Главная Новости Прайс-лист О магазине Как купить? Оплата/Доставка Корзина Контакты  
  Авторизация  
 
Логин
Пароль

Регистрация   |   Мой пароль?
 
     
  Покупателю шин  
  Новости  
Banwar

Наша сеть партнеров Banwar. Новое казино "Пари Матч" приглашает всех азартных игроков в мир больших выигрышей и захватывающих развлечений.

  Опрос  
 
Летние шины какого производителя Вы предпочитаете использовать?
 Michelin
 Continental
 GoodYear
 Dunlop
 Nokian
 Fulda
 Bridgestone
 Hankook
 Kumho
 Другие

Всего ответов: 1035
 
     
  Добро пожаловать в наш новый всеукраинский интернет-магазин!  

Спідометри ВАЗ 2109 | Ремонт Ваз 2108 2109 21099

Наша сеть партнеров Banwar

Що робити якщо у Вашої Ваз 2108, ВАЗ 2109 перестав працювати спідометр. При русі Ви не бачите своєї швидкості, відповідно легко можете порушити швидкісний режим. Також не відображається кілометраж, і Ви не знаєте реального витрати палива свого автомобіля. Та й взагалі самому приємніше, коли у автомобіля все працює.
Механізм вимірювання швидкості у Ваз 2108, ВАЗ 2109 простий (хоча звичайно він застарів): в коробку передач вставлена ​​шестерня-вал, яка обертає зовнішній трос, який в свою чергу заведений в спідометр на панелі приладів автомобіля.
Послідовність дій тут повинна бути наступна: спочатку необхідно визначити що вийшло з ладу - привід спідометра в коробці передач, трос від коробки до спідометра, або сам спідометр.
Відкриваємо капот, відкручуємо кріплення приводу спідометра в коробці передач. Що робити якщо у Вашої Ваз 2108, ВАЗ 2109 перестав працювати спідометр

Привід спідометра ВАЗ 2109

Привід спідометра ВАЗ 2109

Відкручуємо гайку кріплення

Відкрутили, у Вас в руках привід спідометра з приєднаним до нього тросом.

Вал шестерня приводу спідометра

До речі через отвір посадки приводу спідометра легко контролювати рівень масла в необслуговуваної коробці передач .

Рівень масла в коробці передач ВАЗ 2109

Просимо кого-небудь сісти в машину і дивитися на показання спідометра, а самі руками крутимо шестерню.

Спідометр ВАЗ 2109

Якщо ні кілометраж ні швидкість Ваз 2108, ВАЗ 2109 не змінюються, пробуємо крутити в іншу сторону. Якщо при обертанні шестерні швидкість підстрибує до 30 км / год і повільно але впевнено по сотням метрів зростає пробіг значить і тросик і сам спідометр справні. Проблема в приводі спідометра (шестерня - вал, вставлена ​​в коробку).
Якщо зуби шестірні злизаний і деформовані, то необхідно замінити привід.
Якщо ж з приводом все в порядку, але при обертанні шестерні спідометр нічого не показує - то перевіряємо місце з'єднання привід - трос.

Місце з'єднання привід-тросик

Відкрутіть тросик спідометра Ваз 2108, Ваз 2109 і подивіться на його торець. Він повинен бути квадратного перетину, паз в приводі також квадратний, коли трос щільно сидить в пазу, обертання передається далі до спідометру.Но зараз цього не проісходіт.Скорее всього на торці троса будуть злизаний межі, тому привід обертається, а тросик немає.
Заміна троса виправить ситуацію, але ненадовго -як показує практика, через пару місяців і на новому тросі спідометр перестане показувати. Тому в паз приводу необхідно підкласти тоненьку прокладку: вирізану ножицями з пластикової пляшки. Ущільнивши таким чином паз приводу, крутний момент почне надійно передаватися на спідометр.
Якщо ж Ви обертаєте тросик спідометра в обидві сторони, а швидкість і пробіг не змінюються, необхідно вийняти панель приладів і перевірити надійність кріплення троса до неї. Якщо тросик щільно притиснутий до панелі, то проблема в самому спідометрі і необхідна його заміна.

На головну

 
  Обзор категорий  
 
Шины
 
     
 
  Специальное предложение  
   
     
     
Доставка осуществляется в города:
Александрия, Белая Церковь, Белгород-Днестровский, Бердичев, Бердянск, Борисполь, Боярка, Бровары, Бердичев, Васильков, Винница, Вознесенск, Горловка, Днепродзержинск, Днепропетровск, Донецк, Житомир, Запорожье, Евпатория, Ивано-Франковск, Измаил, Изюм, Каменец-Подольский, Керч, Кировоград, Ковель, Комсомольск, Конотоп, Краматорск, Кривой Рог, Кременчуг, Ильичевск, Луганск, Лубны, Луцк, Львов, Павлоград, Мариуполь, Миргород, Мелитополь, Мукачево, Николаев, Нежин, Никополь, Новая Каховка, Новоград - Волынский, Нововолынск, Одесса, Обухов, Павлоград, Пирятин, Прилуки, Полтава, Первомайск, Ровно, Славянск, Симферополь, Смела, Стрий, Сумы, Севастополь, Северодонецк, Тернополь, Ужгород, Умань, Харьков, Хмельницкий, Херсон, Феодосия, Чернигов, Черновцы, Южноукраинск, Ялта.

© 2009 - 2010 Интернет-магазин автотоваров и запчастей авто34

Каталог украинских интернет-магазинов