- Грецький салат простий рецепт
- Що потрібно для грецького салату:
- Грецький салат - рецепт простий
- Необхідні інгредієнти (на 4 порції):
- Смачний грецький салат - рецепт
- Необхідні інгредієнти (на 4 порції):
- Грецькі салати - рецепти з сардинами
- Інгредієнти (на 4 порції):
- Салат грецький з печеним гарбузом
- Необхідні продукти:
Наша сеть партнеров Banwar
Салат «Грецький», який прийшов до нас з однойменної країни, частий гість на столі, будь то святковий або звичайний. Рецепт салату «Грецький» в домашніх умовах простий у приготуванні, на нього потрібно затратити максимум 10 хвилин. Смачна, дешева, а також дуже корисна закуска - грецький салат з сухариками. Порадуйте свою сім'ю цим частуванням, готуйте разом з нами!
Грецький салат простий рецепт
Один з рецептів цього салату включає в себе овочі, вершкову Фету і заправку. Блюдо виходить легким, але в той же час ситним за рахунок вершкового сиру, який разом з масляною заправкою надає основну калорійність.
Що потрібно для грецького салату:
- Томати - 140 г;
- Свіжі огірки - 130 г;
- Солодкий перець - 110 г;
- Маслини - 80 г;
- Сир - 150 г;
- Лук фіолетовий - 90 г;
- Зелені салатні листя - 140 г;
- Олія соняшникова - 40 мл;
- Сіль - 12 г;
- Перець чорний - 6 г;
- Сік половинки лимона.
Салат грецький - простий рецепт:
- Свіжі овочі необхідно заздалегідь підготувати для подальшого приготування. Обробка овочів полягає в тому, щоб помити кожен продукт, а потім просушити, щоб не було зайвої вологи в страві.
- Томати порізати дольками, не забуваючи позбавлятися від плодоніжки, огірки - кільцями, не забуваючи обрізати плід по краях.
- Перець слід відокремити від насіння, нашаткувати тонкими смужками.
- Лук очистити від шкірки, розрізати навпіл і нашаткувати півкільцями.
- Зелене листя салату нарвати руками на великі листи.
- Скласти у велику миску спочатку зелене листя, потім томат, огірки, перець солодкий, цибуля фіолетовий, висипати з банки маслини.
- Фета дуже добре кришиться, цей сир складно нарізати на рівні кубики, тому потрібно розламати на шматочки і додати в загальну миску.
- Для заправки слід перемішати масло і сік лимона, додати солі і поперчити.
- Соусом заправити салат і перемішати.
Можливо вас також зацікавлять класичні рецепти салату гніздо глухаря .
Грецький салат - рецепт простий
Насправді, «Грецький» салат може виглядати досить спрощено, включати до складу дуже мало продуктів, але при цьому залишатися таким же смачним і насиченим. Найголовніше, знати необхідні пропорції і інгредієнти.
Необхідні інгредієнти (на 4 порції):
- Томати - 230 г;
- Сир - 140 г;
- Зелень - 50 г;
- Салат - 60 г;
- Перець солодкий - 110 г;
- Маслини - 90 г;
- Пісне масло - 50 мл;
- Сіль - 13 г;
- Орегано сухий - 22 м
Простий грецький салат - приготування:
- Томати помити і протерти паперовими серветками. Нарізати великими шматочками.
- Болгарський перець обполоснути, очистити плід від насіння, порізати крупно.
- Зелень та салатні листя обполоснути, обсушити.
- Салатні листи порвати на шматочки.
- Сир поламати на шматочки.
- Для заправки в масло оливкове потрібно насипати сухий орегано, посолити.
- У глибоку миску скласти томати, перець, висипати маслини, покласти миту зелень на свій смак, додати сир і салатні шматочки.
- Полити заправкою і перемішати.
Ви також можете спробувати приготувати класичний гранатовий браслет , Приготування якого не займе багато вашого часу.
Смачний грецький салат - рецепт
Авокадо має чудовий, маслянистий смак, ніжну текстуру. Багато дуже люблять додавати в салат цей плід, а в поєднанні з вершковим сиром результат виходить просто чудовим.
Необхідні інгредієнти (на 4 порції):
- Томати - 120 г;
- Свіжі огірки - 140 г;
- Солодкий перець (жовтого кольору) - 130 г;
- Маслини без кісточок - 70 г;
- Сир - 110 г;
- Цибуля солодка - 80 г;
- Зелене листя салату - 130 г;
- Авокадо - 120 г;
- Масло пісне - 40 мл;
- Сіль - 12 г;
- Перець чорний - 6 г;
- Сік половинки лимона.
