- Історія слойки з сиром Колись у Франції жив собі художник Клод Лоррен. Він був справжнім майстром...
- складові
Історія слойки з сиром
Наша сеть партнеров Banwar
Колись у Франції жив собі художник Клод Лоррен. Він був справжнім майстром малювання різноманітних пейзажів. Але, як це буває нерідко, талановиті люди талановиті в усьому. Ось і художник Лоррен придумав якось у вільний від малювання час новий вид тесту - листкове. До речі, листкове тісто буває звичайне, прісне, а буває і дріжджове. Випічка з листкового прісного тіста виходить більш хрусткою, а випічка з листкового дріжджового виходить більш ніжною. Для реалізації в життя сьогоднішнього рецепта, а готуємо ми, нагадаємо, листкові слойки з сиром, ви можете взяти як прісне, так і дріжджове тісто, - в будь-якому випадку у вас вийдуть слойки.
користь тесту
Напевно ви всі чули або читали про те, що тісто - не самий корисний продукт. Так воно і є, якщо зловживати різноманітною випічкою. Однак не так давно вчені з'ясували, що білий хліб і здобна випічка мають корисні властивості. Виявилося, що, потрапляючи в шлунково-кишковий тракт людини, така їжа сприяє утворенню молочнокислих бактерій, а ті, в свою чергу, сприяють виробленню корисних мікроорганізмів в кишечнику людини, тим самим зміцнюючи імунітет. Так що повністю виключати з раціону білий хліб і випічку вчені не рекомендують. Але радять при цьому не забувати про почуття міри. Втім, воно необхідне в будь-якій справі.
Ну а що стосується сирної начинки, то про її користь, сподіваємося, знають всі. Адже сир - один з кращих постачальників кальцію і білка в організм людини. Деякі дослідники говорять, що краще відмовитися від вживання в їжу м'яса, але ігнорувати сир не можна ні в якому разі. Якщо на вашому столі сирні страви - часті гості, ви можете бути впевнені, що таке захворювання, як, наприклад, остеопороз, вам не загрожує.
складові
- Тісто листкове прісне - 450 грам;
- Сир - 300 грам;
- Цукор - 3-4 столові ложки (плюс трохи для посипання);
- Яйце - 2 штуки.
Приготування слойки з сиром
- Сир викладаємо в миску. Додаємо цукор.
Для начинки в миску поміщаємо сир і цукор
- Додаємо одне яйце до сиру. Інша яйце нам знадобиться для того, щоб змащувати готові вироби перед випічкою.
Розбиваємо в начинку одне яйце
- Добре перемішуємо сирну масу.
З усіх згаданих вище компонентів готуємо смачну сирну начинку
- Листкове тісто размораживаем при кімнатній температурі приблизно 40 хвилин. Більш докладно про це можна прочитати на упаковці тесту. Розкладаємо його на дошці, трохи присипаної борошном, і розрізаємо на квадрати приблизно однакового розміру.
Для слоек ми використовуємо готове листкове тісто і тепер саме час його розморозити. На це піде приблизно 40 хвилин. Вже м'яке тісто розкладаємо на обробну дошку і ділимо на однакові квадрати
- На кожен квадрат тесту викладаємо трохи сирної начинки.
На кожен листковий квадрат поміщаємо трохи начинки
- Складаємо тісто вдвічі, щоб з квадрата вийшов трикутник.
Тепер складаємо тісто вдвічі конвертом надаючи йому форму трикутника
- Тепер акуратно защипуємо краю. Можна це зробити пальцями, але для більшої краси можна використовувати вилку. Робіть так, як показано на фото, і ви отримаєте гарний візерунок по краях і добре защіпнёте кулінарний виріб, щоб начинка не витекла.
Защипніть краю слоек спочатку вручну, а потім за допомогою вилки, як на фото
- Викладаємо слойки на деко, попередньо застелений пергаментом.
Деко застилає пергаментом і викладаємо на нього готові до випікання слойки
- Час, що залишився яйце злегка збиваємо і змащуємо поверхню кожної слойки. Для цього використовуємо спеціальну щіточку.
Збиваємо віночком яйце і змащуємо кожну слойку
- Відправляємо слойки в духовку, заздалегідь розігріту до 200-220С. Виробники листкового тіста рекомендують навіть температуру до 250С, але ХозОбоз вважає, що 200-220С цілком буде достатньо. Випікаємо слойки з сиром приблизно 12-15 хвилин або поки поверхня слоек не стане золотистою. Кожна слойка з сиром повинна покритися красивою рум'яною скоринкою.
Випікаємо слойки в духовці до золотистого кольору при температурі 220 градусів протягом 15 хвилин
- Потім кожна готова слойка з сиром з листкового тіста повинна бути залучена з духовки. Слойки накриваємо вологим рушником на 10-12 хвилин. Все готово, можна приступати до чаювання!
Деко з готовою випічкою виймаємо з духовки і накриваємо вологим рушником хвилин на 10. А потім до столу - приємного апетиту!
Слойки з сиром, рецепт яких сьогодні вам люб'язно представив ХозОбоз, вже готові. Як бачите, блюдо більш ніж просте, зате дуже смачне і корисне. Відзначимо, що ви можете надати йому будь-яку іншу форму, не обов'язково трикутну, як у нас. Можна взагалі не морочитися з порційними слойками, а зробити одну велику слойку - розкачати тісто, викласти на нього рівномірно начинку і скрутити, як струдель. А потім, коли слойка буде готова, трохи остудити і нарізати на порційні шматки. Втім, вирішувати вам, ХозОбоз лише запропонував один з варіантів оформлення цієї страви, яке, ми впевнені, ви вже встигли оцінити по достоїнству.