Главная Новости Прайс-лист О магазине Как купить? Оплата/Доставка Корзина Контакты  
  Авторизация  
 
Логин
Пароль

Регистрация   |   Мой пароль?
 
     
  Покупателю шин  
  Новости  
Banwar

Наша сеть партнеров Banwar. Новое казино "Пари Матч" приглашает всех азартных игроков в мир больших выигрышей и захватывающих развлечений.

  Опрос  
 
Летние шины какого производителя Вы предпочитаете использовать?
 Michelin
 Continental
 GoodYear
 Dunlop
 Nokian
 Fulda
 Bridgestone
 Hankook
 Kumho
 Другие

Всего ответов: 1035
 
     
  Добро пожаловать в наш новый всеукраинский интернет-магазин!  

Смажений карась рецепт на сковороді

  1. Історія смаження карася Історія створення такого, здавалося б, звичайного страви нам абсолютно невідома...
  2. Як правильно смажити карасів
  3. користь страви

Історія смаження карася

Наша сеть партнеров Banwar

Історія створення такого, здавалося б, звичайного страви нам абсолютно невідома і ми можемо тільки здогадуватися про те, що вона почалася біля водних масивів ще багато століть тому, коли спійману рибку обсмажували на багатті, наколів на палицю або дерев'яний шампур. Проте всі, хто обожнює таку рибку з хрусткою золотистою скоринкою, до кінця віку будуть вдячні цим першовідкривачам смачного і апетитного страви!

До речі, карась, смажений на сковороді, смакує куди краще таких же особин, запечених в духовій шафі. До сих пір не вщухають суперечки як смажити карася, адже за весь цей час рибу навчилися смажити так, що в ній навіть не відчувається дрібних кісток. Тому і утворилося два табори любителів рибки: тих, хто любить заражених екземплярів, і тих, хто вважає за краще золотисту скориночку тільки зовні рибки, залишаючи при приготуванні її м'якоть соковитою і пропарений. Щоб зрозуміти хоч одну сторону і дізнатися як смажити карасів на сковороді правильно, давайте спочатку випробуємо класичний рецепт створення цієї страви без розрізів на рибі.

Склад інгредієнтів шалено простий - рецепт же елементарний:

  • 2-3 свіжих карася;
  • 50 мл рослинного масла;
  • сіль за смаком;
  • 100 г пшеничного борошна.

Якщо ви завзятий рибалка і постійно поповнюєте запас продуктів в будинку рибою, то для вас не так вже й складно знайти свіжу рибку. А ось якщо ви будете купувати карасів на ринках або в супермаркетах, то обов'язково подивіться на їх зябра і очі. Зябра повинні бути бордового кольору, а очі - не затуманені! Будь-яку іншу рибу просто відмітайте в сторону - вона вже не свіжа!

Як правильно смажити карасів

  1. Всі необхідні продукти викладемо біля себе, щоб потім не шукати їх.

    Заготовимо необхідні для приготування інгредієнти

  2. Рибу нам необхідно очистити від луски і нутрощів. Для цього приблизно можна порівняти довжину кожної рибки і наберемо воду або в глибоку ємність, або в раковину, якщо карасі нам попалися дуже великі. Між іншим, карась рідко важить більше 1 кг, але іноді трапляються гігантські екземпляри і по 4-5 кг. Опустимо по черзі кожну рибку в воді і знімемо з неї луску ножем або спеціальним пристосуванням, починаючи з хвоста і закінчуючи головою. Обов'язково пройдіться ножем уздовж плавників, по черевця і біля голови - це важкодоступні місця.

    Рибу чистимо від хвоста до голови, а потім потрошимо

  3. Прямо під головою і до перших нижніх плавців у карасів - «захисна броня». Вона практично не зчищається, тому її легше за все відразу вирізати! Багато кулінари видаляють у рибок і зябра, вважаючи, що ті вбирають в себе багато масла і карасі після прожарювання стають занадто жирними. Це - особиста справа кожного, хто буде готувати рибу: хочете видаляйте, хочете - ні!

    Вирізаємо шматочок під головою до нижніх плавців і видаляємо зябра

  4. Далі разрежем Карасін черевце від голови до каналу і виймемо з нього всі нутрощі, роблячи це дуже акуратно, щоб не притиснути жовчний міхур - все думають, що саме він винуватець гіркого смаку невдало випотрошеної рибки. А ось і ні! Після того, як ми промиємо черевце в воді, то зможемо побачити чорну плівку по обидві його стінки, яка відділяла нутрощі від м'якоті. Обов'язково її зчистити і видалимо, так як вся гіркота в створеному блюді йде тільки від неї!

    Щоб випатрати рибу розкриємо їй черево від голови і до каналу, але так щоб не зачепити жовчний міхур і не зіпсувати смак. Крім цього важливо видалити з черева чорну пленку- вона причина гіркоти готової риби

  5. Знову промиємо карася в воді і прискіпливо оглянемо - чи не залишилася де на рибку луска ?! Видалимо, якщо знайдемо, і натремо тушку сіллю за смаком, але без фанатизму і не пересалівая її.

