Наша сеть партнеров Banwar
Мало хто знає, що останній з династії Юліїв-Клавдіїв римський імператор Нерон, який жив дві тисячі років тому, обожнював охолоджені соки. Для цього лід, який доставляли раби з Альпійських вершин, зберігали в спеціальних погребах. Але особливою популярністю у древніх людей користувалися напої, в яких соки змішувалися зі снігом, а не з кубиками льоду.
З появою холодильників це задоволення з розряду царських стало народним. Однак охолоджені напої, як і століття тому, готувалися за спрощеною рецептурою: в сік додавалися кубики льоду. І все! Отримати штучний сніг для кулінарних цілей було не так просто.
Тепер ця проблема вирішена. Для цього стали застосовувати спеціальні автомати-Фруззери. «Принцип роботи подібних автоматів дуже простий, - розповідає В'ячеслав Трохимець, фахівець компанії« Російська Трапеза », - на охолодному циліндрі, який знаходиться всередині бункера, наповненого спеціально приготованим напоєм (на основі води та фруктових сиропів), з'являється паморозь. Її зрізає тонким шаром спеціальний обертовий шнек і перемішує з рідиною. Через деякий час виходить однорідна маса, що нагадує за консистенцією мокрий фруктовий сніг ».
Чи не все морозиво, що біле
«Це дуже смачно, особливо в спеку, - так описує свої смакові відчуття домогосподарка Анна з Мар'їній Гаї - не сік і не морозиво, а щось середнє, яке взяло найкраще від соку і морозива»
З нею солідарний дієтолог Олексій Любовецький. «Морозиво має жири, і не завжди корисно, скажімо, тим, хто страждає деякими видами захворювань, - говорить він, - в той же час соки дуже корисні. Наприклад, яблучний сік є джерелом корисних речовин. Це і вітаміни С, і солі калію, магнію, фосфору, заліза, і цинк, і яблучна органічна кислота. Тому, коли жарко, я завжди рекомендую або гарячий зелений чай, або охолоджені напої, приготовані на спеціальних Фруззерах. »
До речі, Олексій Любовецький упор робить саме на заморожені напої. Справа в тому, що сам по собі сік в чистому вигляді може принести шкоду людям, з високою кислотністю, а також хворим на виразку шлунку. А в охолодженому напої, зі структурою «мокрий сніг», концентрація органічних кислот значно нижче.
Вибираємо автомати - Фруззери
Щоб визначитися з вибором, необхідно проконсультуватися з фахівцем. «Відрізняються автомати, перш за все, кількістю бункерів, - пояснює технічні тонкощі В'ячеслав Трохимець з« Руської Трапези ». - Тут важливо визначитися з компресорами і системами управління ».
Компанія «Російська Трапеза» рекомендує многобункерние автомати-Фруззери, в яких кожен бункер оснащений своїм компресором. Це дозволяє виставляти різні режими охолодження, в залежності від рецептури.
На вибір також впливає потужність компресора. «Якщо автомат встановлюється, скажімо, на пляжі, то попит на напої великий, температура навколишнього середовища висока, тому потужність потрібно брати з запасом, - радять в« Руській Трапезі ». Якщо ж в кондиційованих ресторані - немає сенсу купувати потужні Фруззери.
У найпростіших моделях управління здійснюється за допомогою кнопок, таких як, «харчування», «включення», і «вимикання» шнека, а також є перемикач режимів заморозки та охолодження. Більш досконалі автомати додається інтерактивна багатофункціональною системою управління.
вважаємо гроші
Вигідний цей бізнес, чи ні? - найкраще запитати у бізнесменів, які вже користуються автоматами-Фруззерамі від компанії «Російська Трапеза». Так, Олена, власниця бару в Санкт-Петербурзі, наводить такі цифри:
З однієї 6 літрової каністри сиропу виходить 180 двохсотграмових стаканчиків, тобто 2000 рублів за каністру / 180 стаканчиків = 11 рублів 11 копійок; плюс 50 копійок пластиковий стакан; плюс 50 копійок за трубочку. Разом стаканчик охолодженого напою обходиться в 12 рублів 11 копійок. Це без урахування електроенергії, і зарплати продавця.
При рекомендованою ціною продажу 40 рублів за склянку, 40 - 12,11 = 27,89р. х 180 ст., отримуємо 5200 рублів з однієї каністри.
Відповідно покупка автомата, ціною в 40 тисяч рублів, окупиться вже при продажу всього восьми-десяти каністр сиропу (1800 стаканчиків). Олена стверджує, що при установці автомата в місцях великого скупчення людей, дана кількість напою продається приблизно за 2 тижні, тобто 120 склянок в день або 15 склянок на годину при восьмигодинний робочий день. Дозволів особливих не потрібно, все одно як в будь-якій іншій вуличної торгівлі.
Тут важливо, щоб автомат візуально «порушував» бажання випити охолоджений напій. «Автомат привертає підвищену увагу, коли в двох або трьох бункерах перемішуються коктейлі, які мають різні смаки і відповідно різні кольори», - кажуть досвідчені підприємці.
Друга сфера застосування цих машин - це приготування алкогольних коктейлів. Це все ті ж сиропи, тільки певна частка води змінюється на алкоголь. Існує досить велика кількість рецептів таких коктейлів. Здатність автоматів-Фруззеров, реалізованих компанією «Російська Трапеза», готувати алкогольні заморожені коктейлі, дає можливість встановлювати їх в нічних клубах і диско барах, де ці коктейлі припадуть до душі розпалене відвідувачам. За кордоном цей вид бізнесу існує вже більше 10 років. Подібні автомати можна зустріти практично у всіх містах Туреччини, Єгипту, Італії, Франції, Німеччини та в інших країнах. Все це підтверджує високу прибутковість цього бізнесу.