Салат грецький покроково:
- Овочі потрібно заздалегідь обробити. Варто їх обполоснути під струменем води, а потім обтерти паперовими рушниками. Салат обов'язково розібрати на листя, а тільки потім мити, щоб біля кореня не залишилася бруд.
- Томати порізати дольками, без плодоніжки, огірки - кільцями, обрізаючи з двох сторін.
- Перець болгарський потрібно почистити від насіння, нарізати.
- Цибулю почистити і нарізати половинками кілець.
- Зелене листя салату нарізати на довільні сегменти.
- Авокадо очистити від шкіри і вичерпати ложкою стиглу м'якоть. Потім потрібно порізати її на кубики.
- Покласти в тарілку для подачі салат, потім томати, огірки, перець солодкий, цибуля солодкий, висипати маслини, авокадо.
- Для заправки слід перемішати масло з соком лимона, додати сіль і поперчити.
- Сир подрібнити і покласти в соус, дати йому настоятися деякий час.
- Заправку вилити на салат і перешкодити всі продукти.
Мімоза з рисом в класичному виконанні прикрасить ваш обідній стіл і сподобається всім домочадцям.
Грецькі салати - рецепти з сардинами
Салат з додаванням сардин набуває яскравий смак риби. Гурманам, які люблять пробувати різні новинки даний рецепт точно сподобається.
Інгредієнти (на 4 порції):
- Томати - 120 г;
- Огірки - 140 г;
- Перець - 70 г;
- Сардини - 150 г;
- Маслини - 70 г;
- Сир фета - 130 г;
- Базилік - 40 г;
- Оливкова олія - 35 мл;
- Сіль - 11 г;
- Перець чорний - 7 г;
- Анчоуси - 20 г;
- Оцет яблучний - 22 мл.
Заправка для грецького салату в домашніх умовах:
- Сардини можна взяти консервовані. Після відкриття баночки потрібно злити зайву воду, відокремити рибну м'якоть від кісток і розім'яти виделкою на більш дрібні частини, для того, щоб було зручно їсти.
- Овочі помити. Томати порізати дольками, огірки розрізати навпіл і нашаткувати півкільцями, у перцю вийняти насіння і нарізати плід смужками.
- Скласти у велику миску сардини, томати, огірки, висипати з банки маслини.
- Сир нарізати на кубики і покласти до інгредієнтів салату.
- Для того щоб приготувати заправку, потрібно взяти оливкова олія, змішати з яблучним оцтом, посолити суміш і приправити перцем.
- Полити соусом вміст тарілки і подавати гостям.
Любителів традиційних варіантів приготування страв також може зацікавити класичний олів'є з курячим м'ясом.
Салат грецький з печеним гарбузом
Чудовий рецепт «Грецького» салату, який при додаванні гарбуза стає ще корисніше. Порадуйте своїх рідних цим надзвичайно смачним блюдом.
Необхідні продукти:
- Томати - 140 г;
- Гарбуз - 180 г;
- Цибуля салатна - 80 г;
- Перець солодкий - 110 г;
- 2 зубчики часнику;
- Салатні листя;
- Кінза - 40 г;
- Масло пісне - 35 мл;
- Сир - 40 г;
- Сіль - 13 г;
- Перець чорний - 4 г;
- Маслини - 80 г;
- Яблучний оцет - 25 мл.
Салат грецький - приготування:
- Гарбуз потрібно очистити від шкірки, нарізати шматочками, розкласти в форму, побризкати маслом, поставити запікатися приблизно на 12 хвилин, в залежності від м'якості самої гарбуза.
- Овочі сполоснути водою, нарізати томати великими шматочками, перець болгарський скибочками, очищений цибулю - половинками кілець.
- Листя салату обполоснути, порвати на шматочки.
- Кінзу сполоснути, нарубати.
- Сир поламати на шматочки.
- У салатницю викласти кінзу, томати, перець солодкий, салатні листи, сир; цибуля салатний фіолетовий, зверху покласти запечену гарбуз, маслини.
- Для заправки слід змішати олію, натертий часник, оцет, посолити і насипати перцю. Щедро полити вміст тарілки і перемішати.
Також просто і швидко ви зможете приготувати класичний салат цезар .
Салат грецький без оливок має величезну кількість варіацій, кожна з яких обов'язково знайде свого споживача. Адже класичний рецепт страви улюблений багатьма, а різновиди закуски з оригінальними добавками часом настільки незвичайні, що можуть здивувати будь-якого, навіть самого закоренілого гурмана.