Наша сеть партнеров Banwar
Напевно, більшість з нас звикли їсти виноград в свіжому вигляді, або робити з нього вино. Саме для вина, його спочатку і вирощували, і роблять це до сих пір. Але, звичайно, "не вином єдиним» знаменитий виноград. Це смачна ягода. А, якщо це ягода, то чому б не спробувати зварити з неї варення або щось інше, ніж ця ягода гірше інших в цьому сенсі. Так, ні чим! Саме тому виноград можна пустити і на варення, яке з нього виходить вельми смачне. У винограду присутній свій аромат, який поціновувачі вина так цінують в цьому напої. Цей же аромат він зберігає і в варення, хоча, звичайно, не в такій мірі, як це проявляється у вині. Тепер же переходимо до рецептом найсмачніше виноградного варення. Інгредієнти в ньому все ті ж, як і в багатьох інших різновидах варення. Так, і процес варіння схожий.
Отже, основа варення, зрозуміло, що це виноград. При цьому варити варення найкраще з винограду рожевого або червоного, щоб колір у нього був привабливим. Розрахунок всіх інгредієнтів будемо вести виходячи з 1-го кілограма винограду. На нього потрібно взяти стільки ж цукру, один стакан води, і ще по чайній ложечці лимонної кислоти з ванільним цукром.
Як зварити?
Спочатку потрібно підготувати виноград. Моєму його добряче, перебираємо, щоб не траплялося зіпсованих ягід. Гронами ми виноград, звичайно, варити не будемо, тому обов'язково від'єднуємо його від гілочки, на якій кріпляться ягоди. Далі підігріваємо воду і в неї вже висипаємо цукор. Наше завдання на цьому етапі, зварити сироп. Вже потім в нього засипаємо ягоди і чекаємо поки вони там «отлежатся» з півгодини. Після цього можна приступати до подальшої варінні. Одного разу проварити виноград буде недостатньо. Робимо це рази 2 або 3. При цьому, варити виноград в сиропі слід, відрегулювати вогонь пальника плити по мінімуму, десь хвилин 5-7. Після кожного разу виноградне варення потрібно остудити, і потім знову його проварити. При такому способі варіння, ягідки винограду залишаються гарними, тобто форма у них зберігається, а саме варення буде запашним, та до того ж ще і прозорим.
Коли варення Ви будете варити, то пінку з нього знімати не забувайте. Також потрібно прибирати і ті кісточки, які будуть спливати. Перш ніж варення Ви вимкніть, то за хвилину до цього, всипте туди кислоту лимона і ванільний цукор. Пройде ця хвилина, і варення з винограду у Вас буде повністю готове. Це можна визначити по ягодам. При готовності спливати вони не повинні, при цьому вони стають прозорими. Можете сиропом капнути на блюдечко. Якщо він висох і не розтікається, то це теж явна ознака готовності виноградного варення.
А ось цікавий відео рецепт варення з виноград з мигдалем. Обов'язково подивіться. Напевно, повинно вийти дуже смачним.
І ще один відео рецепт. На цей раз виноградне варення Вас навчать варити з винограду кишмиш. Воно вже буде без кісточок, що дуже зручно. Дивимося і цей рецепт.
PS Якщо стаття була Вам корисна, поділіться будь ласка їй зі своїми друзями в соціальних мережах. Буду Вам дуже за це вдячний.
Як зварити?Як зварити?