Главная Новости Прайс-лист О магазине Как купить? Оплата/Доставка Корзина Контакты  
  Авторизация  
 
Логин
Пароль

Регистрация   |   Мой пароль?
 
     
  Покупателю шин  
  Новости  
Banwar

Наша сеть партнеров Banwar. Новое казино "Пари Матч" приглашает всех азартных игроков в мир больших выигрышей и захватывающих развлечений.

  Опрос  
 
Летние шины какого производителя Вы предпочитаете использовать?
 Michelin
 Continental
 GoodYear
 Dunlop
 Nokian
 Fulda
 Bridgestone
 Hankook
 Kumho
 Другие

Всего ответов: 1035
 
     
  Добро пожаловать в наш новый всеукраинский интернет-магазин!  

Смачна хашлама - рецепт з фото і детальним описом!

  1. Як приготувати хашламу з баранини
  2. Як приготувати хашламу з яловичини
  3. Суп хашлама зі свинини: покроковий рецепт
  4. Хашлама з курки

Наша сеть партнеров Banwar

Про походження цього блюда часто сперечаються. Одні кулінари вважають, що класика жанру - хашлама з яловичини по-вірменськи. Інші впевнені, що батьківщиною страви була Грузія. Ми не будемо вдаватися в подробиці, адже це абсолютно не важливо! Головне, що з мінімальними зусиллями ми можемо приготувати дуже смачне і ситне блюдо для всієї родини. Причому використовувати ми будемо не одне, а кілька сортів м'яса, що цілком допустимо. Рецепт хашламу з фото на нашому сайті допоможе вам пройти процес готування крок за кроком.

Як приготувати хашламу з баранини

У країнах, де це блюдо вважають національною їжею, рецепт хашламу з баранини не містить точного зазначення кількості інгредієнтів. Важливо, щоб все було багато - і м'яса, і овочів, і зелені. Бажано вибирати самі м'ясисті овочі, з яких витопиться більше соку. А лука можна взагалі не шкодувати - його повинно бути трохи менше м'яса. Але ж нам важлива точність, тому записуйте необхідні інгредієнти.

Вам знадобляться:

  • баранина - 3 кг,
  • цибуля - 2 кг,
  • болгарський перець - 1 кг,
  • помідори - 1 кг,
  • сіль, мелений чорний перець - за смаком.

Процес приготування

  1. Візьміть казан з товстими стінами або каструлю з широким дном.
  2. Наріжте цибулю товстими півкільцями, 1/3 отриманого обсягу укладіть на дно посуду.
  3. Очистіть і наріжте смужками болгарський перець, 1/3 отриманого обсягу укладіть на цибулю.
  4. Наріжте помідори і знову третю частину покладіть на перець.
  5. На подушку з овочів укладіть половину баранини, розрізаної на порційні шматки. Посоліть і поперчіть м'ясо, додайте улюблені спеції.
  6. Викладіть на м'ясо шар овочів в послідовності цибуля, перець, помідори.
  7. Покладіть ще один шар м'яса, посоліть, поперчіть.
  8. Знову викладіть овочі в тій же послідовності і щільно закрийте кришку.
  9. Поставте казан на повільний вогонь. Інгредієнти дадуть сік і будуть повільно нудитися. Кришку відкривати не можна, щоб не випускати пар.
  10. Залиште посуд на повільному вогні на 3,5-4 години.

Як приготувати хашламу з яловичини

Баранина - не самий популярний сорт м'яса в нашій країні. Тому ближчою кожної господині стане яловича хашлама. Отже, приступимо!

Вам знадобляться:

  • яловичина - 3 кг,
  • цибуля ріпчаста - 2 кг,
  • помідори - 2 кг,
  • морква - 2 кг,
  • болгарський перець - 1 кг,
  • баклажани - 1 кг,
  • зелень - 2 пучка,
  • сіль і спеції - мелений чорний перець, лавровий лист.

Процес приготування

  1. Промийте, почистіть і наріжте дрібними шматочками овочі.
  2. Промити, обсушити і наріжте порційними шматками середньої величини м'ясо. Зручніше робити це пластинами завтовшки 0,7-1 см, щоб укладати їх шарами.
  3. Розділіть овочі на 3-4 частини.
  4. Укладайте шарами цибулю, моркву, баклажани, потім перець і помідори.
  5. На отриману подушку покладіть яловичину, посоліть, поперчіть, додайте зелені і спецій, лавровий лист.
  6. Знову покладіть шар овочів і шар м'яса. Продовжуйте, поки не закінчаться інгредієнти. Верхнім шаром повинен бути овочевий.
  7. Щільно накрийте кришку і поставте казан на повільний вогонь. Гасіть не менше 3 годин, не відкриваючи кришку.

