Главная Новости Прайс-лист О магазине Как купить? Оплата/Доставка Корзина Контакты  
  Авторизация  
 
Логин
Пароль

Регистрация   |   Мой пароль?
 
     
  Покупателю шин  
  Новости  
Banwar

Наша сеть партнеров Banwar. Новое казино "Пари Матч" приглашает всех азартных игроков в мир больших выигрышей и захватывающих развлечений.

  Опрос  
 
Летние шины какого производителя Вы предпочитаете использовать?
 Michelin
 Continental
 GoodYear
 Dunlop
 Nokian
 Fulda
 Bridgestone
 Hankook
 Kumho
 Другие

Всего ответов: 1035
 
     
  Добро пожаловать в наш новый всеукраинский интернет-магазин!  

Сковорода з керамічним покриттям: огляд плюсів і мінусів, міфів, відгуків покупців

  1. Огляд плюсів і мінусів
  2. Для чого вам така сковорода?
  3. Чи правда, що їжа, приготована в них здоровіше, тому що не потрібно жиру?
  4. Чи правда, що користуватися ними зручніше, а догляду практично не потрібно?
  5. Чи правда, що до них нічого не прилипає?
  6. Виділяє вона шкідливі речовини при нагріванні?
  7. Які основи бувають у керамічних сковорідок?
  8. Які види напилення бувають у керамічних сковорідок?
  9. На що ще звертати увагу при покупці?
  10. Яку фірму вибрати?
  11. Що кажуть про керамічних сковородах їх власники?

Наша сеть партнеров Banwar

У цій статті ми дамо відповіді на наступні питання:

Огляд плюсів і мінусів

Ну що ж, наша пісня майже підійшла до кінця, тому, давайте підсумуємо факти і виявимо плюси і мінуси сковорідок з керамічним покриттям.

плюси:

  • Виглядає стильно і сучасно, великий вибір модифікацій і забарвлень
  • Тримати її легко, рука не втомлюється
  • Витрата масла мінімальний

мінуси:

  • Потрібно постійно бути «напоготові» і не доторкатися до неї залізними лопатками і столовими приборами.
  • Її не можна мити залізними щітками, що не завжди зручно і з цієї ж причини зняти нагар досить проблематично.
  • Кераміка не виносить перепаду температур, а це значить, що, вийнявши сковороду з їжею з холодильника, ставити її розігріватися - не можна. Також не можна капати на гарячу сковороду холодною водою.
  • Її не можна надовго замочувати у воді, так як покриття лопається. Тобто, варіант все-таки не для ледарів, у яких цілодобово в мийці лежить брудний посуд і чекає нападу натхнення господаря.
  • Ну і останній аргумент - дорога вона. Навіть дуже дорога, якщо брати якісний виріб перевіреного бренду.

Для чого вам така сковорода?

Сковорідки з керамічним покриттям стають все більш популярним.

Хтось вибирає їх через екологічності, кто -то тому, що на них можна смажити без додавання масла, а кому-то просто подобається сучасний зовнішній вигляд і легкість. І від того, яка у вас мета - буде залежати, розумний такий вибір чи ні.

Давайте розглянемо найголовніші причини (і міфи), які спонукають покупця бігти в магазин за новинкою, а ви вже самі вирішите, чи потрібна вона вам.

Можливо, все зовсім не так, як вам хотілося б і зайві витрати будуть ні до чого.

Чи правда, що їжа, приготована в них здоровіше, тому що не потрібно жиру?

Гонка за страшно шкідливим холестерином набирає небувалі обертів!

Всі хочуть бути здоровими, що не дивно в наш час тотального забруднення навколишнього середовища і неякісної їжі.

А на тлі цієї паніки багато винахідників і виробники непогано заробляють, видаючи під шумок маркетингові «качки», які лише побічно стосуються теми, зате зачіпають маси за живе.

Простий приклад: керамічна сковорода - запорука здоров'я, так як з нею ви не скористаєтесь зайвого холестерину.

Простий приклад: керамічна сковорода - запорука здоров'я, так як з нею ви не скористаєтесь зайвого холестерину

Тільки що ж в ньому такого шкідливого?

Холестерин - це органічна сполука, так би мовити, природний жирний спирт, що міститься в клітинних мембранах.

Він є у нас в організмі завжди і 80% загальної кількості холестерину виробляється печінкою, залозами, кишечником, нирками, статевими залозами. А решта 20% - надходять з їжею.

І якщо, цих необхідних відсотків буде не вистачати, то організм серйозно «забарахлила», так як холестерин, що надходить ззовні безпосередньо пов'язаний з нормальним функціонуванням природного холестерину, який відповідає за безперебійну роботу імунної системи.

Також він необхідний для вироблення вітаміну Д і гормонів!

Але саме потішне те, що холестерин ніяк не може накопичитися від того, що ви споживаєте «зайві» жири.

Якщо норма холестерину «зашкалює», то винна не їжа, а збій в обміні жирних кислот, який відбувається абсолютно з різних причин, причому, від недоїдання і стресу набагато частіше, ніж від регулярного переїдання.

Так що, якщо ви хочете придбати керамічну сковороду тільки з цієї причини - не варто витрачати гроші.

