Наша сеть партнеров Banwar
Солоні огірки консервовані - страва смачна і всіма здавна улюблене. Одна з кращих і найбільш універсальних закусок, і необхідна складова безлічі салатів. Сьогодні я хотіла б написати про те, як заготовлювати хрусткі солоні огірочки без оцту на зиму. Почну мабуть з того, що закочувати краще молоді (не перезрілі) огірки, невеликі за розміром (9-14 см.). Бажано, щоб вони були з пухирцями, і мали щільну, без пустот, хрустку м'якоть. Тоді і консервовані солоні огірки будуть смачними і хрусткими.
Інгредієнти (на 1 л. Води):
- огірки
- 1 л. холодної кип'яченої води
- 60 гр. (2 ст. Л.) Солі
- 15-20 гр. зелені (листя хрону, вишні, смородини, зелень селери, парасольки кропу)
- 1-2 лаврових листки
- 2 шт. перцю чорного горошку (можна додати і запашний)
- 2 зубчики часнику
При консервуванні огірків Вам знадобляться також 1, 2 або 3-х літрові банки, металеві лаковані кришки і ключ для консервування, капронова кришка з дірочками.
приготування:
- Відібрані для консервування молоді невеликі огірки миємо й замочуємо годинки на 3-4 в холодній воді.
- Готуємо зелень - промиваємо листя хрону, смородини, вишні, селери, парасольки кропу.
- Чистимо і, якщо потрібно, нарізаємо на 2-3 часточки зубчики часнику.
- Банки, в яких будемо солити огірки, і кришки, якими їх будемо прикривати на час бродіння, добре моєму з харчовою содою.
- У кожну банку укладаємо на дно частина зелені, лавровий лист, зубчики часнику і горошок-перець.
- Огірки щільно укладаємо в банки, зверху огірків знову викладаємо зелень.
- Готуємо розсіл: змішуємо холодну кип'ячену воду і сіль.
- Заливаємо холодним розсолом огірки таким чином, щоб вони були повністю покриті, і прикриваємо банки кришками. Банки ставимо в якусь посудину, щоб під час квашення не була пролита вода. Ми залишаємо огірки в кімнаті дня на 2-3 для молочно-кислого бродіння.
- Через три дні розсіл зливаємо в окрему каструлю і ставимо кип'ятити. Коли розсіл закипить, знімаємо з нього піну, яка з'являється під час кипіння.
- Лаковані металеві кришки, якими будемо закочувати банки, моєму з содою і кип'ятимо 5-10 хв.
- Огірки заливаємо чистим окропом (НЕ розсолом), щоб змити осад, який на них утворюється під час засолювання. Окріп відразу ж зливаємо - це зручно робити, накривши банку капроновою кришкою з дірочками.
- Після цього відразу заливаємо огірки киплячим розсолом, накриваємо стерилізованими кришками і закочує.
- Закочені банки перевертаємо, укутуємо ковдрою і залишаємо для природного охолодження на 1 добу.
- Коли банки повністю охолонуть, ковдру знімаємо, і перевертаємо їх. Банки бажано підписувати, вказуючи рік консервування.
- Консервовані солоні огірки можна подавати окремо в якості закуски або використовувати при приготуванні розсольнику , Різних салатів ( вінегрет , «Олів'є» , "Морська зірка" , "Гранатовий браслет" та ін.).
Смачного!
побачимося на нашому рецепті !