- Рецепт «Літній супчик»
- Рецепт «Гороховий суп-крем»
- Салат з консервованого горошку і грибів
- Рецепт смачного гарніру з рису і горошку
Наша сеть партнеров Banwar
Зелений горох - це рослина, яке відоме людині з давніх часів, вже кілька століть назад його активно вирощували в Римі, Китаї та Греції, при цьому, люди навчилися готувати з нього дійсно смачні і прості страви, адже в ті часи не було складного кухонного обладнання .
Згодом, було помічено, що найсмачніший горошок саме зелений, а не повністю дозрів, що підштовхнуло людство до створення консерви із зеленого гороху.
До речі, першими додумалися його консервувати саме голландці, в наших же краю горошок в баночках з'явився лише за часів СРСР, зате в яких обсягах! Саме тоді всі дізналися, що таке олів'є і вінегрет, адже навіть його іноді готують з цим смачним інгредієнтом.
Сьогодні зелений горошок - це саме той продукт, який можна використовувати практично у всіх варіантах страв: салати, супи , Гарніри і навіть випічка. Тим не менш, ми рідко якось експериментуємо з цим солодким і ніжним овочем, можливо, тому що просто не знаємо, що приготувати з нього, крім стандартного супу або олів'є.
Насправді ж, варіантів існує безліч, адже він чудово поєднується з багатьма основними продуктами, наприклад, м'ясом, картоплею, рибою, яйцями, спаржею , Сиром і морквою.
Варто відзначити, що горошок - це не тільки смачно, але ще й корисно: в своєму складі він містить рекордну кількість мінералів, вітамінів, а також інших речовин, які сприяють нормальному функціонуванню організму людини. Як же не порадувати себе такою корисністю?
Всупереч поширеній думці, що консерви - це далеко не самий корисний спосіб харчування, з зеленим горошком справи йдуть інакше - завдяки особливим технологіям, які дозволяють зберегти практично всі поживні компоненти.
На жаль, свіжим горохом ласувати доводитися недовго, а ось консервований або заморожений - здатний радувати вас своїм ніжним смаком хоч цілий рік! Отже, кілька варіантів простих і смачних страв.
Рецепт «Літній супчик»
Для приготування вам знадобиться:
- свіжий зелений горошок - 1 стакан;
- свіжі огірки - 3 шт .;
- яйця курячі - 2 шт .;
- домашня сметана - 100 г;
- зелень кропу, петрушки, спеції за смаком.
Яйця попередньо відваріть круто, дайте їм охолонути, після чого очистіть від шкаралупи. В 1.5 літрах води відваріть горошок, додайте туди подрібнені яйця і спеції за смаком, накрийте кришкою і відправте в духовку на 20 хвилин (жар середній, близько 160 °). Перед подачею на стіл в супчик поріжте огірки кільцями, прикрасьте все зеленню і додайте сметану.
Рецепт «Гороховий суп-крем»
Для приготування цієї страви модно використовувати заморожений або свіжий горох, перший попередньо необхідно розморозити. Що знадобиться:
- горошок - 1 кг;
- салат - 500 г;
- вершковий сир (м'який) - 2 ст. ложки;
- вершкове масло - 3 ст. ложки;
- мелений білий перець, цедра лимона, сіль.
Вершкове масло необхідно розтопити на слабкому вогні в каструлі, потім викладаємо в нього нарізаний соломкою салат, прогріваємо протягом 5-ти хвилин. Слідом додаємо в масло зелений горох і тушкуємо його близько 15-ти хвилин, при цьому постійно помішуючи.
Потім додаємо чотири склянки води, викручуємо вогонь на середній, даємо їй закипіти, після чого тушкуємо ще 25 хвилин. Отриманою масою даємо злегка охолонути, а потім пюріруем її за допомогою блендера. Знову трохи підігріваємо, при цьому, не забуваючи помішувати, додаємо сіль і перець, до столу подаємо разом з вершковим сиром.
Салат з консервованого горошку і грибів
Для приготування вам знадобиться:
- горошок - 100 г;
- сметана - 80 г;
- мариновані печериці - 300 г;
- зелена цибуля - 100 г;
- яйця - 2 шт .;
- кріп.
Яйця попередньо відваріть круто, остудіть і очистіть від шкаралупи. Потім нарізаємо їх дрібними кубиками, з'єднуємо з нарубаним зеленою цибулею і грибами, які необхідно порізати досить великими часточками.
З горошку зливаємо рідину, а потім перекладаємо його до решти інгредієнтів, перемішуємо, додаємо сметану і спеції за смаком. До столу подавати, прикрасивши кропом.
Рецепт смачного гарніру з рису і горошку
Для приготування вам знадобиться:
- горошок - 500 г;
- рис - 2 склянки;
- вершкове масло - 1 ст. ложка;
- мускатний горіх, сіль.
Горошок відварюємо до стану готовності, а потім відкидаємо на сито. В казані розтопіть вершкове масло, злегка обсмажте на ньому промитий рис, а, потім, помішуючи, залийте його 4-ма склянками води, підсолити, після чого варіть до стану готовності. Після додаємо в готовий рис горошок і заправляємо мускатним горіхом.
Як же не порадувати себе такою корисністю?