Наша сеть партнеров Banwar
Салат з кульбаб - весняне вітамінне блюдо, яке можна готувати протягом усього літа. Адже листя рослини ростуть і в літній період, а знайти їх зовсім не складно. Головне, збирати їх далеко від доріг і заводів.
Незвичайне блюдо
Салат з капустою, яйцем, кульбабами і сметаною - дуже смачне і корисне доповнення до обіду або заміна вечері. Блюдо навіть найзавзятіших гурманів здивує своєю легкою гіркуватістю. Соковитість капусти, особливо молодий, вдало відтіняє зелень цибулі і самого кульбаби. Родзинку цього салату становить яскравий акцент вареного яйця, до того ж це і ситність.
Салат з кульбаб з яйцем - досить-таки екзотичну страву, але приготувати його легко і просто. Таке блюдо можна заправити і домашнім майонезом , Якщо ви не боїтеся зайвих кілограмів. Смак вийде більш насиченим, але нітрохи не гірше, ніж зі сметаною.
Інгредієнти для салату з кульбаб
- Листя кульбаби - 100 г
- Яйце куряче - 2 шт.
- Огірок - 1 шт.
- Капуста - 300 г
- Ріпчасту цибулю - 0.5 шт.
- Цибуля зелена - 50 г
- Сіль - 1 щіпка
- Сметана - 150 г
Як приготувати салат з кульбаб
Яйця курячі варимо до повної готовності.
Далі яйця охолоджуємо і нарізаємо середніми кубиками. Ми залишаємо половинку яйця для прикраси.
Листя кульбаби ретельно миємо під прохолодною проточною водою. Далі заливаємо їх холодною водою на 20 хвилин, щоб прибрати гірчинку. Потім просушують паперовим рушником і подрібнюємо. Ми залишаємо кілька листочків для декорування страви.
Попередньо вимитий огірок нарізаємо півкільцями.
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями. Для приготування салату з кульбаб можна використовувати також і фіолетовий лук. Фіолетовий колір будуть дуже ошатно виглядати в готовій страві.
Молоду білокачанну капусту шаткуємо як можна дрібніше.
Нашатковану капусту перетираємо з сіллю.
Зелену цибулю обполіскувати, даємо стекти зайвій воді і подрібнюємо.
Продукти, крім ріпчастої цибулі, перекладаємо в підходящу миску, солимо до смаку.
Заправляємо салат сметаною і добре перемішуємо.
На порційну тарілку кладемо три цілих листочка кульбаби, зверху - гірку салатної суміші. Посипаємо півкільцями ріпчастої цибулі.
Поруч для декору кладемо половинку вареного яйця. Краще використовувати домашні яйця з яскравим жовтим жовтком.
Салат з кульбаб готовий!
Готову страву подавати відразу, в холодильнику не зберігати. В процесі зберігання салат втратить більшу кількість корисних речовин. Ошатне привабливе страву сподобається любителям здорової їжі.
Смачного!