Наша сеть партнеров Banwar
Дієтичний суп - відмінний спосіб ненадовго позбутися від почуття голоду. При постійному вживанні допомагає насичувати організм корисними речовинами і скидати зайві кіло. Але ця їжа має і другу сторону медалі. Давай про все по порядку.
користь
Читай також: Продукти, яких ти боявся: ТОП-10 корисних
По-перше, почнемо з того, що супи в переважній більшості не перевантажують шлунок і легко засвоюються організмом (зрозуміло, якщо це не бабусин борщ, в якому застряє ложка). Також супи сприяють поліпшенню травлення, і навіть зігрівають (якщо таки знайшлося терпіння дочекатися заповітного "дзвінка" мікрохвильовки).
Копнемо глибше. Варка овочів. Ясна річ, що вона - розстріл для майже всіх корисних речовин. Але краще вже так, ніж кидати продукти на сковорідку. По-перше, ти ж обов'язково заллєш цю справу великою кількістю соняшникової олії (навіть якщо і оливковою, все одно пекельна температура вивітрить звідти всю користь). По-друге, варіння не знищує всі вітаміни і мінерали. Та й розтовстіти на супах куди складніше, ніж на твоєї улюбленої смаженої картоплі.
Читай також: Корисний сніданок для чоловіків: який він?
А якщо ти примудрився приготувати правильний суп (наприклад, суп для чоловічої сили ), То їм не тільки поправити чоловіче здоров'я, але і заповниш організм рідиною. Фанат м'яса, але не любиш простоювати біля плити? Вари курячі бульйони. Вони благотворно впливають на судини і артеріальний тиск. А харчо, наприклад, полегшує симптоми застуди (не дарма ж ти всипав туди весь мелений перець, який знайшов в будинку).
До речі, ось смачний рецепт супу харчо:
Супи рекомендується їсти тим, хто до сих пір не може позбутися від пивного черева . Все тому, що блюдо відносно не калорійно. При цьому організм на його перетравлення витрачає стільки ж енергії, скільки і на друге.
А ще це самий ситний спосіб зігрітися в холоди.
шкода
Читай також: Як вичавити з їжі максимум енергії
Існує думка про те, що супи шкідливі. В принципі, в цьому щось є. По-перше, це те, що таким блюдом (особливо якщо воно, Боже упаси, вегетаріанське) НЕ наїстися. А по-друге, звернемося до історії.
- У середні століття у Франції життя складалося так, що м'ясо їли багатії, а біднякам і пораненим солдатам діставався бульйон з виварених кісток. Думка про те, що така юшка неарістократічность, так прижилося, що сьогодні деякі до цих пір вважають супи їжею "не комільфо". Даремно, адже навіть той же бульйон з куховарських кісток - джерело корисних речовин і особливо кальцію.
До речі, цікавий факт: "відновлювати" з французької - "ресторан". Так і виникла назва місця, де відгодовували військових і неспроможних людей ( "ресторан"). Але ж сьогодні в таких харчуються далеко не бідні.
Читай також: Смажена їжа: як зробити її нешкідливою
У чому ж реальна шкода супів? Це та ж рідина. Вона розбавляє шлунковий сік, ніж заважає організму швидше переробляти їжу. Ось чому пити під час трапези не рекомендується (краще за годину до ...). Далі - вітаміни. Вже при 60 градусах за Цельсієм вони перетворюються в в'язнів Аушвіца часів Другої світової.
Джерело: depositphotos.com
А що стосується теплих м'ясних бульйонів, вони швидко перетравлюються шлунком і тут же потрапляють в кишечник. Печінка з-за цього не встигає переробити надійшли м'ясні екстракти. Результат - не розщеплені жири та інші отрути, які мігрують по тобі, отруюючи життя ожирінням. Та й м'ясо вибирай ретельніше. Інакше купиш якогось бройлера, вирощеного на хімічних добавках. А він тут же наситить бульйон тетрацикліном, креатином, креатинином, або ще якийсь отрутою.
рекомендації
Читай також: Їстівна брехня: чортова дюжина міфів про їжу
1. Щоб м'ясні супи і бульйони були корисніше, роби наступне:
- вари продукт;
- злий воду, що ввібрала в себе всі гидоти;
- залий черговою порцією рідини;
- доварювати зі спокійною душею і совістю.
2. З'являється жир знімай ложкою - так буде більш дієтично. Нормальне співвідношення м'яса і води - 2: 1.
3. Деякі кулінари взагалі окремо варять овочі і м'ясо, а потім просто збирають ці продукти в одній тарілці. Як це зробиш ти - дізнається тільки 2 людини: Бог і той, хто зараз читає цю статтю.
Джерело: depositphotos.com
Фанат м'яса, але не любиш простоювати біля плити?