- Рецепт смачної юшки з карасиками і пшеничного крупою
- складові
- вибір інгредієнтів
- покрокове приготування
- Як правильно подавати блюдо і з чим
- Відеорецепт приготування наваристою юшки з карасів
- Інші можливі варіанти приготування і наповнення
Наша сеть партнеров Banwar
Одним з найулюбленіших національних російських страв для багатьох досі вважається вуха, або рибний суп, який можна приготувати з найрізноманітнішою риби. Він виходить легким, з ніжним, приємним запахом і, звичайно ж, дуже смачним. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати такий суп з карасями і пшеничною кашею. Рецепт дуже простий, легкий, і продукти, які нам знадобляться, легкодоступні.
Рецепт смачної юшки з карасиками і пшеничного крупою
Кухонне приладдя: каструля об'ємом 3 л, 2 невеликі миски для продуктів, ніж, столова ложка, дошка обробна, ополоник, посуд для подачі.
складові
Карасі невеликого розміру 4 шт. Картопля невеликого розміру 8 бульб Лук середнього розміру 1 головка Морква 1 шт. Крупи пшеничні 40 г Зелень (цибуля, петрушка) за смаком Сіль, чорний мелений перець за смаком Лист лавровий 1 шт. Вершкове масло 20 г Вода підготовлена 1,5 л
вибір інгредієнтів
Купити карасів ви можете не тільки в супермаркеті, але й на ринку, головне - звернути пильну увагу на наступне:
- Запах повинен бути свіжим, без сторонніх неприємних ароматів. Допускається запах твані, т. К. Карась проживає в заболочених місцях, але при приготуванні запах йде.
- У свіжих карасиків зябра рожевого кольору і прозорі очі.
- Найкраще брати живу рибу, без пошкоджень, яка активно плаває.
- Звертайте увагу на живіт - він не повинен бути роздутим.
- Карась, як і будь-який інший представник річкової фауни, вбирає в себе всі речовини, які знаходяться у воді. Тому перед покупкою потрібно уточнювати, де він був виловлений, в якій місцевості. Інакше ви ризикуєте купити продукт, небезпечний для здоров'я.
покрокове приготування
- Карасів (4 шт.) Потрібно почистити, прибрати нутрощі, зябра і добре вимити.
- Картопля (8 шт.), Морква (1 шт.) І цибулю (1 шт.) Очистити від шкірки, помити і порізати дрібними кубиками.
- Порізану картоплю замочити у воді, щоб прибрати з нього зайвий крохмаль і нітрати, які використовуються при вирощуванні бульб.
Чим довше він буде в воді, тим ефективніше буде процес переходу речовин в воду. Тому ви можете заздалегідь підготувати картоплю і залишити його замоченим на кілька годин.
- Кілька гілочок зелені також добре промити, а краще замочити на пару хвилин, і потім промити під проточною водою.
- Пшеничну крупу (40 г) промити кілька разів, щоб прибрати з неї надлишок крохмалю і сміття.
- У каструлю об'ємом 3 л влити 1,5 л води, поставити на вогонь і довести до кипіння. Коли вода закипить, викласти картоплю, моркву з цибулею і пшеничну крупу.
- Додати лавровий лист і варити до готовності картоплі, близько 10 хвилин.
- Коли він звариться, викласти в каструлю рибу, 20 г масла, посолити і поперчити за смаком.
Юшка повинна добре прокипіти близько 2 хвилин, т. К. Карасі дуже швидко варяться, і якщо варити їх довше, вони можуть розваритися, і суп втратить свій зовнішній вигляд.
- Прибрати піну з поверхні бульйону.
- Після цього додати зелень, довести до кипіння і прибрати з вогню.
- Готовий суп повинен настоятися 5 хвилин, і потім можна подавати його до столу.
Як правильно подавати блюдо і з чим
Таке блюдо буде чудовим варіантом для будь-якого легкого обіду або вечері. До нього можна сміливо подавати бутерброди з маслом, ще їх можна доповнювати рибними продуктами (ікрою або скибочками риби). Також відповідним доповненням будуть овочеві салати. А ще ви можете перед подачею заправити юшку невеликою кількістю сметани або вершками.
Відеорецепт приготування наваристою юшки з карасів
Вашій увазі пропонується відео, в якому ви зможете побачити всі етапи приготування смачного і наваристого рибного супу.
Інші можливі варіанти приготування і наповнення
Приготувати такий делікатес можна не тільки з карасями. Наприклад, ще одним варіантом такого супу з річкової риби вважається рецепт юшки з щуки , Який виходить не менш наваристим і смачним, т. К. Щука - риба, в якій багато м'яса.
Якщо ви віддаєте перевагу більш поживний суп, спробуйте юшку з червоної риби , А якщо вам більше подобається консервовані продукти, рибний суп з консервів буде чудовим блюдом для вашого столу. Ну, а якщо ви хочете спробувати таке блюдо в незмінному вигляді, тоді вам підійде рецепт класичної юшки . А любителі вишуканої їжі можуть порадувати себе юшкою з вершками по-фінськи .
А ви любите юшку? Діліться своїми варіантами такого першого страви, спробуйте його приготувати за цим рецептом і обов'язково залишайте свої коментарі та відгуки.
А ви любите юшку?