Главная Новости Прайс-лист О магазине Как купить? Оплата/Доставка Корзина Контакты  
  Авторизация  
 
Логин
Пароль

Регистрация   |   Мой пароль?
 
     
  Покупателю шин  
  Новости  
Banwar

Наша сеть партнеров Banwar. Новое казино "Пари Матч" приглашает всех азартных игроков в мир больших выигрышей и захватывающих развлечений.

  Опрос  
 
Летние шины какого производителя Вы предпочитаете использовать?
 Michelin
 Continental
 GoodYear
 Dunlop
 Nokian
 Fulda
 Bridgestone
 Hankook
 Kumho
 Другие

Всего ответов: 1035
 
     
  Добро пожаловать в наш новый всеукраинский интернет-магазин!  

Починка посудомийки Bosch SPV 43M10EU (Silence Plus), профілактика помпи (Bosch 620774)

Наша сеть партнеров Banwar

У нас 4-ри роки стояла на кухні посудомийна машина Bosch моделі BOSCH SPV 43M10EU. близько 10-ти місяців назад вона почав брикатися, і видавати помилку E15. А ось сьогодні видала E25.

Судячи з усього накрився насос, відкачує воду. Перевірили просто - пропилососили вихід машинки, миючим пилососом, виходило все нормально. Запустити, дочекалися закінчення миття, і почули високачастотний свист. Неначе інвертор працював з підвищеним навантаженням. При цьому насос відкачки не розкручувалася.

Висновок простий - машинку розбирати (беручи до уваги керівництво, сторінка 28 - Bosch_SPV_43M10 ), Дивитися модель насоса, замовляти аналогічний і міняти. Ну або дивитися що в той залізло, що у нас є. Зверху машинки його зняти важкувато, треба пріопускать піддон.

Пошук розповів про модель помпи - BLP3 01/003 475.190 (Bosch 620774), вартість на даний момент 774 гривні. У Німеччині 15 євро без урахування доставки.

UPD. Розібрали машинку. Послідовність така:

  • Для початку треба злити воду з бічної ємності машинки. Для цього можна запустити мийку, почекати поки звідти вода зіллється. Потім скинути машинку, запустити мийку, дочекатися поки з зіллється вода або зібрати її губкою, або миючим пилососом з каналізаційної труби машинки. Якщо ви не зіллє воду, потім треба все буде сушити феном. І ризикувати замкнути щось, залити блок управління. Тому злийте її.
  • Далі відключаємо машинку від мережі, води, каналізації і перевертаємо - ставимо на дах.
  • Знімаємо щитки з пластика і пружини дверки, ви побачите канати і засувки з пластика, відтягніть пружину і отщелкніте засувку маленької отверточкой. Коли зняли пружини - можна і механізми повернення (качельки) зняти. Щоб не потярелісь.
  • Слухає щитки з бляхи, їх три, два збоку і один спереду, кріпляться гвинтом з головкою «торкс» T2. Для переднього щитка краще мати коротку викрутку з такою головкою, ймовірно її доведеться виготовити. Або крутити бічний трещеткой.
  • Далі отщелкивали дві засчелкі пластикового піддону, вони ближче до переду машинки, і відгинаємо два фіксатор піддону, вони ззаду машинки.
  • Піддон зрушуємо на бік
  • Знімаємо повстяну прокладку під переднім щитком
  • Помпа знімається з поворотом, перед чим треба відігнути фіксатор. Ставиться назад точно також.

Збірка відбувається в зворотній послідовності.

А моєму випадку на помпу намоталося якісь нитки. Крильчатка там витягується в зборі з магнітом і сальнічкі. Я просто прочистив всі і змастив силіконом. Обмотку помпи бажано просушити і змастити вазеліном, для відштовхування води.

Тепер пару слів про ролики в Інтернеті з розбирання SPV 43M10EU та інших ПММ Бош і заміні деталей.

По-перше - не треба все розбирати, і якщо ви маєте Т20 кірок, можна навіть зняти щиток не перегортаючи машинку.

По друге - після ремонту, візьміть фен для волосся, і просушіть піддон. Просто засуньте під правий з боку фвсада машинки щиток. Інакше отримаєте:

Е15 - вода в піддоні

E5 - вода чорти де! Негайно вимикати і сушити феном фсе.

Крім того - відкрутіть зсередини машинки блок циркуляційного насоса (4 * Т20 знову), і посадіть його на герметик. Це робиться з самої машинки. Не треба нічого розбирати взагалі. Герметик (краще високо температурний, автомобільний) перед затягуванням треба просушити пів годинки не затягуючи (автомобільний прийом). Потім затягнути, прогріти феном (для волосся) все всередині годинки дві, і можна мити посуд.

Фото для демонстрації процесу:

Ось так виглядає машинка ПММ Bosch Silence Plus в висунутому вигляді. Тримається вона по бортах двома гвинтами, викручуються з середини бака, в районі верхньої частини дверей.

