Наша сеть партнеров Banwar
Вино ... Напій богів, відомий ще древнім грекам. Існує легенда про те, як з'явилося вино. У ньому записано про те, що одного разу пастух пішов шукати свою загублену вівцю і знайшов її, жує виноградне листя. Пастух зірвав кілька ягід і приніс чудові плоди свого господаря, якому вдалося отримати сік з смачних ягід. Згодом сік перетворився в вино. Такий невигадливий, перший рецепт домашнього вина з винограду . Так розповідає легенда.
За тисячоліття свого існування призначення вина змінилося. Раніше вино пили не тільки у свята, а й для втамування спраги. Зараз - це напій для урочистих подій та зустрічей, іноді його використовують як цілющий засіб.
Рецепт домашнього вина отриманого з винограду був відомий ще перським селянам. Згодом він удосконалювався і зараз вино може приготувати в домашніх умовах майже кожен з нас. Секрет приготування вина в домашніх умовах простий і в той же час вимагає часу і уваги.
Приготування домашнього виноградного вина можна розділити на кілька етапів:
1. Збираємо виноград. Краще використовувати щойно зірваний виноград, інакше він втратить свій смак.
2. Розм'якшує виноградні ягоди. Це можна зробити звичайною товкучкою для картоплі. Таким чином, сік відділиться від шкірки. Після цього слід процідити сік через марлю.
3. Підбираємо потрібну тару. Це можуть бути 5-20-ти літрові скляні бутлі.
4. Наливаємо вино в бутлі. Зверніть увагу на те, що не треба заповнювати бутлі по самі вінця, інакше вину не буде місця для бродіння. Залиште 1,3 частина порожнього простору.
5. Налив сік, закупорте бутель пробкою (Для герметичності обліпили її пластиліном). При цьому зробіть невеликий отвір в кришці і, попередньо продув, виведіть трубку в банку з водою.
6. Поставте бутель в льох на 2-3 місяці, періодично моя і змінюючи воду в банку. Перевіряйте, щоб вода в банку булькала. Якщо такого не спостерігається, перевірте, чи щільно закрита кришка. Сухе домашнє вино готове до вживання.
Якщо ж ви любите солодкі або напівсолодкі вина , То можна додати цукор (100 г на 1 літр напою) і залишити ще на місяць. Перед додаванням цукру ретельно промийте бутлі, перелив вино в іншу тару. Через 30 днів можете розливати готове солодке вино в пляшки. Зберігати таке вино потрібно в холодильнику або в прохолодному приміщенні.