Наша сеть партнеров Banwar
09.04.2013
Глибоко помиляються автовласники, які купують нові шини і їздять на них як зазвичай. Щоб отримати від гуми максимальні зчіпні властивості, їх необхідно обкатати. В іншому випадку навіть найдорожчі покришки від супербренду принесуть тільки розчарування.
Незважаючи на розвиток всіх сфер автовиробництва, технологія випуску шин все так же полягає в випіканні їх в гладких формах. Нова гума виходить з конвеєра гладкою, але необхідні робочі характеристики покришок забезпечує тільки шорстка поверхня. Саме тому щойно куплені шини потребують обкатці. Щоб вони прийшли в ідеальне робочий стан і показали «клас», потрібно подолати в середньому близько 300 кілометрів. Після цього про заводський мастилі, також перешкоджає прояву високих експлуатаційних характеристик гуми, можна буде забути.
Правильна обкатка вимагає від водія дотримання певних правил. Особливо важливий цей процес для зимових шипованих шин, оскільки шипи повинні як би встати на місце, щоб не «розгубитися» по дорозі.
Отже, при обкатці нової гуми автовласник повинен:
1. Не відправлятися відразу в далеку подорож.
2. Рухатися зі швидкістю не вище 80 км / ч.
3. Знижувати швидкість до мінімуму на льоду і мокрій дорозі.
4. Виключати різкий старт і гальмування, буксовке і входження в повороти юзом.
5. перевзуватися автомобіль в зимову гуму заздалегідь, до настання сильних морозів та ожеледиці (знову-таки, щоб з покришок зійшла мастило, і вони придбали шорстку поверхню).
6. Встановлювати нові літні шини до підвищення температури понад +20 градусів.
7. Дотримуватися додаткові вимоги, зазначені виробником для своєї продукції (при їх наявності).
Якщо ви не полінуйтеся і приділіть час продуманому руху на нових шинах, то через пару тижнів вони досягнуть високих робочих показників і будуть радувати значно довше. Залежно від подальших умов експлуатації цей період може досягати 4-х років. Крім того, обкатавши після покупки покришки, ви гарантуєте собі безпечне і більш комфортне пересування і зводите до мінімуму ризик дорожньо-транспортної пригоди.