Наша сеть партнеров Banwar
Ми здійснюємо виробництво і поставки обладнання під замовлення на території Росії , України , Білорусії , Казахстану , Молдавії, Азербайджану , Грузії , Латвії, Фінляндії, Греції, Польщі. Телефони:
+38 (067) 535-53-31; +38 (067) 531-64-92; +38 (0536) 79-28-87 E-mail: [email protected] Замовити
Всім відомо, що смакові властивості і якість молочних продуктів безпосередньо залежать від виробника. Саме тому одні марки можуть користуватися величезним попитом серед споживачів, в той час як інші пасуть задніх у рейтингу популярних брендів.
Сьогодні у населення, зайнятого в сільському господарстві, існує проблема з реалізацією молока, тому ціни на сировину часто тримаються порівняно невисокі. У такій ситуації досить рентабельною може виявитися організація власного виробництва вершків, масла, сиру або інших молочних продуктів. Адже молоко використовується не тільки як самостійний продукт в переробленому або непереробленому вигляді, але і як сировина для молочної галузі промисловості.
В результаті переробки молока можна отримати різні види продуктів:
- молочний продукт - це харчовий продукт, який був отриманий в процесі переробки молока з додаванням необхідних інгредієнтів;
- молокомісткий продукт отримують в результаті переробки молока або вторинного молочної сировини і жирів, білків або елементів немолочного походження; масова частка сухих речовин молока в такому продукті повинна становити 25% або більше;
- побічний продукт - сировина, що отримується в результаті переробки молока, яке не є головною метою виробництва; може використовуватися в подальшому для виробництва різних продуктів харчування;
- вторинну молочну сировину - використовувані відходи, що утворюються в результаті переробки молока.
Необхідною складовою для організації власного цеху є відповідне обладнання для харчової промисловості . Пристрої і апарати для лінії переробки молока можна придбати у різних виробників, від чого буде залежати їхня ціна, якість і надійність. Елементи такої лінії в залежності від кінцевого продукту і ступеня комплектації можуть включати:
призначення
устаткування
Контроль якості молока і молочних продуктів
- аналізатори якості молока
- лабораторні прилади і посуд для контролю якості молока
Ємкісне (теплове та технологічне)
- зрівняльні баки
- Бланширователі (термоусадочні ванни)
- ванни тривалої пастеризації
- сироварні ванни
- сирні ванни
- парафінери
- плавителі
- резервуари
Холодильне
- компресорно-конденсаторні агрегати
- ванни охолодження
- холодильні камери (низькотемпературні, середньотемпературні, шокова заморозка)
теплове
- термодимові камери
- пастеризатори
- парогенератори
технологічне
- бродильні заквасочник
- гомогенізатори
- заквасочник (ванни тривалої пастеризації)
- маслоізготовітелях
- молочні фільтри
- насоси (імпелерні, відцентрові)
- обладнання для прийому і зважування молока
- обладнання для обліку та фільтрації молока
- преси для сиру
- преси для сиру
- сепаратори (сливкоотделители, молокоочістітелі)
- стерилізатори
- ферментатори
Фасовальное і пакувальне
- автомати розливу рідких і в'язких продуктів
- вакуумні шприци
- вакуум-пакувальні машини
- дозатори рідких і в'язких продуктів
- дозувальні автомати
- кліпсатори
- молокоразлівочние автомати
- укупорочні машини
- пакувальні автомати
- фасувально-пакувальні установки
До числа обладнання для переробки молока відносяться і універсальні пристрої і апарати, серед яких:
- мийні ванни;
- полиці і стелажі;
- робочі столи (прийомні, обвалочні, острівні, пристінні);
- технологічні візки різного призначення;
- обладнання для мийки.
На ринку представлені як повністю укомплектовані лінії по переробці молока, так і окремі елементи, що дозволяють налагодити власне виробництво з великими обсягами продукції, що випускається. Якщо ж ви тільки починаєте свій бізнес і плануєте відкрити невелике підприємство, для вас актуальними стануть міні-цехи або мінізаводи з мінімальним набором необхідного обладнання з меншими обсягами випуску, але за більш доступною ціною.
Таким чином, орієнтуючись на власні можливості і потреби, ви можете підібрати найбільш підходящий комплект обладнання для переробки молока і дати старт власного бізнесу. У будь-якому випадку, краще всього співпрацювати з надійними постачальниками обладнання, здатними забезпечити вас якісними пристроями з усіма необхідними сертифікатами, які зможуть знадобитися вам під час подальшої сертифікації виробництва.