Главная Новости Прайс-лист О магазине Как купить? Оплата/Доставка Корзина Контакты  
  Авторизация  
 
Логин
Пароль

Регистрация   |   Мой пароль?
 
     
  Покупателю шин  
  Новости  
Banwar

Наша сеть партнеров Banwar. Новое казино "Пари Матч" приглашает всех азартных игроков в мир больших выигрышей и захватывающих развлечений.

  Опрос  
 
Летние шины какого производителя Вы предпочитаете использовать?
 Michelin
 Continental
 GoodYear
 Dunlop
 Nokian
 Fulda
 Bridgestone
 Hankook
 Kumho
 Другие

Всего ответов: 1035
 
     
  Добро пожаловать в наш новый всеукраинский интернет-магазин!  

З гумкою за окунем - Снасті і спорядження - Газета Рибак - Рибака № 36/2013

Наша сеть партнеров Banwar

Ідею пополювати за смугастим розбійником з «гумкою» (донкою з гумовим амортизатором) мені подав рибалка, який у нас на Пахорскіх ставках успішно тягав окунів на вудку, споряджену для забезпечення далекого закидання ковзаючим поплавком і безінерційною котушкою. Рибак закидав снасть практично на середину ставка, використовуючи в якості наживки малька.

Треба сказати, що донка з гумовим амортизатором - одна з моїх улюблених снастей, ось я і вирішив випробувати її в полюванні на окуня.

Прибувши в черговий раз на водойму, малявочніком, як тралом, витягнув пук водоростей, в яких аж кишіла різна живність Прибувши в черговий раз на водойму, малявочніком, як тралом, витягнув пук водоростей, в яких аж кишіла різна живність. Серед комашок виявилися мальки ротана розміром усього близько сантиметра. Вони і послужили наживкою.

Донка з гумовим амортизатором - снасть досить поширена, і все ж опишу її більш-менш детально (рис. 1.)

На початку риболовлі встановлюю біля води донку з прикріпленою до неї проводочной котушкою (2), поруч вбиваю кілочок (1). Кілочок служить для того, щоб було зручно маніпулювати з оснащенням: знімати рибу, перенажівлять гачки і т.п. Для цього витягую снасть з води (рис. 2) і фіксую її за допомогою петлі (4).

Сама оснащення (6) зберігається на окремому пінопластовому мотовильце (в нього зручно встромляти гачки). Складається вона з відрізка волосіні діаметром 0,25 мм, до якої прив'язані чотири-п'ять повідків сантиметрів двадцять завдовжки, з гачками №№ 5-6 по вітчизняній нумерації. Гачки з довгою цівкою, воронені.

Дослідним шляхом встановив, що більша кількість повідків ставити сенсу не має, тому що втрачається багато часу на їх «обслуговування», до того ж зростає ймовірність заплутування снасті. Повідці на окуня ставлю зазвичай з волосіні діаметром 0,2 мм.

На кінцях оснастки через заводні кільця кріплю по карабін (5). Всього при обладнанні донки я використовую три таких карабіна: для кріплення основної волосіні до оснащення, для кріплення з іншого кінця оснастки до гумі і для кріплення до гумки шнура. Карабинчики з кільцем дозволяють швидко, легко і в будь-якому порядку поміняти оснащення, причепити гумку, шнур з грузилом і т.д.

Але ми відволіклися на оснащення. Продовжуємо обладнувати місце лову. З котушки акуратно змотують і розкладаю на березі необхідне для закидання кількість волосіні (діаметр основної жилки 0,3 мм). Волосінь через карабін кріплю до гумки (7). Гумку беру з розрахунку 1 до 5, т. Е. На кожні 5 метрів відстані до кінцевого грузила (9) йде 1 метр гумки. Інший кінець гуми в свою чергу кріплю до шнуру (8), на кінці якого прив'язаний вантаж (9). Шнур служить для зручності закидання грузила на далекі дистанції. Розкручую його як пращу і кидаю. Зазвичай відлітає досить далеко. Але ми відволіклися на оснащення

Грузило необхідно підбирати під конкретні умови лову, враховуючи перебіг, рельєф дна і т.д. Я зазвичай на ставку використовую вантаж масою 50-70 грамів. Грузило - спочатку витратний матеріал, як і гумка. Човен для завезення вантажу я не використовую, снасть закидаю рукою. Буває, звичайно, що вдається витягти після закінчення риболовлі всю донку без втрат, але, як то кажуть, раз на раз не доводиться. Тому має сенс виготовити собі при нагоді зі свинцю запас саморобних вантажив і мати під рукою запасну гумку.

Отже, грузило у занедбаному стані. Витягую волосінь і за допомогою петлі (4) кріплю снасть до кілочка (1). Без поспіху пристібаю оснащення карабін і наживляю гачки мальком (рис. 2). Малька насаджують за обидві губи.

Акуратно відправляю оснащення у водойму і чекаю клювання, сигналізатором якої служить дзвіночок (3).

Крім окунів на Пахорскіх ставках на таку снасть ловляться і досвідчені Рота-головешки. Через трудомісткості закидання і зняття снасті кілька разів залишав її на ніч на водоймі, маскуючи донку з котушкою в траві. Вранці після таких експериментів зазвичай бував винагороджений важким Горбачов.

Щоб не нудно було чекати клювання, можна пройтися по прибережних чагарниках з вудкою, обладнаної боковим кивком і важкої блешнею Щоб не нудно було чекати клювання, можна пройтися по прибережних чагарниках з вудкою, обладнаної боковим кивком і важкої блешнею. Ставлю «краплю» або «уралки» чорного кольору або мідну, з кембриком яскравого кольору на гачку. Можна насадити окуневий плавник або очей, що підвищує вірогідність клювання.

Всім вдалої риболовлі!


Ми в Google+ Рибак-Рибака

Автор

Андрій Рибаков, Троїцьк, Московська область

номер випуску

36/2013

статтю прочитало

3836 3836   Рейтинг: 3 Рейтинг: 3.75

 
  Обзор категорий  
 
Шины
 
     
 
  Специальное предложение  
   
     
     
Доставка осуществляется в города:
Александрия, Белая Церковь, Белгород-Днестровский, Бердичев, Бердянск, Борисполь, Боярка, Бровары, Бердичев, Васильков, Винница, Вознесенск, Горловка, Днепродзержинск, Днепропетровск, Донецк, Житомир, Запорожье, Евпатория, Ивано-Франковск, Измаил, Изюм, Каменец-Подольский, Керч, Кировоград, Ковель, Комсомольск, Конотоп, Краматорск, Кривой Рог, Кременчуг, Ильичевск, Луганск, Лубны, Луцк, Львов, Павлоград, Мариуполь, Миргород, Мелитополь, Мукачево, Николаев, Нежин, Никополь, Новая Каховка, Новоград - Волынский, Нововолынск, Одесса, Обухов, Павлоград, Пирятин, Прилуки, Полтава, Первомайск, Ровно, Славянск, Симферополь, Смела, Стрий, Сумы, Севастополь, Северодонецк, Тернополь, Ужгород, Умань, Харьков, Хмельницкий, Херсон, Феодосия, Чернигов, Черновцы, Южноукраинск, Ялта.

© 2009 - 2010 Интернет-магазин автотоваров и запчастей авто34

Каталог украинских интернет-магазинов