Наша сеть партнеров Banwar
Картопля, курка, помідори в духовці
Цей рецепт особливо люблять готувати чоловіки, тому що можна поставити кілька поєднаних за смаком продуктів в духовку і більше нічого не робити.
Як ви вже здогадалися, це курка з картоплею в духовці, коронна страва всіх холостяків, яке завжди виходить «на ура». Курка береться ціла і обробляється на невеликі шматочки, але в наш час можна купити її і в уже нарізаному вигляді, в упаковці, відвідавши супермаркет.
Картопля під куркою в духовці виходить дуже ніжною і ароматною, її смачно їсти і на інший день теж. Відмінне блюдо для суботнього обіду.
Інгредієнти:
- 1 курка
- 8-10 картоплин
- 2 помідори
- 2-3 цибулини
- Кілька зубчиків часнику
- 4 столові ложки сметани
- Рослинна олія
- сіль
- спеції
1. Почистіть картоплю і цибулю, а також часник. Лук можна нарізати кільцями або півкільцями, картопля кружечками, також помідори, а часник поперек скибочками. Саме він додасть готовому блюду цей чудовий аромат.
2. Змастіть деко олією і покладіть на нього всі підготовлені інгредієнти, посоліть і посипте спеціями.
3. Розведіть сметану невеликою кількістю води і залийте курку з картоплею. Поставте деко в розігріту духовку на 45 хвилин або тушкуйте до готовності. Хвилин через 20 можна додатково полити складові страви зверху соком, що виділився і жиром.
Картопля з куркою в духовці готовий. Подавайте зі свіжими овочами та зеленню. Смачного!