    Уже чищення і патрання тушки гарненько промиваємо і перевіряємо чи не залишилося чогось зайвого. Переконавшись в тому, що все добре очищено натремо рибу сіллю

  6. Дамо заготовленим карасів відпочити від нас хвилин 5-7, щоб сіль вбралася в м'якоть.

    Щоб риба ввібрала сіль дамо їй настоятися близько 7 хвилин

  7. Всип на тарілку пшеничне борошно і злегка розрівняти її по формі рибки.

    У велику тарілку насипаємо борошно

  8. Вмочимо в борошно кожну заготовлену рибку разом з головою з одного боку, щоб вона їй повністю покрилася.

    Кладемо рибу в муку і гарненько її обвалюють так, щоб вся поверхня як слід запанірувати

  9. Перевернемо і виконаємо такі ж маніпуляції і з іншою стороною.

    Тепер обмокніте рибу в муку з іншого боку

  10. Розігріємо на вогні сковороду і напруженням на ній рослинне масло. Як тільки воно нагріється - помістимо в нього обваляти рибку і просмажити на середньому вогні близько 7 хвилин, поки не утвориться рум'яна кірочка.

    Розігріваємо в пательні олію, а потім викладемо в неї рибу і обсмажити приблизно 7 хвилин

  11. Потім перевернемо карася на іншу сторону і зменшимо вогонь до мінімального.

    Далі карасика слід перевернути і продовжити готувати вже на слабкому вогні

  12. Накриємо сковороду кришкою, щоб наша обсмажена рибка не залишилася сирої зсередини, а як слід пропеклась, і протушкувати її близько 7-10 хвилин.

    Тепер рибу накриваємо кришкою і дамо їй потомитися ще хвилин 10

  13. Скільки смажити карася - кожен сам вибирає для себе ступінь прожарювання риби, а ось як правильно смажити карасів - це ви тільки що дізналися! Готову золотисту рибку викладемо на порційне блюдо і прикрасити зеленню і скибочками лимона - їх сік видалить смак водоростей і твані з м'якоті.

    Залишилося тільки довести рибу до улюбленої кондиції, сервірувати лимоном і свіжою зеленню і, звичайно, поласувати

  14. Говорячи чесно, навіть перший обсмажений карась ніколи не доживає до додавання другого - його в мить розхапують з тарілки. Смачного!

Подані смажені карасі, рецепт з фото яких ви тільки що могли переглянути, виділяють немислимий аромат і просто ваблять своїм рум'яним виглядом. Готувати таку рибу - справжнє задоволення, тому для тих, кому сподобається таке блюдо, є маленька порада - карасів можна очистити, випатрати і заморозити в морозильній камері. І тоді вони зможуть бути присутніми на вашому столі цілий рік!

користь страви

Смажений карась, рецепт приготування якого відточували століттями, є дуже корисне блюдо. Його м'ясо містить кальцій і фосфор, необхідні для цілісності або зміцнення кісткової тканини, вітаміни A і E, завдяки яким підвищується імунітет і зір. Плюсом для тих, хто на дієті, а мінусом для тих, хто любить ситну їжу, стане той факт, що білок цієї річкової риби дуже легко засвоюється і після прийняття її в їжу, ви знову відчуєте голод досить швидко, але жодна кілокалорія при цьому не залишиться на ваших боках!

Схожі рецепти

 
  Обзор категорий  
 
Шины
 
     
 
  Специальное предложение  
   
     
     
Доставка осуществляется в города:
Александрия, Белая Церковь, Белгород-Днестровский, Бердичев, Бердянск, Борисполь, Боярка, Бровары, Бердичев, Васильков, Винница, Вознесенск, Горловка, Днепродзержинск, Днепропетровск, Донецк, Житомир, Запорожье, Евпатория, Ивано-Франковск, Измаил, Изюм, Каменец-Подольский, Керч, Кировоград, Ковель, Комсомольск, Конотоп, Краматорск, Кривой Рог, Кременчуг, Ильичевск, Луганск, Лубны, Луцк, Львов, Павлоград, Мариуполь, Миргород, Мелитополь, Мукачево, Николаев, Нежин, Никополь, Новая Каховка, Новоград - Волынский, Нововолынск, Одесса, Обухов, Павлоград, Пирятин, Прилуки, Полтава, Первомайск, Ровно, Славянск, Симферополь, Смела, Стрий, Сумы, Севастополь, Северодонецк, Тернополь, Ужгород, Умань, Харьков, Хмельницкий, Херсон, Феодосия, Чернигов, Черновцы, Южноукраинск, Ялта.

© 2009 - 2010 Интернет-магазин автотоваров и запчастей авто34

Каталог украинских интернет-магазинов