- Виготовляються з різних матеріалів,
- конструкція шарошок
- Заточка шарошок.
- Професійний заточной центр «ТочкаЗаточкі»
Наша сеть партнеров Banwar
Заточка шарошок, як і для будь-якого багатолезового інструменту, повинна проводитися на спеціальному обладнанні. ШАРОШКИ (борфрези, штифт-хвостовик або шейпер) можуть бути:
- слюсарним, для обробки матеріалу,
- котельним інструментом, для чищення труб,
- буровим, як частина долота,
- в промисловості для редагування кіл або обробки каміння.
Являють собою або набір фрез на одній осі, або цільну або розбірну конструкцію з хвостовиком і головкою, застосовуються для зняття задирок, фасок, шліфування, заточування і обробки кромок.
зміст:
- виготовлення шарошок
- конструкція шарошок
- Заточка шарошок.
- На що звернути увагу
Виготовляються з різних матеріалів,
а це може бути:
- борфрези з ванадієвих і кобальтових швидкорізальних сталей, без загартовування і з загартовуванням, використовується в побуті і виробництві;
- головки з алмазним або абразивним напиленням, застосовуються в медицині, майстрами манікюру, гравіювання і ювелірами, для чистової обробки поверхонь,
- шарошки з напайкою з пластин твердого сплаву, для обробки загартованих або твердих матеріалів.
конструкція шарошок
По конструкції розрізняють: одно-, двох- або трьох конусні шарошки.
Форма головки шарошки може бути будь-який, в залежності від оброблюваної деталі - циліндричної, гіперболічної, конічної, сферичної і т.д.
- зуб шарошки може мати профіль звичайний або збільшений (для м'яких металів), з подвійною або одинарної заточуванням.
- тип нарізки зубів - тонкий, ультратонкий, універсальний і по м'яких металів.
Заточка шарошок.
- Загострювання шарошок з вуглецевих сталей проводиться шліфувальними кругами на керамічній зв'язці. Це можуть бути кола з електрокорунду з номерами від 8 до 10.
- багатолезові інструменти шарошки заточуються як зазвичай
- спочатку чорнова обробка задніх поверхонь абразивним кругом,
- потім чистове - алмазними колами.
- Передні поверхні можна заточувати без попередньої заточки:
- якщо перед (після) складанням ножі будуть шліфуватися по передній поверхні,
- після заміни або при виготовленні пластини перед пайкою шліфувалися хіміко-механічним способом,
- при переточуваннях шарошки.
На що звернути увагу:
- достатній виступ пластини над корпусом (0,5 - 1,0 мм),
- якщо замінюються пластини, то стежити, щоб припій або шлам зварювання не залишалася на поверхнях.
- Пам'ятати, що передній кут звітує немає від дотичній до окружності, а від дотичній до еліпса, як до перетину перпендикулярному до кутовий ріжучої кромці.
- при подвійному конусі необхідно перевірити задні кути: по корпусу (+4 градуси), по пластині (+2 градуси) і по фаске (а).
- по циліндричної частини перевіряють два задніх кута по корпусу і пластині.
- Доведення шарошок проводитися тільки по робочим гранях.
- передню і задню поверхню зуба шарошки заточують в центрах на універсальних заточувальних верстатах, стрічка шліфується круглошліфувальні верстати або заточном за допомогою оправок.
- якщо шарошки мають зворотну конусність, шліфують спочатку на циліндричної, а потім на ділянці зворотного конусності.
При виготовленні заточка шарошок проводиться після термічної обробки або наварки пластин. Після створення центрових баз, виробляють загострювання передньої і задньої поверхні, стрічки.
- приклади інструментів і форми отворів, нарізати ними.
- А - свердління свердлом
- В - розточування на токарному верстаті
- З - зенкерование зенкером
- D - розгортання розгорткою
- E, F - цекованіе Цековки
- G - зенкование зенковкой
- H - нарізкарізьблення метчиком
Професійний заточной центр «ТочкаЗаточкі»
пропонує проковку, виправлення геометрії і заточку шарошок або нарізування на них нового профілю.
Своєчасне обслуговування і загострювання шарошок дозволить збільшити термін її роботи.