Тим більше, якщо вже на те пішло, то шкода смаженої їжі не в великій кількості жиру, а в самій скоринці, яка містить канцерогени.

Чи правда, що користуватися ними зручніше, а догляду практично не потрібно?

Чи правда, що користуватися ними зручніше, а догляду практично не потрібно

Якщо у вас дуже слабкі руки, то звичайно зручніше!

Сучасні сковороди набагато легше чавунних. Мало кому вдається на старій бабусиній сковороді підкинути млинець і перевернути його, а ось на керамічній - запросто.

А ось що щодо догляду, то питання тут дуже спірне.

Якщо чавунні сковороди можна нещадно експлуатувати, дряпати, забувати на палаючої конфорці і навіть кидати, то з керамікою такий номер не пройде.

Ставитися до них потрібно вкрай дбайливо, так як покриття лопається від перепаду температур, дряпається від абразивів і від цього втрачає свої властивості.

Також, ні в якому разі не можна користуватися металевими лопатками, так як поверхня пошкоджується. Тільки гумові або дерев'яні.

І виходить, що догляд за чавунною полягає в періодичній зчищення нагару (нечасто), а ось за керамічною потрібно стежити завжди, чи не розслабляючись.

І виходить, що догляд за чавунною полягає в періодичній зчищення нагару (нечасто), а ось за керамічною потрібно стежити завжди, чи не розслабляючись

Найприкріше, що нагар на ній теж з'являється, тільки ось видалити його складніше, так як абразиви заборонені. Якщо хочете, можете почитати детальніше про те, як чистити керамічні сковорідки тут: http://vashakuhnya.com/uhod/kak-ochistit-skovorodu .

Зате мити їх простіше.

Вони гладкі і приємні на дотик, як тарілка. Довго терти не треба, все само відстає, а от у випадку з чавуном - треба докладати зусиль.

Чи правда, що до них нічого не прилипає?

Суща правда, не прилипає навіть без жиру.

Але перший час! Поки поверхня ідеально цілісна. Потім ефект сходить на «ні» тому, що кераміка покривається мікротріщинами. І з того моменту, як дно пошкодилося, не рятує навіть щедро налите масло.

Особливо «не люблять» старенькі керамічні сковорідки «смажити» картоплю. Люди скаржаться, що вона прилипає просто намертво.

За великим рахунком, якщо ви готові до того, що така сковорода - не вічна придбання, то чому б не купити?

Зіпсується - можна взяти нову, та й все. Зате кілька років насолоджуватися тим, що їжа не підгорає, не прилипає і масло витрачається набагато економніше.

Виділяє вона шкідливі речовини при нагріванні?

А ось тут вже все залежить від того, хто випускає посуд.

І ще, якої якості кераміка, яка її товщина і з чого зроблена основа сковороди. Адже, вони бувають абсолютно різні. Але, давайте поки про керамічному покритті.

З чого складається керамічне покриття сковороди?

З глини, піску і полімерів, що зв'язують їх між собою і основою! Правда, про це виробники воліють скромно замовчувати. Але, справедливості заради, солідні фірми стверджують, що використовують виключно безпечні отвердители і каталізатори, хоча, перевірити це простому обивателю досить важко.

Отже, виробники не акцентують увагу на тому, що в керамічному покритті безліч хімії та метил-акрилатів.

І на перший погляд шкоди від глини ніякого, суцільна екологічність, та й годі.

А ось від в'яжучих речовин? Більш того, після того, як поверхня буде пошкоджена, при нагріванні починають виділятися шкідливі речовини з самої основи.

Якщо вона з якісного чавуну, то шкоди не буде. А якщо з алюмінію?

Тоді яка різниця, брати сковороду з покриттям за скажені гроші або просту алюмінієву? Або, чому б спочатку не взяти чавун? Адже, до нього теж нічого не пристає.

Так що, який висновок?

Якщо ви хочете придбати керамічну сковороду для того, щоб стати трошки здоровій - не варто.

А ось заради економії масла, стильного вигляду, швидкого миття і полегшення рук - чому б і ні?

Які основи бувають у керамічних сковорідок?

Як ми вже писали вище, керамічні сковорідки бувають з різною основою. це:

  • алюміній
  • чавун
  • нержавійка

Перший варіант - найдешевший і сковорода на цій основі найлегша.

І зовсім необов'язково, що алюміній - найгірший вибір. Справа тут в товщині.

Якщо сковорода 2-3 мм, то вона буде неякісною, напилення швидко потріскається і дно деформується. А ось якщо брати 5-6 мм, то виріб буде служити набагато довше, при цьому, особливої ​​ваги не додасться.

Чавунна основа - це дорого і, чесно кажучи, абсолютно безглуздо. Все одно він в керамічних сковорідках не тієї товщини і гарту, як в бабусиних варіантах і все одно, сковорода прийде в непридатність тоді, коли ґрунтовно потріскається напилення.

І від цього процесу ніякої чавун її не врятує. Єдине, що гарантує чавун - рівномірний нагрів, від якого залежить якість страв.

