Главная Новости Прайс-лист О магазине Как купить? Оплата/Доставка Корзина Контакты  
  Авторизация  
 
Логин
Пароль

Регистрация   |   Мой пароль?
 
     
  Покупателю шин  
  Новости  
Banwar

Наша сеть партнеров Banwar. Новое казино "Пари Матч" приглашает всех азартных игроков в мир больших выигрышей и захватывающих развлечений.

  Опрос  
 
Летние шины какого производителя Вы предпочитаете использовать?
 Michelin
 Continental
 GoodYear
 Dunlop
 Nokian
 Fulda
 Bridgestone
 Hankook
 Kumho
 Другие

Всего ответов: 1035
 
     
  Добро пожаловать в наш новый всеукраинский интернет-магазин!  

Штраф за порушення правил перевезення небезпечного вантажу без "мигалки" (12.21.2.)

Наша сеть партнеров Banwar

Оскільки перевезення небезпечних вантажів дійсно можуть нести загрозу як людям, їхнім матеріальним цінностям, так і природі, то існує маса законодавчих актів, що регулюють цей процес. Головним з них є Європейська угода про міжнародне дорожнє перевезення небезпечних вантажів ( ДОПНВ / ADR - укладено в м Женеві 30 вересня 1957 року). У законодавчій базі нашої країни його положення відображені в Правилах перевезень вантажів автомобільним транспортом . На ці Правила посилається і пункт 23.5 ПДР. Але для деяких речовин застосовуються і спеціальні нормативи перевезення, наприклад 171-ФЗ «Виробництво та перевезення спирту і спиртовмісних напоїв».

5 ПДР

До небезпечних вантажів належать будь-які речовини, матеріали, вироби, відходи виробничої та іншої діяльності, які в силу притаманних їм властивостей і особливостей можуть при їх перевезенні створювати загрозу для життя і здоров'я людей, завдати шкоди навколишньому природному середовищу, привести до пошкодження або знищення матеріальних цінностей . Перелік небезпечних вантажів затверджується Міністерством транспорту РФ.

Більшість документів регламентує переміщення небезпечних речовин і матеріалів у великих обсягах, коли не тільки повинні дотримуватися вимоги техніки безпеки до обладнання транспортних засобів, а водії повинні мати спеціальні ліцензії, а й на окреме переміщення повинно видаватися спеціальний дозвіл. В тому числі, частина їх статей стосується перевезення небезпечних вантажів, для потреб приватних потреб і у відносно невеликих обсягах. В цьому випадку не потрібно отримувати дозвіл на перевезення «особливо небезпечних вантажів» від органів внутрішніх справ і узгодити маршрути перевезення з ДАІ.

Згідно Правил перевезення приватні особам можуть переміщувати лише обмежена кількість небезпечних речовин на одному транспортному засобі, що є їх власністю. Тоді її можна вважати, як перевезення безпечного вантажу. Обмежена кількість зазначено в ДОПНВ. Максимальна загальна кількість вантажів, яке може перевозитися на одній транспортній одиниці (механічний транспортний засіб з причепом або без нього) становить:

  • Пропан (ООН 1978) - 333 кг;
  • Аргон стислий (1006) - 1000 л;
  • Аргон охолоджений рідкий (1951) - 1000 кг;
  • Азот стиснене (1 006) - 1000 л;
  • Кислота азотна, крім червоної димить, що містить більше 70% кислоти (2031) - 20 л;
  • Кислота азотна, крім червоної димить, що містить не більше 70% кислоти (2031) - 333 л;
  • Кислота азотна червона димить (+2032) - 20 л;
  • Кислотахлористоводнева (соляна кислота. Тисячу сімсот вісімдесят дев'ять) - 333 л;
  • Кислота сірчана або рідина акумуляторна кислотна (1830, 2796) - 333 л;
  • Бензин моторний (1203) - 333 л;
  • Дизельне паливо (1202) - 1000 л.

Причому ці речовини повинні міститися в спеціальних ємностях, що забезпечують безпечне перевезення. Невеликі обсяги палива можна переміщати в спеціальних каністрах з маркуванням, але не більше 60 літрів палива на одну транспортну одиницю. Ємності повинні бути закріплені в автомобілі так, щоб вони не зміщувалися при транспортуванні. Виключена перевезення поруч з паливом особливо небезпечних вантажів, що мають помаранчеву маркування.


Якщо небезпечного вантажу більше вищевказаних обсягів, то його перевезення повинна відповідати всім вимогам Правил, зокрема на транспортному засобі повинні бути інформаційні таблиці небезпечного вантажу та знаки-табло небезпеки. Воно повинно бути укомплектовано додатковим обладнанням і засобами пожежогасіння, крім одного вогнегасника, ємністю не менше 2 кг сухого порошку. Також транспортний засіб повинен мати проблискові маяки жовтого або оранжевого кольору, активні під час перевезення. Включений проблисковий маячок не дає переваги в русі і служить для попередження інших учасників руху про небезпеку.

Відповідальність за порушення правил прописана в статті 12.21.2 . «Порушення правил перевезення небезпечних вантажів» Кодексу про адміністративні правопорушень. Відповідно до частини 1 в ньому передбачені наступні санкції за порушення Правил перевезення (відсутність допуску у водія, відсутність допуску ТЗ до перевезення, відсутність елементів системи інформації про небезпеку та ін.):

  • для водія - штраф від 2000 до 2500 рублів або позбавлення прав на термін 4-6 місяців;
  • для посадової особи - штраф від 15 000 до 20 000 рублів;
  • для юридичної особи (організації-перевізника) - штраф від 400 000 до 500 000 рублів.

Порушення правил перевезення небезпечних вантажів, за винятком випадків, передбачених частиною 1 цієї статті, тягне:

  • для водія - штраф від 1000 до 1500 рублів;
  • для посадової особи - штраф від 5000 до 10 000 рублів;
  • для юридичної особи (організації-перевізника) - штраф від 150 000 до 250 000 рублів.

Також при скоєнні даного правопорушення застосовується затримання транспортного засобу та приміщення його на спеціалізовану стоянку.

Штрафи за перевезення небезпечних вантажів можуть виписуватися співробітниками ДІБДР на підставі чинного законодавства при виявленні порушення хоча б одного з пунктів Правил.

 
  Обзор категорий  
 
Шины
 
     
 
  Специальное предложение  
   
     
     
Доставка осуществляется в города:
Александрия, Белая Церковь, Белгород-Днестровский, Бердичев, Бердянск, Борисполь, Боярка, Бровары, Бердичев, Васильков, Винница, Вознесенск, Горловка, Днепродзержинск, Днепропетровск, Донецк, Житомир, Запорожье, Евпатория, Ивано-Франковск, Измаил, Изюм, Каменец-Подольский, Керч, Кировоград, Ковель, Комсомольск, Конотоп, Краматорск, Кривой Рог, Кременчуг, Ильичевск, Луганск, Лубны, Луцк, Львов, Павлоград, Мариуполь, Миргород, Мелитополь, Мукачево, Николаев, Нежин, Никополь, Новая Каховка, Новоград - Волынский, Нововолынск, Одесса, Обухов, Павлоград, Пирятин, Прилуки, Полтава, Первомайск, Ровно, Славянск, Симферополь, Смела, Стрий, Сумы, Севастополь, Северодонецк, Тернополь, Ужгород, Умань, Харьков, Хмельницкий, Херсон, Феодосия, Чернигов, Черновцы, Южноукраинск, Ялта.

© 2009 - 2010 Интернет-магазин автотоваров и запчастей авто34

Каталог украинских интернет-магазинов