Наша сеть партнеров Banwar
Адигейський сир - це продукт з творожистой консистенцією, що нагадує фету або бринзу. Його смак схожий на смак топленого молока з ледь помітним кислуватим присмаком. В силу своєї низькокалорійності і малого вмісту солі, його рекомендують тим, хто страждає гіпертонією, тим, кому протипоказані жирні і солоні продукти, особливо тверді сири.
Ну і що приготувати з адигейського сиру, запитаєте ви. Він прекрасно використовується в кулінарії: з ним готують запіканки, салати, супи і закуски, а обсмажені скибочки адигейського сиру - справжні ласощі. Він чудово поєднується не тільки з овочами і зеленню, але і з фруктами, макаронними виробами.
Салат зі смаженою адигейським сиром
Складові:
- адигейський сир - 120 г;
- помідори - 1 шт .;
- огірки - 0,5 шт .;
- салатні листя - 1 пучок;
- борошно - 1 ст. ложка;
- оливкова олія - 3 ст. ложки;
- цибуля червоний -1/2 шт .;
- кедрові горіхи - 20 г;
- салатна заправка - 4 ст. ложки.
приготування
Адигейський сир нарізати шматочками по 1 см і обвалюють у борошні. Потім викладаєте його на розігріту сковорідку з двома ст. ложками олії і обсмажуємо. Кедрові горішки обсмажуємо в 1 ст. ложці олії, помідори і огірки крупно нарізати, цибулю ріжете півкільцями. Салатні листя промиваємо в проточній воді, рвемо руками і викладаємо в салатницю, зверху - овочі, сир і горіхи. Поливаємо салат з адигейським сиром заправкою, яку можете приготувати з оливкового масла, бальзамічного оцту, часнику, солі і перцю.
Грецький салат з адигейським сиром
Абсолютно кожен з вас знайомий з грецьким салатом, до складу якого входить фета. Але, його можна замінити і приготувати салат з адигейським сиром, рецепт якого ми вам наводимо.
Складові:
приготування
Помідори і огірки нарізаємо кубиками, рівними за розміром нашим маслинами. У перцю видаляємо плодоніжки і насіння і нарізаємо кубиками або соломкою. Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями. Викладаємо овочі в салатницю і поливаємо соусом з оливкової олії, лимонного соку і спецій. Всі інгредієнти добре перемішуємо і зверху викладаємо маслини і сир, порізаний кубиками. За бажанням можете прикрасити салат з адигейським сиром зеленню.
Обидва наведених вище салату можна подати на гарнір до рису з фаршем або їсти як самостійні страви, доповнивши шматочком житнього хліба, приготованого в духовці .