Наша сеть партнеров Banwar
У нас вже є рубрика, присвячена приготуванню страв в мультиварці-скороварці Філіпс, яка користується великою популярністю у господинь. Однак робота цього приладу досить відчутна відрізняється від роботи звичайної мультиварки. Сам принцип зовсім інший. Так що нова рубрика присвячена рецептами в мультиварці Філіпс. У них свій набір програм, який відрізняється від загальноприйнятих. І тому часто кулінари користуються режимом «Мультіповар», задаючи температуру приготування і час самостійно. Бабусині щі: замість грубки - мультиварка!
З тих пір, як ми обзавелися мультиваркою, я нарешті-то зітхнула вільно. Економія часу колосальна, а смак у страв - відмінний. Тепер практично всі я готую тільки в ній: тушу, варю, запікаю. Особливо смачними виходять щі в мультиварці - густі, наваристі, як в російській печі. Їх сьогодні і зваримо.
Як відомо, щі - надбання російської національної кухні, їх історія налічує століття. Поява щей пов'язують з тими часами, коли з Візантії в Росію вперше була завезена капуста, а це дев'ятий століття. Традиційно варять борщ як зі свіжої, так і з кислої капусти, і в обох варіантах результат буде чудовий. Я ж пропоную зварити щі з двох видів капусти, як навчила мене бабуся. Блюдо виходить ситним і ароматним.
Набір продуктів для щей:
- яловичина - 400 г,
- капуста білокачанна - 200 г,
- капуста квашена - 200 г,
- картопля - 6 бульб,
- ріпчаста цибуля - 1 шт,
- морква - 1 шт,
- томатний сік - 1 стакан,
- шматочок сала,
- масло рослинне - 2 столових ложки,
- часник - пару зубчиків,
- сіль,
- чорний мелений перець за смаком,
- лавровий лист,
- зелень.
Як правило, я починаю з засмажкою: ріжу дрібно цибулю, моркву тру на крупній тертці. Наливаю рослинне масло, всипав цибулю з морквою і ставлю обсмажувати на режимі «смажити» на 5-7 хвилин.
В цей час займуся картоплею, половину наріжу соломкою, а кілька бульб залишу цілими, як вчила мене бабуся, щоб потім їх потовкти, коли вони зваряться - так щі будуть ще більш густими.
У обсмажені овочі виливаю томатний сік і даю зажарки згасити. Так як щі будуть м'ясні (я віддаю перевагу молоду яловичину), готував м'ясо: добре його промиваю, обсушую і ріжу невеликими шматочками.
Зажарка готова, вливаю до неї гарячу воду, кидаю картоплю, м'ясо і перемикаю режиму «смажити» на «гасіння», виставляючи час на одну годину.
Тим часом, шаткую свіжу капусту, а з кислою зливаю зайвий сік (якщо у Вас капуста надто кисла, то можна промити).
А зараз я поділюся з Вами одним прийомом, завдяки якому щі виходять настільки ароматними, що мої домашні завжди просять добавки - я завжди заправляю їх стовченим часником з салом. Часник і сало дрібно-дрібно ріжу, після чого рублю ножем до стану кашки.
Підготовчий процес завершено. З бульйону виловлюють зварену картоплю, (той що варився цілком), толку його в пюре і вже разом з капустою відправляю назад в каструльку.
Залишаю нудитися ще на 20 хвилин. За 5 хвилин до готовності заправляю щі салом з часником, додаю сіль і спеції за смаком. Як тільки час вийшло, мультиварка сама переходить в режим «підігрів» і я в такому режимі витримую ще хвилин 15-20 (хоча це непросто, так як чарівний аромат щей розноситься по всій квартирі, закликаючи всіх до столу). Подаю щі зі сметаною і зеленню.
Мало не забула, користуюся мультиваркою PHILIPS HD 3077/40.
Розварна яловичинаМ'ясні страви в мультиварці вдаються особливо добре на режимі «Гасіння». Є, звичайно, у «електронного повара» марки Philips hd3037 і інші режими, в тому числі «Варка». Але це на любителя, оскільки кипить на цьому режимі дуже вже сильно, потрібно стежити за процесом, особливо при наявності маленьких дітей в будинку. Гасіння, можливо, більше підходить для тих, хто не поспішає, але зате густо бути необов'язково: включаємо - а там вже все само поступово доходить до потрібної кондиції.
Бісквітний шоколадний торт
Вже не знаю, як так вийшло і від чого це залежить, але виросла я страшної ласунам. Скільки себе пам'ятаю, дуже люблю солодощі, а без випічки взагалі жити не можу. Тому, самостійне виготовлення різноманітних солодощів і смакоти - моє захоплення ще з дитячих років. А з тих пір, як у нас з'явилася мультиварка PHILIPS HD3077 / 40, всі свої напрацювання і запозичені у друзів вдалі рецепти я намагаюся адаптувати під неї. Виходить, до речі, досить непогано, а в деяких випадках, на мою думку, і зовсім відмінно.