- Салат з куркою і апельсинами
- Складові:
- Як приготувати салат з куркою і апельсинами
- Складові:
- Складові:
- Як приготувати ситний салат з куркою і квасолею
- Складові:
- Як приготувати новорічний салат з сиром і брокколі
- Ніжний салат «Олів'є» зі сметаною
- Складові:
Наша сеть партнеров Banwar
Чим порадувати себе і рідних на Новий рік ? Оригінальними і смачними салатами замість звичних рецептів. Представляємо добірку кращих легких страв на новорічний стіл для вагітних.
Салат з куркою і апельсинами
Складові:
- 1 куряча грудка
- 1 апельсин
- 120 г консервований ананасів
- 120 г печериць
- листя салату
Для заправки:
- 60 г рослинного масла
- 50 мл апельсинового фрешу
- 1 жовток
- сіль за смаком
Читай також: Що майбутній мамі не можна замовляти в кафе і ресторані? 9 небезпечних страв громадського харчування
Як приготувати салат з куркою і апельсинами
- Посолити і поперчити куряче філе, обсмажити по 5-7 хвилин на кожній стороні з додаванням рослинної олії. Дай охолонути.
- Очисти і наріж пластинками печериці, обсмажити їх в сковороді після курки 5 хвилин.
- Остигнула грудку наріж плоскими скибочками.
- Почисти і розріж на половинки апельсин. З першої зроби фреш, а другу розбери на дольки, очисти від плівок (Філіро).
- Злий рідина з ананасів і наріж кубиком.
- Приготуй заправку для салату, змішавши всі інгредієнти на соус.
- Презентація: на листя салату виклади все інгредієнти і заправити соусом.
Пряний салат з хурмою
Складові:
- 1 велика хурма
- половинка цибулини
- 10 г петрушки / кінза
- 1 ст. л. лимонного соку
- спеції за смаком (сіль, чорний перець, мелені імбир і перець чилі)
- рослинна олія
Як приготувати пряний салат з хурмою
- Наріж дрібними кубиками хурму, цибуля, зелень.
- Змішай інгредієнти, заправити спеціями.
- Додай лимонний сік і рослинне масло, перемішати, дай настоятися мінімум 10 хвилин.
- Подавай салат як окрему страву або як соус до м'яса / риби.
Пікантний ситний салат з куркою і квасолею
Складові:
- 300 г відвареного курячого філе
- 400 г червоної консервованої квасолі
- 200 г консервованої кукурудзи
- 1 болгарський перець
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- листочки руколи
- сіль за смаком
Для заправки:
- 3 ст. л. гірчиці
- 2 ст. л. меду
- 3 ст. л. яблучного оцту
- 1 ст. л. рослинної олії
Читай також: З чим не можна вживати алкоголь: небезпечні поєднання
Як приготувати ситний салат з куркою і квасолею
- Наріж болгарський перець і цибулю півкільцями.
- Подрібни часник на дрібні кубики.
- Поріж куряче філе або роздягли вручну.
- Змішай нарізані інгредієнти, додай квасолю і кукурудзу. Посолити і перемішати.
- В окремій ємності підготуй заправку, змішавши всі складові.
- Презентація: виклади листочки руколи, на них - салат. Заправ все соусом.
Новорічний салат з сиром і брокколі
Складові:
- 200 г брокколі
- 150 г помідорів (краще черрі)
- 80 г м'якого сиру (підійде сир, бринза або бебі моцарелла)
- 1 ч. Л. подрібненого фундука
- 1 ст. л. насіння кунжуту
- листовий салат і рукола
- чорний перець і сіль за смаком
для заправки
- 3 ст. л. оливкового масла
- 3 ч. Л. зернистої гірчиці
- 2 ч. Л. лимонного соку
- 2 ч. Л. меду
Як приготувати новорічний салат з сиром і брокколі
- Помий і розбери на суцвіття броколі, а потім провари їх 5 хвилин в підсоленій воді і просушити.
- Змішай складові для соусу.
- В окремій ємності перемішати сир і фундук. З маси зроби невеликі кульки (якщо береш моцарелу, додай її вже в готовий салат).
- Якщо використовуєш великі помідори, розріж їх на чотири частини, а помідори черрі разрежь на половинки.
- Презентація: спочатку виклади помиту і просушену зелень, на неї - помідори, броколі і сирні кульки.
- Посолити, поперчити, додати кунжут і заправку. Готовий салат гарненько перемішати.
Читай також: Як відсвяткувати Новий рік 2018 без важких наслідків? радить кардіолог
І наостанок, більш корисна варіація класичного новорічного салату.
Ніжний салат «Олів'є» зі сметаною
Складові:
- 1 банка зеленого горошку;
- 400 г відвареного м'яса або ковбаси
- 1 морква
- 5 яєць
- 3 картоплини
- 3 солоних огірка
- 150 г цибулі
- сметана (домашній йогурт)
- сіль за смаком
Як приготувати ніжний салат «Олів'є» зі сметаною
- Відвари моркву і картоплю.
- В окремій каструлі відвари яйця круто.
- Наріж всі овочі і м'ясо / ковбасу дрібним кубиком.
- Додай зелений горошок.
- Посолити, заправити сметаною і перемішати.
Веселих і смачних свят!
фото: shutterstock.com