Наша сеть партнеров Banwar
З 30 вересня по 7 жовтня 2014 року незначно подорожчали груші, виноград, помідори, огірки, картопля, капуста, цибуля, баклажани. Різна ситуація в регіонах щодо вартості перцю і буряка. Чи не подорожчала тільки морква.
У Казахстані спостерігається поступове зростання цін на плодоовочеву продукцію, повідомляє Kazpravda.kz з посиланням на дані АТ "Казагромаркетінг". При цьому за період з 30 вересня по 7 жовтня 2014 року вартість не зазнала істотних змін. До таких продуктів відносяться бакалійна, молочна і м'ясна продукція.
Однак на 11% подорожчали груші в Шимкенті. В Астані подорожчав виноград на 10% - до 580 тенге / кг. В Актобе на 22% - з 180 до 220 тенге / кг), в Усть-Каменогорську і в Павлодарі на 11% стали дорожчими помідори. У зв'язку із завершенням сезону скорочується надходження на ринок грунтових огірків. За тиждень ціни на огірки виросли в Таразі на 44% - з 120 до 173 тенге / кг, в Атирау на 27% - з 180 до 228 тенге / кг, в Уральську на 14% - з 140 до 160 тенге / кг, в Актобе на 12% - з 241 до 270 тенге / кг.
В Актобе і Таразі зростанням ціни на 10% відзначився картопля. Скорочення обсягу поставок капусти привело до її подорожчання в Таразі і Костанай на 10% - з 50 до 55 тенге / кг. Зростання цін на цибулю в Актобе, як інформує "Казагромаркетінг", пов'язаний зі скороченням обсягу поставок продукції на ринок і збільшенням оптових цін, так, вартість кілограма продукції в роздріб підвищилася на 13% - з 76 до 86 тенге / кг.
Разом з тим порадували ціни на моркву і буряк, які стали нижче на 19% в Петропавловську. Це пов'язано з насиченням ринку більш дешевою продукцією місцевих сільгоспвиробників. Однак через скорочення обсягів поставок (закладка основної частини врожаю на зимове зберігання) і збільшення оптових цін морква і буряк подорожчали в Астані на 36% - до 105 тенге / кг, в Алмати на 22% - до 151 тенге / кг, в Усть -Каменогорске на 22% - до 89 тенге / кг і в Павлодарі на 11% - до 60 тенге / кг.
У Караганді відзначено зниження цін на перець на 10% - з 205 до 185 тенге / кг. Однак скорочення обсягу поставок і зростання оптових цін привели до його подорожчання в Кокшетау на 23% - до 157 тенге / кг, в Таразі на 14% - до 80 тенге / кг, в Павлодарі на 13% - до 135 тенге / кг, в Астані на 11% - до 175 тенге / кг і в Атирау на 10% - до 170 тенге / кг.
Також за тиждень відзначено підвищення цін на баклажани: в Таразі на 38% - до 110 тенге / кг, в Актобе на 31% - до 210 тенге / кг, в Павлодарі на 16% - до 185 тенге / кг, в Усть-Каменогорську на 11% - до 283 тенге / кг, в Атирау на 10% - до 170 тенге / кг і в Алмати на 10% - до 198 тенге / кг.
Автор:
Ельміра Кіргеева
17:21, 12 Жовтня 2014
Підписка
Скопіювати код