- Калорійність харчового желатину
- Склад і корисні властивості харчового желатину
- Шкода желатину харчового
- Вибір і зберігання харчового желатину
- Желатин харчовий в схудненні
- Желатин харчовий в кулінарії
Наша сеть партнеров Banwar
Желатин - це білкові тіла тваринного походження у вигляді гранульованого практично прозорого порошку з золотистим відтінком. Слово «желатин» походить від латинського «gelatus», що означає «замерзлий, застиглий».
Спочатку сировиною для речовини, яке згодом отримало назву желатин, служили бульбашки осетрових риб. В даний час желатин отримують шляхом виварювання у воді хрящів, сухожиль, кісток і зв'язок, після чого залишається колаген в чистому вигляді. Желатин харчовий не має запаху і смаку, набухає в холодній воді, в гарячій рідині розчиняється, при охолодженні рідина перетворюється в щільну субстанцію (холодець, желе).
Харчовий желатин призначений для роздрібної торгівлі та для застосування в харчовій промисловості. Желатин застосовують для виробництва морозива для запобігання кристалізації цукру і зменшення згортання білка.
Калорійність харчового желатину
Калорійність желатину харчового залежить від виробника і в середньому становить 355 ккал на 100 грам продукту.
Склад і корисні властивості харчового желатину
У складі желатину містяться 18 амінокислот, серед яких гліцин , Який покращує роботу мозку. Продукт сприяє нормалізації обмінних процесів організму, зміцненню серцевого м'яза, білок витрачається на будівництво клітин організму, колаген стимулює відновлення шкіри (calorizator). Сухий желатин харчовий нерідко призначають як допоміжний засіб для зміцнення суглобів і стимуляції росту волосся.
Шкода желатину харчового
Незважаючи на очевидні корисні властивості желатину, продукт не рекомендується вживати часто і в надмірних кількостях, тому що це призводить до підвищення згортання крові, запорів і появи алергічних реакцій. Потрібно пам'ятати, що желатин проводиться не тільки з яловичини , Але і з свинини , Тобто продукт не є кошерним.
Вибір і зберігання харчового желатину
Желатин потрібно купувати в фабричних упаковках, продукт буває у вигляді гранул і листової . Порошкоподібний желатин повинен бути сухою, без ознак комкования або злежування. Зберігати желатин необхідно в темному, сухому прохолодному місці, після відкриття упаковки перекласти желатин в ємність з герметичною кришкою.
Желатин харчовий в схудненні
Головна цінність желатину для тих, хто має на меті розлучитися із зайвими кілограмами або не набрати таких, це білковий склад продукту. Білок ні за яких умов не може відкластися в організмі у вигляді жиру, він лише забезпечує клітини (особливо м'язові) енергією на тривалий час. Тому можна вважати желатин ідеальним продуктом для дієт і розвантажувальних днів, готувати з його допомогою муси і желе з ягід, овочів, соків або зеленого чаю .
Желатин харчовий в кулінарії
Желатин харчовий широко використовується в кондитерській промисловості і домашньому виробництві десертів, морозива , Мусів, желе, заливок для тортів, цукерок і мармеладу. Желатин застосовують у виготовленні рибних і м'ясних консервів, улюблені страви - холодець, холодець і холодець готують з додаванням желатину.
Крім кулінарії, желатин використовується у фармацевтиці, фотосправі і виробництві клею. Більше про желатині дивіться у відео-ролику «Вся правда про желатині» телепередачі «Про найголовніше».
Спеціально для Calorizator.ru
Копіювання даної статті цілком або частково заборонено.