У нижній частині машини зліва - щиток з оцинкованого заліза, праворуч S-образна заглушка У нижній частині машини зліва - щиток з оцинкованого заліза, праворуч S-образна заглушка. Остання знімається «на себе», вона на клямці. Праворуч - аналогічна заглушка і щиток. Під ним - власне і є помпа, ну і блок управління. Свічку ліхтариком в піддон, він лівіше, знизу але якщо відвінуть машинку - його видно. Есліт там вода - буде E15. Воду можна злити нахиливши машинку вперед, або похитати в сторони. Без фанатизму. Щиток знімається на себе. Другий аналогічно. Під щитком гвинт кріплення Т20 і система підйому дверки. Передня панель знизу. Також оцинкований екран, на двох гвинтах Т20, один видно зліва. Отверточку треба зовсім невелику. Розмір плитки 33 см, видно відносне відстань від гвинта до дверки, яка заважає підлізти великою викруткою. По суті - передній щиток знімається, правий знімається і пробуєте зняти помпу. Якщо не виходить - ну тоді зливанн воду, з лівої ємності також, перевертаєте машинку і знімаєте піддон. Вже писав - дві засувки, два загину, щитки перерахував, пружини. Ось ніби і все.

UPD. Після складання «вистрілила» поворотна пружина зліва. Довелося зробити отвір, зібрати на гвинт м3 тягу - до дверцятах, і випиляти отвір в захисному кожушку, щоб збільшений гвинт проходив в ньому. Пластик просто розлетівся від старості. На жаль ремкомплекта (BOSCH, SIEMENS, NEFF, 754869, 626662, складається з двох тросів і двох пружин) я не знайшов в Україні. Так, що якщо буде «рецедив» обриву противаги двері, доведеться на фрезер зробити щось схоже.

Ось так виглядає напрямна противаги (півкільце), в Україні знайти неможливо:

Номер пружини і тяги я не знайшов, але схожі номера -
пружина - 611335
тяга 611370

Ось так десь воно виглядає, приблизно
Ось так десь воно виглядає, приблизно

Також проклеїли все герметиком, це можна зробити зверху. Знімається фільтр машинки, відкручувати 4-ри гвинта з головкою Т20, знімається пропелер і опускається вузол циркуляційного насоса / помпи трохи в низ.

Протирається вся посадка по колу, це важко. Я витирав рази три, і ще раз спиртом, використовуючи суху серветку.

Далі завдав герметик, у мене був для фар «СПАРК», по суті не має великого значення якої. Бажано якісний. Сушитися він 10-ть хвилин, строго по мануалу.

Я ще піддав феном для волосся гарячого повітря Я ще піддав феном для волосся гарячого повітря. Потім закрутили все гвинти, і зняли весь зайвий герметик по краях. Ну і треба чекати добу поки він застигне, до першого запуску. Знову ж це написано на інструкції по герметику.

Через деякий час перевірю, чи вдалося вилікувати ці хвороби ПММ, чи ні. Ну і традиційно рекомендую робити висновок про ремонтопридатність техніки самим, а не дивитися що народ витворяє. Наприклад, герметизують зі зняттям всього блоку і розбиранням всій машинки. У випадку зі старою технікою, як у мене, можливі ексцеси.

Як говоритися, бажаю успішного ремонту вам, якщо ви це читаєте і у вас E15 / E25 в Боше. І будь ласка пам'ятайте, що краще купити нову машинку, ніж лагодити це ось лайно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

 
  Обзор категорий  
 
Шины
 
     
 
  Специальное предложение  
   
     
     
Доставка осуществляется в города:
Александрия, Белая Церковь, Белгород-Днестровский, Бердичев, Бердянск, Борисполь, Боярка, Бровары, Бердичев, Васильков, Винница, Вознесенск, Горловка, Днепродзержинск, Днепропетровск, Донецк, Житомир, Запорожье, Евпатория, Ивано-Франковск, Измаил, Изюм, Каменец-Подольский, Керч, Кировоград, Ковель, Комсомольск, Конотоп, Краматорск, Кривой Рог, Кременчуг, Ильичевск, Луганск, Лубны, Луцк, Львов, Павлоград, Мариуполь, Миргород, Мелитополь, Мукачево, Николаев, Нежин, Никополь, Новая Каховка, Новоград - Волынский, Нововолынск, Одесса, Обухов, Павлоград, Пирятин, Прилуки, Полтава, Первомайск, Ровно, Славянск, Симферополь, Смела, Стрий, Сумы, Севастополь, Северодонецк, Тернополь, Ужгород, Умань, Харьков, Хмельницкий, Херсон, Феодосия, Чернигов, Черновцы, Южноукраинск, Ялта.

© 2009 - 2010 Интернет-магазин автотоваров и запчастей авто34

Каталог украинских интернет-магазинов