник їде в власний гараж (залишається на вулиці, відправляється на дачу), щоб особисто перекрутити гайки. Ну а далі, як то кажуть, затягнуло.

Поспілкувавшись більш щільно з «колегами по цеху», людина з подивом з'ясовує, що замінити, наприклад, свічки або повітряний фільтр не так складно, як може здатися. І після цих процедур, які, як правило, закінчуються вдало, автовласник вирішується вже на більш складні маніпуляції власними руками і купленими «залізяками». Поміняти масло або колодки теж можна самому. І частіше за все справа не в економії коштів (хоча і цей мотив присутній), а душа просить. Переважна більшість таких «домашніх механіків» не знають і не розуміють всіх нюансів роботи автослюсаря, тому часто нехтують елементарними правилами техніки безпеки.

По закону

У спеціалізованих майстерень (мова не йде про «шарашкіних конторах») керівництво і робочі слідують спеціальній системі стандартів безпеки праці. При цьому її контролюють різні державні органи. А новий співробітник при прийомі на роботу проходить навчання техніці безпеки на даному підприємстві. Адже, що на заводі, що на СТО головними причинами травматизму є: несправне обладнання, порушення техніки безпеки, нехтування технологічним процесом.

Ясна річ, що звичайного обивателя в гаражі ніхто не контролює, а відповідальність за себе він несе сам.

Інструменти і спецівка

Найчастіше при самостійному ремонті в гаражі спецодягом просто нехтують і відносяться до неї, як до чогось маловажно або взагалі непотрібного. Тому всі роботи проводяться в шортах, майці і шльопанцях (якщо, звичайно, справа відбувається влітку). А адже це не тільки неправильно, але й небезпечно. Спецівку придумали не просто так. Її завдання полягає в підвищенні захисту людини від зовнішніх факторів. Так що рукава повинні бути в обов'язковому порядку застебнуті, ноги «заховані» в черевики, а голова - в шапку (згодиться і кепка).

Читайте також

Музика підсіла на колеса Музика підсіла на колеса

4 способи поліпшити звук в салоні автомобіля

Якщо має бути порпатися під машиною, потрібно надіти спеціальні окуляри, щоб в очі не потрапив різне сміття.

Не можна забувати про те, що руками не слід торкатися до обертових деталей, оскільки вони можуть намотати на себе одяг. Інакше буде як у бородатому анекдоті: «Техніку безпеки роботи на токарному верстаті я знаю як свої три пальці».

Ті автовласники, які хочуть самі «пошаманити» з системами охолодження двигуна або кондиціонерами, повинні пам'ятати, що і ця робота становить небезпеку. Тому перш ніж до неї приступити, потрібно знеструмити ланцюг харчування. Наприклад, «розлучити» колодки проводів з вентиляторами.

Цікаво, що багато любителів ремонту «не поважають» рукавички. Мовляв, в них незручно. І, до речі, даремно. Оскільки рукавички можуть не тільки захистити від порізів, але і зберегти руки в чистоті. А то їх можна так сильно забруднити, що потім тижня не відмиються.

Що стосується інструменту. Проводити ремонтні роботи слід тільки відповідними за розміром «залізяччям», не «прокачувати» їх якимись трубами, шматками металу або іншими «підсилюють» пристосуваннями. У найцікавіший момент ці пристосування можуть відскочити і завдати серйозної шкоди здоров'ю.

За станом викруток, гайкових ключів, щипців та інших інструментів потрібно стежити і періодично перевіряти їх «на профпридатність». Якщо, умовно кажучи, в сім'ї у спадок передається трофейна викрутка, яку дід особисто відібрав у автослюсаря в 1945 році в Берліні, то краще покласти її в скриньку і сприймати як реліквію. Те ж саме відноситься до будь-якого «дідівським» інструменту. За роки експлуатації «залізяки» зношуються і будуть тільки шкодити, тому що не зможуть нормально «чіплятися» за кріплення.

Але якщо старі інструменти приходять в непридатність через тривале використання, то сучасні, в більшості своїй, відрізняються низькою якістю. Зрозуміло, що стоять вони недорого, але ніхто не дасть гарантію, що така викрутка не зламається через секунду.

Кілька практичних порад

Якщо намічаються роботи з електрообладнанням, нехай самі незначні, потрібно обов'язково зняти клеми з акумулятора. А зварювально-рихтувальні «заходи» біля проводів потрібно проводити також тільки після повного знеструмлення машини.

При заміні паливного фільтра слід пам'ятати, що пальне в системі уприскування знаходиться під тиском. Так що відкручувати штуцери необхідно обережно, а паливо періодично зливати в ємність. Те ж саме потрібно робити і при відкручування пробки піддону картера. До речі, ці процедури рекомендується проводити при прогрітому моторі, так що якщо струмінь гарячого масла вдарить по незахищеному ділянці тіла, мало не здасться.

Читайте також

Вибираємо «правильний» реєстратор

Якими якостями повинен володіти гаджет, щоб захистити свого власника?

Після заміни гальмівних колодок (або будь-яких інших «операцій» з гальмівною системою) потрібно в обов'язковому порядку упевнитися в досягненні позитивного результату. Тобто, вичавити кілька разів гальмо і перевірити зазор між колодками і диском.

Ну і наостанок. Деякі автовласники чомусь вважають, що штатний домкрат здатний забезпечити надійну фіксацію авто в вивішеному стані. Але це не так. Стандартний домкрат годиться лише для заміни коліс - і не більше того. Якщо ж потрібно підняти автомобіль, для цих цілей надійніше використовувати підкатний гідравлічний домкрат.

СТО та сервісів на будь-який смак безліч - навіщо щось робити самому?
«Я не мужик, чи що?
 
  Обзор категорий  
 
Шины
 
     
 
  Специальное предложение  
   
     
     
Доставка осуществляется в города:
Александрия, Белая Церковь, Белгород-Днестровский, Бердичев, Бердянск, Борисполь, Боярка, Бровары, Бердичев, Васильков, Винница, Вознесенск, Горловка, Днепродзержинск, Днепропетровск, Донецк, Житомир, Запорожье, Евпатория, Ивано-Франковск, Измаил, Изюм, Каменец-Подольский, Керч, Кировоград, Ковель, Комсомольск, Конотоп, Краматорск, Кривой Рог, Кременчуг, Ильичевск, Луганск, Лубны, Луцк, Львов, Павлоград, Мариуполь, Миргород, Мелитополь, Мукачево, Николаев, Нежин, Никополь, Новая Каховка, Новоград - Волынский, Нововолынск, Одесса, Обухов, Павлоград, Пирятин, Прилуки, Полтава, Первомайск, Ровно, Славянск, Симферополь, Смела, Стрий, Сумы, Севастополь, Северодонецк, Тернополь, Ужгород, Умань, Харьков, Хмельницкий, Херсон, Феодосия, Чернигов, Черновцы, Южноукраинск, Ялта.

© 2009 - 2010 Интернет-магазин автотоваров и запчастей авто34

Каталог украинских интернет-магазинов