І ще, такий посуд, після псування покриття, можна почистити в майстерні піскоструминної установкою, і користуватися потім вже звичайною сковородою (якщо товщина дозволить, так як тонкий чавун може лопнути від напору піску).

Нержавійка не має ніяких взагалі переваг перед алюмінієм і її має сенс брати тільки в тому випадку, якщо ви сильно боїтеся випарів алюмінію при нагріванні.

Які види напилення бувають у керамічних сковорідок?

Є два методи: дешевий і дорогий.

Перший - накат, другий - напилення.

Перший - накат, другий - напилення

  1. 1. накатну спосіб має на увазі нанесення тонкого шару кераміки на цілісний лист металу, який потім потрапляє під прес, який і видавлює сковороду. Цим метод просто обожнюють китайці, які показують світові масу дешевих і «екологічних» сковорідок.

    І при огляді вироби ви обов'язково помітите, якщо посуд зроблена таким чином. Покриття матиме штрихи і деформацію. Не беріть такі сковороди, так як термін їх служби - від сили місяць.

  2. 2. Напилювання ж наносять на готову сковороду, чого поверхня виходить ідеально гладка. Сплав ніде не пошкоджений і посуд буде служити набагато довше.

Щодо самого керамічного складу, яким покривають сковороди - складно судити. Якщо ви не хімік, який здатний зробити самостійно експертизу, то правди вам все одно не впізнати.

Одне ми можемо сказати напевно: покриття повинне бути без дір і бажано товстіший, тоді шанс на те, що сковорода прослужить довше - підвищується.

На що ще звертати увагу при покупці?

На що ще звертати увагу при покупці

Обов'язково звертайте увагу на ручку. Вона повинна бути стійкою до нагрівання і зручно лежати в руці.

Також, важливу роль відіграє кришка. Не варто брати сковороди, що не укомплектовані їй, так як в подальшому вас чекають незручності.

Також звертайте увагу на щільність прилягання кришки і наявність на ній клапана для виходу пара. Ідеальний варіант - відкривається клапан, який можна закрити в будь-який момент (наприклад, якщо вам необхідно тривале гасіння).

Але найголовніше - гарантія! Якщо на продукцію немає гарантії, то краще відмовитися від такої покупки, адже виробник говорить вам прямим текстом: я сам не в курсі, скільки прослужить моя сковорідка.

Чому б вам не прислухатися?

Яку фірму вибрати?

Що ж, розглянемо останнє питання: якщо купувати сковороди з керамічним покриттям, то яка фірма краще?

За відгуками в мережі, краще за всіх зарекомендували себе такі бренди:

  • Бренер (Німеччина)
  • Маестро (Росія)
  • Балларини (Італія)

Але, це кращі з кращих. На ринку досить багато інших гідних виробників, серед яких лідирують італійці.

Що кажуть про керамічних сковородах їх власники?

А ось тут ви можете на власні очі подивитися, що говорить народ у відгуках. Адже думка споживача - куди чесніше і цікавіше, ніж сама приваблива реклама з вуст спеціально навченого менеджера.

На закінчення хотілося б сказати, що якщо для вас покупка кераміки - дороге задоволення і ви довго на неї збираєте, щоб придбати виріб іменитого бренду, то не варто морочити голову. Кращий бренд на всі віки - «чавунна»!

Чи правда, що їжа, приготована в них здоровіше, тому що не потрібно жиру?
Чи правда, що користуватися ними зручніше, а догляду практично не потрібно?
Чи правда, що до них нічого не прилипає?
Виділяє вона шкідливі речовини при нагріванні?
Які основи бувають у керамічних сковорідок?
Які види напилення бувають у керамічних сковорідок?
На що ще звертати увагу при покупці?
Яку фірму вибрати?
Що кажуть про керамічних сковородах їх власники?
Для чого вам така сковорода?
 
  Обзор категорий  
 
Шины
 
     
 
  Специальное предложение  
   
     
     
Доставка осуществляется в города:
Александрия, Белая Церковь, Белгород-Днестровский, Бердичев, Бердянск, Борисполь, Боярка, Бровары, Бердичев, Васильков, Винница, Вознесенск, Горловка, Днепродзержинск, Днепропетровск, Донецк, Житомир, Запорожье, Евпатория, Ивано-Франковск, Измаил, Изюм, Каменец-Подольский, Керч, Кировоград, Ковель, Комсомольск, Конотоп, Краматорск, Кривой Рог, Кременчуг, Ильичевск, Луганск, Лубны, Луцк, Львов, Павлоград, Мариуполь, Миргород, Мелитополь, Мукачево, Николаев, Нежин, Никополь, Новая Каховка, Новоград - Волынский, Нововолынск, Одесса, Обухов, Павлоград, Пирятин, Прилуки, Полтава, Первомайск, Ровно, Славянск, Симферополь, Смела, Стрий, Сумы, Севастополь, Северодонецк, Тернополь, Ужгород, Умань, Харьков, Хмельницкий, Херсон, Феодосия, Чернигов, Черновцы, Южноукраинск, Ялта.

© 2009 - 2010 Интернет-магазин автотоваров и запчастей авто34

Каталог украинских интернет-магазинов