Наша сеть партнеров Banwar
Lekusia Кухарчук 3 рівня
- 8 жовтня 2010, 1:52
- 173592
Переглянула купу рецептів помідорів, але ось такого, як мій, не знайшла. Хоча чесно зізнаюся, що з пошуку дійшла тільки до 80 сторінки, де вже не було навіть помідор в рецептах. Був один з морквяної бадиллям, але теж не те ... Тому виставляю на свій страх і ризик. Помідори від свекрухи, закочував тільки другий рік, але розлітаються на ура. Дуже смачні, солодкуваті і трохи сильним. Розрахунок іде на 1 літрову банку. Відповідно, якщо 3-літровий, збільшуємо втричі.
Для початку перемиємо всю зелень, почистимо часник, розібравши на зубчики, простерілізуем банки з кришками. Підготуємо 2 каструлі. Одна - для розсолу, друга - для стерилізації помідор (вже в банках). Наріжемо перець і моркву на дольки (смужки). Всі спеції - на тарілочку, щоб було зручніше їх закладати. Перемити помідори. Помідори повинні бути цілі, тверді і без гнилизни, інакше все вибухне. Всі помідори наколоти зубочисткою в плодоніжки. Поставити на плиту наші дві каструлі: одну з водою для стерилізації (вода повинна покриваать банку трохи вище половини), у другій будемо робити розсіл: вливаємо 3 склянки води по 200 мл, доводимо до кипіння, додаємо 1 ст. л. солі і 2 цукру і кип'ятимо, поки не розчиниться. Остудити до теплого стану. У першій каструлі у нас вже закипіла вода, потрібно воду розбавити до тієї ж температури, що і розсіл, інакше банку може тріснути (хоча я не завжди дотримувалася цього правила).
У стерилізовані банки на дно покласти одне суцвіття кропу, всю зелень, часник і спеції. Закласти помідори щільніше один до одного (але не тиснути) до верху, прокладаючи солодким перцем і морквою і зверху покласти другий суцвіття кропу. Залити все теплим розсолом (розчин заливати прямо до країв горлечка, т. К. Кака- то частина вбирається в помідори або ще кудись), влити 1 ч. Л. оцтової есенції, накрити жерстяної кришкою і поставити стерилізувати.
Розрахунок такий:
1-літрова банка - 7 хвилин
2-літрова - 10 хвилин
3-літрова - 15 хвилин
Розрахунок оцтової есенції:
1 л - 1 ч. Л.
2 л. - 1 дес. л.
3 л. - 1 ст. л. (Неповна)