Наша сеть партнеров Banwar
У найближчі тижні планується завершення робіт з підготовки одного з експонатів технічного музею ВАТ «АВТОВАЗ» - радянської дизельного підводного човна Б-307 - для прийняття відвідувачів. Передбачається, що серед інших робіт підводний човен готують до того, що всередині її буде розміщуватися заклад громадського харчування - кафе або ресторан.
Начальник комплексу технічних експонатів Дмитро Нікітін повідомив, що найближчим часом мови про відкриття ресторану не йде. «Поки щось говорити про це передчасно, оскільки неясна доля самого музейного комплексу. Від автоваза є фінансування тільки на 2010 рік, при цьому відомо, що завод розлучається з непрофільними активами », - розповів Нікітін.
Разом з тим, Нікітін не заперечує можливості відкриття на Б-307 заклади громадського харчування. «У проекті розглядається варіант відкриття точки харчування, це може бути кафе, а може бути і рівень ресторану. Але концепції у нас ще немає. Думаю, що інвестора знайти цілком реально, а ресторан або кафе в цьому місці будуть цілком затребувані », - вважає Нікітін.
Тольяттинские ресторатори скептично оцінюють перспективи закладу громадського харчування на території вазовского музею. Фахівці вважають, що в умовах тольяттінського перенасиченого ресторанного ринку та різкого зниження кількості клієнтів городян практично нічим не можливо зацікавити. «Найближчим часом в Тольятті планується відкриття двох ресторанів, а тут ще й підводний човен ... Не тільки я, але і всі інші тольяттинские ресторатори плачуть. Народ нікуди не ходить, тому ресторанного бізнесу у нас в місті немає. Не думаю, що хтось буде спеціально їздити поїсти на підводний човен - зараз в місті нікого нічим не здивуєш. Тому вважаю, що якщо там щось і буде, то тільки кафе », - поділилася з своїми думками власниця ресторану« Рідкісний птах »Анна Колупаєва.
- У затребуваності ресторану вирішальну роль грає його концепція. Тенденція нашого міста в тому, що відкриваються пафосні ресторани. Клієнтам треба буде розуміти, навіщо їм їхати досить далеко, щоб посидіти в закладі, який будується на підводному човні. З цікавості туди люди можуть сходити по одному разу, все-таки човен - не затишне місце. Втім, потрібно враховувати, що на АВТОВАЗ приїжджає досить багато гостей і делегацій, а це власникам ресторану на човні можна використовувати, - вважає заступник директора ресторану «Джон Сільвер» Ірина Долженко.
джерело: www.tltgorod.ru
Опубліковано:
21/06/2010