Суп хашлама зі свинини: покроковий рецепт

Адаптований до вітчизняної кухні рецепт отримав безліч інтерпретацій. Так як сім'ї у нас не такі великі, як на Кавказі, то і обсяги інгредієнтів повинні бути менше. Тут є одне «але». При зменшенні кількості овочів чуваське блюдо може пригоріти в процесі приготування, так як обсяг випарює соку буде меншим. Щоб цього не допустити, можна додавати в казан воду.

Хашлама зі свинини відноситься до таких швидким, економ-варіантів страви. Експерименти з ним привели до додавання до м'яса алкогольних напоїв для прискорення приготування. Так з'явилася хашлама на пиві (замість води слід додати світлий пінний напій) і навіть з вином. Безумовно, з класичним рецептом тут мало спільного. Але він теж має право на життя, так як смак виходить відмінним у хашламу, рецепт з фото дивіться нижче.

Вам знадобляться:

  • свинячі реберця або м'якоть свініни- 1,5 кг,
  • картопля - 6-7 штук,
  • баклажани - 2 шт.,
  • солодкий перець - 3 шт.,
  • помідори - 5-6 шт.,
  • морква - 1-2 шт.,
  • цибуля - 2 шт.,
  • часник - 5-6 зубчиків,
  • вода або пиво - 500 мл,
  • сіль, спеції.

,   часник - 5-6 зубчиків,   вода або пиво - 500 мл,   сіль, спеції

Процес приготування

    1. Розріжте м'ясо на шматки. Розжарити казан або каструлю, налийте олію, прогрійте.
    2. Викладіть м'ясо, щедро посипте спеціями і зарумяньте.
    3. Зніміть посуд з вогню.
    4. Посоліть м'ясо, покладіть зверху цибулю, порізану великими півкільцями.
    5. Викладайте шар за шаром овочі - морква, часник, крупно нарізану картоплю (посоліть), перець.
    6. Продовжіть викладати овочі - баклажани, помідори, знову посоліть.
    7. Влийте воду або пиво, щільно накрийте кришкою, поставте на повільний вогонь.
    8. Через 2 години додайте рубаний часник, перемішайте блюдо і зніміть з вогню. Дайте настоятися 10 хвилин і подавайте з зеленню.

Хашлама з курки

Це одне з найпростіших і смачних страв, як і знамениті чахохбілі з курки . Як і скільки варити, дивимося нижче в рецепті.

Вам знадобляться:

      • куряче м'ясо (будь-які частини) - 1,5 кг,
      • цибуля - 3 шт.,
      • помідор - 6 шт.,
      • болгарський перець - 3 шт.,
      • часник - 4 зубчики,
      • кабачок - 1 шт.,
      • зелень - базилік, кінза, петрушка,
      • біле вино - 100 мл,
      • вода - 100 мл,
      • сіль перець.

Процес приготування

      1. Наріжте дрібно овочі, м'ясо наріжте порційними шматками.
      2. У глибоку каструлю покладіть цибулю, зверху м'ясо (посоліть і присипте перцем).
      3. Викладайте шарами овочі: перець, помідори, кабачок, часник. Зверху покладіть нарізану зелень.
      4. Додайте воду і вино, накрийте кришкою, тушкуйте 1 годину до готовності м'яса.

Вибирайте із запропонованих рецептів свій варіант відмінною хашламу. Готується вона дуже просто. І обов'язково порадує ваших близьких приголомшливо ніжним смаком соковитого м'яса!

Інші рецепти з різних кухонь світу

 
  Обзор категорий  
 
Шины
 
     
 
  Специальное предложение  
   
     
     
Доставка осуществляется в города:
Александрия, Белая Церковь, Белгород-Днестровский, Бердичев, Бердянск, Борисполь, Боярка, Бровары, Бердичев, Васильков, Винница, Вознесенск, Горловка, Днепродзержинск, Днепропетровск, Донецк, Житомир, Запорожье, Евпатория, Ивано-Франковск, Измаил, Изюм, Каменец-Подольский, Керч, Кировоград, Ковель, Комсомольск, Конотоп, Краматорск, Кривой Рог, Кременчуг, Ильичевск, Луганск, Лубны, Луцк, Львов, Павлоград, Мариуполь, Миргород, Мелитополь, Мукачево, Николаев, Нежин, Никополь, Новая Каховка, Новоград - Волынский, Нововолынск, Одесса, Обухов, Павлоград, Пирятин, Прилуки, Полтава, Первомайск, Ровно, Славянск, Симферополь, Смела, Стрий, Сумы, Севастополь, Северодонецк, Тернополь, Ужгород, Умань, Харьков, Хмельницкий, Херсон, Феодосия, Чернигов, Черновцы, Южноукраинск, Ялта.

© 2009 - 2010 Интернет-магазин автотоваров и запчастей авто34

Каталог украинских интернет-магазинов