Наша сеть партнеров Banwar
Починається сезон полуниці, а це значить, що пора пробувати, експериментувати і придумувати нові способи застосування цієї смачної ягоди! Пропонуємо почати з простого - смачного полуничного пирога. Мінімум зусиль і інгредієнтів - а результат перевершить всі твої очікування!
Простий рецепт полуничного пирога
Складові:
- борошно - 150 г
- яйця - 4 шт
- масло вершкове - 150 г
- цукор - 200 г
- молоко - 120 мл
- полуниця - 250 г
- розпушувач - 0,5 ч. л.
- ваніль - за смаком
Як готувати:
- Збий 3 яйця разом зі 150 г цукру.
- Додай в миску вершкове масло і продовжуй ретельно збивати.
- Наступними з миску відправляються борошно, ваніль і розпушувач - продовжуй ретельно збивати суміш.
- Змасти форму для випікання вершковим маслом і виклади в неї готове тісто.
- Підготуй полуницю: помий її, очисти від плодоніжок і розріж кожну на 2 або 4 частини (залежно від розміру).
- Розподіливши нарізану полуницю по тесту, трохи вдавлюючи її всередину.
- Випікати в духовці при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин.
- Тим часом сумішей залишився яйце, молоко і цукор, що залишився.
- Дістань пиріг з духовки і залий його сумішшю.
- Після цього випікати полуничний пиріг ще 20 хвилин.
Якщо хочеш, щоб полуничний пиріг вийшов більш свіжим і літнім, можеш спочатку спекти саме тісто, а в кінці просто прикрасити його полуницею і будь-якими іншими ягодами і фруктами за смаком. В такому випадку, між основою і шаром полуниці можна зробити шар крему з сиру маскарпоне.