- Як чистити ляща
- Як смачно приготувати ляща в духовці. Рецепт № 1
- Лящ, запечений в духовці у фользі. Рецепт № 2
Наша сеть партнеров Banwar
Риба - один з невід'ємних продуктів раціону людини. Хтось вважає за краще морську, а комусь більше до смаку річкова. Серед річковий можна виділити ляща. Він має вишуканий смак, хоч і не відноситься до делікатесів.
Незалежно від того, як приготувати ляща, ця риба є знатне блюдо в будь-якому вигляді - просто смажена або варена в вусі, приготована на вугіллі і в грилі або копчена . Ми пропонуємо вам ознайомитися з парою простих і швидких рецептів приготування страв з ляща в духовці.
Як чистити ляща
Перш за все рибу необхідно добре промити. Луска у лящів жорстка, і для більш легкого очищення можна посипати його сіллю, потім починаємо з хвоста, проти зростання лусочок. Плавці також потрібно зрізати. Потім розрізаємо черевце і потрошимо, ретельно промиваємо нутро підігрітою водою. З потрухів, якщо нам попалася самка, можна не позбуватися від ікри, вона годиться в їжу. Наприклад, ви можете засолити ікру, а як це зробити - читайте в цьому випуску нашого журналу. Робимо розріз по хребту для кращого пропікання і витираємо паперовим рушником.
Як смачно приготувати ляща в духовці. Рецепт № 1
Нам знадобиться:
- Риба середніх розмірів
- Цибуля ріпчаста, невелика головка
- Майонез або сметана, 200 грам
- 1 лимон
- Сіль і прянощі за смаком
- Зелень (петрушка, кріп або базилік)
Як запекти ляща в духовці?
- Готову рибу обмазуємо майонезом (сметаною) посипаємо сіллю, перцем і додаємо трохи лимонного соку. Ретельно втираємо в тушку отриману масу як зовні, так і всередині. Відкладаємо на півгодини. Коли риба просочиться, ріжемо кільцями цибулю, змішуємо його з невеликою кількістю майонезу і начиняє ляща.
- Беремо деко. Злегка змащуємо маслом і викладаємо на нього рибу. Занурюємо в розігріту заздалегідь духовку. При температурі 185-200 градусів запікаємо 15 хв, потім дістаємо, посипаємо зеленню і ставимо назад на 5-10 хвилин.
- Для гарніру досить непоганий картопля і овочі, запікати рекомендується разом з рибиною. Подавати блюдо слід гарячим.
Лящ, запечений в духовці у фользі. Рецепт № 2
Варто зауважити, що при даному способі приготування рибу годі й маринувати, і приготування займе менше часу, а риба вийде соковитіше.
Інгредієнти:
- фольга харчова
- Лящ, 500 грам
- Часник, кілька зубчиків
- Оцет 10 грам
- Лимон 1 шт
- Зелень, сіль, перець і приправи за смаком
- Оливкова олія 30 грам
Опис приготування:
- Готуємо рибину, чистимо, миємо, потрошимо, витираємо. Робимо пару надрізів на тушці і приступаємо до чаклунства над соусом.
- Дрібно кришимо часник і змішуємо його зі спеціями, доливаємо оцет (це добре усуває специфічний запах).
- Щедро змащуємо маслом всю рибу (з зовнішньої сторони).
- Порізану кружальцями лимон вкладаємо в черевце.
- Беремо деко, розстеляємо фольгу і змащуємо її залишками соусу, викладаємо ляща і загортаємо.
- Майбутнє смачна страва занурюємо в піч і запікаємо 20 хвилин при температурі 185-190 градусів.
- Потім дістаємо, розгортаємо і тримаємо ще 10 хвилин для появи апетитною, золотистої скоринки.
Страва готова, даємо трохи Пристая і подаємо на стіл. Його можна прикрасити зеленню і обкласти салатом зі свіжих овочів, дане блюдо неодмінно припаде до вподоби вашій родині або гостям.
Перераховані вище рецепти - це всього лише крапля в морі різноманітних способів приготування ляща. У кожної господині є свої хитрощі, що роблять її рибу, цілком звичайну при житті, надзвичайною і не схожою на інших в запеченому вигляді. Якщо вам є, чим поділитися і що порадити - напишіть в коментарях про те, як готуєте ляща в духовці!