- назви речовини
- Тип речовини
- властивості
- Основні виробники
- спосіб упаковки
- застосування
- Користь чи шкода
Наша сеть партнеров Banwar
Історія використання цієї добавки в харчовій промисловості почалася в XIX столітті. Один винахідливий пивовар вирішив надати своїм гостям напої з газом, який утворювався в бочках з пивом. Несподівано такий напій припав всім до смаку і з тих пір двоокис вуглецю стали використовувати для приготування охолоджуючих напоїв.
Пізніше, вивчивши це хімічна сполука досконально, люди стали використовувати E290 і в інших сферах харчової промисловості.
назви речовини
Консервант Е290, E-290, Carbon Dioxide або Діоксид вуглецю.
Інші назви цієї речовини: двоокис вуглецю, вугільний ангідрид, вуглекислий газ.
Тип речовини
Е290 - це консервант, тобто речовина здатне продовжувати терміни зберігання швидко псуються.
На вигляд - це прозорий газ з легким кислуватим присмаком і запахом.
властивості
Властивості цієї добавки дозволяють продовжувати життя багатьом продуктам за допомогою заморозки.
Також двоокис вуглецю - це ті самі гази, які в повсякденному житті зустрічаються в багатьох популярних прохолодних напоях.
Показник Стандартні значення Колір безбарвний Склад двоокис вуглецю Зовнішній вигляд безбарвний газ Запах кислий Розчинність розчиняється в воді В'язкість невязке Щільність 1,98 кг / м³
Основні виробники
Найбільшими підприємствами з виробництва вуглекислого газу в Росії є такі підприємства:
- ТОВ «Нефтеюганскпромсервіс»;
- ТОВ «Криогенсервис»;
- Компанія «ЛіндеГазРус»;
- ВАТ «Аркон»;
- ВАТ «Дорогобуж»;
- ЗАТ «Невський вуглекислий завод»;
- ЗАТ «Сухий Лід».
Найбільші компанії зі світовим ім'ям в цій сфері:
- Olivo Cold Logistics;
- СryoGas International;
- Міжнародна промислова група TheLindeGroup.
спосіб упаковки
Так як двоокис вуглецю є газом за своїм складом, продається ця речовина в основному балонами різного об'єму.
Для промислових масштабів консервант E290 можна придбати в балонах з об'ємом від 40 літрів і більше.
застосування
Саме широке застосування вуглекислий газ придбав у виробництві сильногазованих освіжаючих напоїв. Ті самі «бульбашки» - це і є харчова добавка Е290.
Також харчової консервант E290 можна зустріти в складі розпушувача для тіста, різного роду випічки і кондитерських виробів.
Крім того, двоокис вуглецю використовується при заморожуванні свіжих продуктів, щоб продовжити термін їх придатності.
професійні слайсери
можуть нарізати хліб, сир та інші продукти будь-якої щільності.
Яким критеріям має відповідати посуд для закладів громадського харчування? Дізнайтеся про це у нашій статті .
Овочі та фрукти грають дуже важливу роль в ресторанному бізнесі. Детальніше про те, як їх правильно вибирати, читайте в цієї статті .
Користь чи шкода
Що ж може означати статус «умовно безпечний», наданий цьому консерванту?
Практично у всіх країнах світу вуглекислий газ дозволений для використання в харчовій промисловості, але, тим не менш, це з'єднання таїть в собі небезпеку для людського організму. Якщо споживати консервант Е290 в великих кількостях, його вплив на організм можна порівняти з дією отрути. Небезпечно і вдихання газу двоокису вуглецю в концентрації більше ніж 3%. Це може викликати запаморочення, сонливість, удушення.
Але E290 не має властивості накопичуватися в організмі, тобто для поліпшення самопочуття досить залишити приміщення з підвищеною концентрацією вуглекислого газу або прибрати з раціону продукти з такою добавкою.
Висновок один - споживати продукти з цим консервантом можна, але з обережністю.
Яким критеріям має відповідати посуд для закладів громадського харчування?