Наша сеть партнеров Banwar
Буває таке, що ми вже не знаємо, що приготувати смачного, але незвичайного для своєї родини до вечері. І тоді до нас на допомогу приходять подібні рецепти, наприклад, запіканки. Погодьтеся, що таке блюдо ми не готуємо часто, тому дуже навіть до речі буде запіканка, яку приготувати можна абсолютно по різному, з найрізноманітніших інгредієнтів. Сьогодні у мене запіканка буде з макаронів і фаршу.
Найчастіше, господині варять більше макаронних виробів, ніж потрібно і вони залишаються, а викинути шкода. Тоді цей рецепт буде як не можна до речі, не роздумуйте і готуйте запіканку з макаронами. Як м'ясної складової Ви можете взяти будь-який фарш, будь то м'ясної або з м'яса птахів, а також можна використовувати рибний фарш - це вже на Ваш розсуд і звичайно на смак Ваших домашніх. Спробуйте і Ви зробити для улюблених смачну домашню запіканку, порадуйте їх, вони точно залишаться ситі і задоволені.
Буде потрібно:
- Макарони - будь-які
- Фарш - у мене свинячий - 500 гр.
- Вершки 20% - 200 мл.
- Яйця - 3-4 шт.
- Сіль, перець - за смаком.
- Сир твердий - 100 гр.
- Масло вершкове або рослинне - для змащування форми.
- зелень
Як приготувати запіканку з макаронів і фаршу:
Перш ніж почати збирати запіканку, слід відварити до готовності макарони. Макарони для запіканки можна використовувати абсолютно будь-які, від дрібної вермішелі до довгих трубчастих макаронів, спагетті або простих ріжків. Я використовую звичайні макаронні вироби у вигляді ріжків. Відварюємо їх в злегка підсоленій воді до готовності. Зливаємо.
Фарш для запіканки я використовую свинячий з уже доданими спеціями (сіллю, перцем), прокручене ріпчастою цибулею і часником. Також в фарш додаю яйце і ретельно вимішую. За бажанням у фарш можна додати трохи рубаної зелені і потерти сиру. Як тільки ми підготували всі складові, починаємо збирати запіканку. У відповідну форму, змащену вершковим або рослинним маслом викладаємо на дно третину варених макаронів. Поверх макаронів кладемо шаром половину фаршу.
Потім знову макарони, другий шар фаршу і залишилися макарони. Зверху запіканку заливаємо сумішшю з яєць і вершків, злегка приправлених сіллю і перцем. Залишається тільки присипати запіканку тертим сиром і відправляємо її для запікання в попередньо прогріту духовку до 190 градусів на 45-60 хвилин. У мене запіканка була досить високою, тому я готувала її протягом 60 хвилин.
Готову гарячу запіканку виймаємо з духовки, ріжемо на порційні шматочки і подаємо своїм домашнім зі свіжою зеленню і за бажанням з різними соусами: кетчупом, сметаною, гірчицею або будь-яким іншим соусом. Таку запіканку відмінно їдять маленькі діти, адже їм подобається поєднання макаронів і фаршу. Запіканки виходять дуже ніжними і смачними і відлітають прямо на очах зі столу.
Приємного Всім апетиту бажає Світлана і моя домашня kulinarochka2013.ru!
Ще один смачний рецепт запіканки з картопляним пюре і фаршем , Приготовленої по ГОСТу.