- Шашлик з баранини по-кавказьки
- Шашлик з баранини з ківі
- Шашлик з баранини з майонезом
- Шашлик з баранини в духовці
Наша сеть партнеров Banwar
Люди готували шашлик ще з тих пір, як добули вогонь. З тих часів блюдо постійно вдосконалюється. Саме шашлик, приготований з баранини, вважається традиційним.
Важливо готувати шашлик з баранини правильно, з дотриманням тонкощів, тоді м'ясо вийде дуже смачним, ароматним і соковитим.
Шашлик з баранини по-кавказьки
Кращий рецепт правильного шашлику з баранини по-кавказьки з додаванням в маринад виноградного оцту. Калорійність - 1800 ккал. На підготовку йде 2 години і виходить 4 порції.
Складові:
- кілограм м'яса;
- перець молоти і сіль;
- півкіло лука;
- оцет виноградний;
- свіжа кінза і петрушка;
- 0,5 літра води.
Складові:
- Очищені цибулини промийте і поріжте тонко кільцями.
- Теплою водою промийте м'ясо і наріжте.
- До м'яса додайте за смаком сіль і перець, перемішайте і залиште на 15 хвилин.
- У воду додайте кілька ложок оцту.
- У миску вкладіть м'ясо, зверху кільця цибулі. Залийте шашлик маринадом і закрийте кришкою. Залиште настоюватися на п'ять годин на холоді.
- М'ясо нанизуйте на шампура і смажте на вугіллі 25 хвилин, перевертаючи. Періодично збризкуйте м'ясо маринадом, щоб не підгоріло.
- Подавайте до столу класичний шашлик з баранини гарячим зі свіжої петрушкою і кінзою.
Можна замінити виноградний оцет лимонним соком і додати до м'яса ще ароматних спецій для шашлику.
Шашлик з баранини з ківі
Маринад з ківі робить навіть жорстке м'ясо соковитим і м'яким. Важливо не переборщити з кількістю фруктів і не перетримати м'ясо в маринаді. Калорійність - 3616 ккал. Виходить 8 порцій. Готується найсмачніший шашлик з баранини 12 годин з маринуванням.
Необхідні інгредієнти:
- тонкий лаваш;
- два кг. м'яса;
- один фрукт ківі ;
- чотири цибулини;
- сіль - півтори ст.л .;
- по одній Л. Ч. зіри, коріандру і перцю меленого;
- чотири лаврові листки.
Приготування покроково:
- Три цибулини поріжте півкільцями і посоліть. Одну залиште для прикраси.
- Вичавіть цибулю руками до утворення соку. Додайте спеції.
- Поріжте на шматки м'ясо і з'єднайте в глибокому тазу з цибулею. Перемішайте, накрийте плівкою і залиште на 2 години в холоді.
- За годину до смаження шашлику очистіть фрукт ківі і подрібніть на дрібній тертці. Додайте до мариновані м'яса. Розмішайте і залиште на годину.
- Шматочки м'яса насадити на шампура і смажте на мангалі, перевертаючи, 20 хв.
- Готовий шашлик викладіть на лаваш і прикрасьте кільцями цибулі.
Для смачного шашлику з баранини замаринувати м'ясо можна ввечері і залишити на ніч. Так воно промаринуется краще.
Шашлик з баранини з майонезом
З маринадом можна поекспериментувати і приготувати шашлик з баранини з майонезом.
Складові:
- кілограм м'яса;
- майонез - 250 г .;
- п'ять цибулин;
- підлога. літра води;
- сіль, перець мелений чорний і червоний;
- три ст.л. оцту.
приготування:
- Шматочки наріжте м'ясо і викладіть у посуд.
- У воді розчиніть оцет, додайте спеції.
- Поріжте півкільцями цибулини, додайте до м'яса і залийте майонезом. Перемішайте. Влийте маринад.
- Залиште шашлик під кришкою маринуватися дві години на холоді.
- М'ясо нанизуйте на шампура і смажте на вугіллі до рум'яного кольору.
Всього вийде 4 порції соковитого шашлику з баранини, калорійністю 3360 ккал. Готується шашлик 4 години.
Шашлик з баранини в духовці
Зробити шашлик з баранини в духовці дуже просто. Виходить смачно. Калорійність - 1800 ккал, виходить 4 порції. Час готування - 3 години.
Необхідні інгредієнти:
- 400 м сала баранячого;
- 1 кг. м'яса;
- дві цибулини;
- половинка лимона;
- пучку зіри;
- перець і сіль;
- коріандр мелений.
Етапи приготування:
- М'ясо наріжте середніми шматочками.
- Сало поріжте невеликими шматками, менше ніж м'ясо в два рази, і з'єднайте з м'ясом.
- Цибулини почистіть і натріть на тертці. Додайте до м'яса.
- Шашлик посоліть, додайте за смаком спеції.
- Вичавіть сік з лимона і влийте до м'яса. Перемішайте.
- Накрийте посуд з шашликом і залиште на 2 години.
- Духовку нагрійте до 240 гр. і застеліть фольгою деко.
- На деко поставте решітку. Нанизуйте м'ясо і сало на невеликі шампури або шпажки, чергуючи.
- На дно дека покладіть трохи сала.
- У посуд з жароміцного матеріалу вилийте окріп до половини і поставте в духовку, щоб вона була над м'ясом.
- Шашлик викладіть на решітку і печіть 10 хвилин, після перекладіть посуд з водою під деко. Готуйте ще 7 хвилин.
- Посуд з водою витягніть, переверніть м'ясо. Готуйте 20 хвилин.
- Готовий шашлик з листом вийміть, змастіть м'ясо стекла соусом і дайте охолонути.
Подавайте м'який шашлик з баранини з домашніми соусами і свіжою зеленню.