Наша сеть партнеров Banwar
Сезон ягід триває, тому саме час щоб варити вишневе варення з кісточками рецепт «П'ятихвилинка».
Чому саме п'ятихвилинка? Тому що це найкращий спосіб як варити варення з вишні з кісточками з усіх існуючих. Так варили його мої бабуся і мама, так варю його і я ось уже кілька років.
Багато сперечаються, який рецепт смачніше - варення з вишні з кісточками або без кісточок? Однозначну відповідь на це питання ви не знайдете ніде. Це, як запитати, який літній напій краще. У кожного свій смак 🙂 До речі, про напої дуже пізнавально прочитати тут Кожен варіант смачний сам по собі. Кісточка надає варення особливий пікантний смак, а варення без кісточки більше схоже на густий вишневий джем за консистенцією.
Варення з вишні з кісточками на зиму зазвичай варять в декілька прийомів по п'ять хвилин, а потім закривають в банки. Воно виходить незвичайно ароматним, але зберігати його більше сезону не варто саме через кісточки.
Моя бабуся завжди варила його багато, щоб і з подругами можна було почаювати і з собою баночку додому забрати. У мене виходить те ж саме - приходять дорогі мені люди взимку смачний чай попити, і з собою баночку забирають у вигляді гостинця. Так що дуже зручна річ, тому всім раджу зварити на зиму.
Варення з вишні з кісточками п'ятихвилинка вариться дуже просто. У мене для цих цілей є спеціальний широкий плоский таз, в якому ягідки не мнуться, а спокійно лежать і набираються цукрового сиропу. Вишневе варення в мультиварці теж дуже зручно варити, якщо у вас трохи ягід, які помістяться в одну-дві баночки.
Рецепт вишневого варення з кісточками у мене такий, як я сьогодні покажу. Якщо ви робите за іншим рецептом, напишіть його в коментарях - нашим господарочкам він дуже стане в нагоді!
Вишневе варення з кісточками рецепт:
- Вишня стигла - 4 кг;
- Цукор - 4 кг;
- Вода для сиропу - 500 мл;
- Широкий таз з плоским дном;
- Банки скляні (0.5л або 1 л) і закаточні кришки.
Вишневе варення з кісточками рецепт п'ятихвилинка:
- Вибирайте ягоди не сильно переспілі, з явними ознаками і запахом вина - з неї не вийде смачного варення. Нехай вони будуть краще трохи недоспелий, ніж навпаки.
- Ягоди перебрати, почистити від плодоніжок, вимити й обсушити - це стандартна підготовка, на якій загострювати увагу не потрібно, але без цього ніяк.
- Банки потрібно попередньо простерилізувати над парою, в духовці або в мікрохвильовій печі - вибирайте свій спосіб, до якого ви звикли.
- Тепер потрібно зварити сироп з цукру. Наливаємо в таз воду і висипаємо кілограм цукру. Розмішуємо і потроху висипаємо ще два кілограми. Четвертий пакет залишаємо на потім (важливо!).
- Доводимо сироп до кипіння, нехай покипить хвилин п'ять. Піну знімаємо, якщо вона буде.
- Тепер висипаємо в таз ягоди і вимикаємо під ним вогонь. Ми залишаємо їх на ніч в сиропі, нехай просочуються.
- Вранці даємо йому закипіти, висипаємо залишився кілограм цукру і варимо п'ять хвилин і відставляємо до вечора.
- Увечері повторюємо процедуру з 5 хвилинами кип'ятіння і відставляємо. Коли воно відстоюється, обов'язково його потрібно накривати чимось, щоб ягоди набиралися сиропом.
- Вранці ще раз даємо закипіти і розливаємо по стерильним банкам. Не забудьте прокип'ятити і кришки закаточні. Зазвичай я розливаю в літрові або підлогу літрові баночки. З цієї кількості вийде чотири літрових або вісім півлітрових баночок.
- Тепер залишиться лише перевернути закочені баночки вниз кришками і укутати їх чимось теплим на добу. Через добу потрібно винести їх в прохолодне місце, хоча і в умовах квартири воно зберігається чудово.
Вишневе варення з кісточками рецепт для вас готовий! Користуйтеся на здоров'я і радуйте смаколиками ваших рідних і близьких.
Наступний раз будемо варити з вами дуже смачні вареники з вишнями з незвичайним соусом. Щоб не пропустити вихід цього рецепта, підпишіться на мою розсилку в формі вгорі сторінки.
А на сьогодні я з вами прощаюся, завжди ваша Анюта!
Завантаження ...
♦ Рубрика: Не тільки випічка .
♥ Мітки: варення
Багато сперечаються, який рецепт смачніше - варення з вишні з кісточками або без кісточок?